Vad är en födelsedag utan tårta?

Har haft en väldigt trevlig födelsedag. Har fått gratulationer från en del oväntade håll dessutom, kul.

Dagen har tillbringats med min kära vän Sumana. Vi åt mat tillsammans (kyckling med ris och bernaisesås) och vi köpte även en varsin bit prinsesstårta på vägen hem. Sen gjorde vi egentligen ingenting men ändå var klockan helt plötsligt sju och Sumana åkte hem till sig.

Kvällen har jag spenderat med en viss lönnmördare vid namn Altaïr.

I morgon är det kåren som gäller! Då blir det ordentligt födelsedagsfirande, too bad att vi inte har nån förfest att gå till. Eller nån dricka. Nån som vill sponsra?

VaNiLLa

Ett år kvar till Systemet

Happy birthday to me! Jag fyller 19 idag. Jag kommer hem klockan halv fyra om du ska lämna några paket =p

VaNiLLa

A true hero

Jag har lyckats!! Efter åtskilliga försök står jag äntligen som segrare. Ni undrar förstås vad jag pratar om. Låt oss ta allt från början.

Det var för ungefär fem månader sen som jag efter mycket liten ansträngning tog mig an att spela Guitar Hero 3 på easy. What you see is what you get liksom, det var väldigt lätt. Kaxig som jag var fortsatte jag genast vidare till nästa nivå, medium. Första blocken gick relativt lätt även om det tog ett tag för lillfingret att fatta att dennas plats var på den blå knappen.

Första guitar battle mot Tom Morello var däremot lite knivigare eftersom det var svårt att koncentrera sig på vad man skulle spela samtidigt som man måste hålla koll på motståndaren, i det här fallet, Morello. Men efter bara två misslyckanden vann jag och fick spela Bulls on Parade som encore. So far, so good!

Efter denna battle kände jag mig lite mer bekväm med den nyintroducerade blåa knappen och allt gick som smort. Ända tills det blev dags för nästa battle.

Ut på scen kliver Slash med sin trademark höga hatt. Matchen börjar och det går inte bra för yours truly. Faktum är att jag förlorar stort. Gång på gång. Efter sex försök ger jag upp (jag vet, inget tålamod att tala om). Ibland går det ju bättre om man lägger från sig spelet ett tag.

Nästkommande dag försökte jag mig på det igen. Och blev ännu en gång totalt utklassad. Det som störde mig mest var att det inte ens var en hög svårighetsgrad, bara medium. Och jag hade inte heller några problem med låtarna innan så varför jag misslyckades så totalt med just den här låten var ett mysterium. Tills jag upptäckte något mycket intressant.

Ett battle går till så att man spelar en låt båda två och man samlar också ihop stjärnkraft som vanligt. Fast här används stjärnkraften till att jävlas med motståndaren. Några saker man kan råka ut för är att svårighetsgraden ökas, att man måste vifta på whammyn som en galning eller att alla knappar blinkar så man inte riktigt vet när man ska trycka. Hur som helst upptäckte jag att min gitarr inte alltid reagerade när jag ville använda min stjärnkraft. Vanligtvis var jag så inne i låten att jag inte märkte det och fortsatte att spela ändå. Men när jag upptäckte det började jag undersöka det mer noggrannt.

Det visade sig efter lite tester att när jag spelade vanliga låtar så funka gitarren som den skulle men under battle med Slash kunde det ibland hända att den ignorerade mina försök trots att jag bokstavligt hoppade upp och ner med gitarren. Men många svordomar och värk i fingrarna stängde jag av PlayStationet och lät sedan spelet var en lång tid.

Men så i helgen när jag var hemma fick jag ju med mig mitt PlayStation och gitarren till Guitar Hero. Så efter att ha läst lite till morgondagens lektion bestämde jag mig idag för att koppla in spelet och lira lite. Jag började lite på easy för att komma in i rätt mood så att säga. Efter tre-fyra låtar bestämde jag mig för att återuppta vad jag borde avslutat för länge sen.

In på scen, fem månader senare, kliver han in igen. Den höga hatten sitter där den ska. Han har väntat på mig. Låten börjar och jag gör mig redo, både fysiskt och mentalt. Han börjar och jag kontrar. Satte alla noter, snyggt. Gitarren verkar fungera som den ska och när låten är slut är det ganska lika mellan oss men han vann. Jag väljer retry och gör mig redo igen. Samma sak händer, han vinner med en hårsmån.

Efter ungefär 50 minuter av intensivt spelande värker fingrarna mer än någonsin men jag vägar att ge upp (även om det alternativet faktiskt finns). Ett mantra repeteras i mitt inre om och om igen, "bara en gång till, sen slutar jag". Men det blir mer än en gång och jag känner frustrationen blossa upp inom mig. Fan ta den där jävla hatten! Vem fan har sån hatt ändå?!

Jag försöker tänka rationellt och hitta ett mönster. Efter några gånger inser jag att hans svagaste etapp är i slutet när han har ett långt solo. Kan man fucka up för honom där har man stor chans att vinna. Jag testar igen och samlar ihop ganska mycket stjärnkraft så att jag får fler förmågor att använda mot honom. När solot kommer bombarderar jag honom och är så nära att vinna. En till feltryckning och segern hade varit min.

Lite mer säker på mig själv testar jag en gång till. Denna gång samlar jag på mig ännu mer förmågor och väntar på att få attackera honom än en gång. Solot kommer en gång till och denna gång går det bättre. Hans mätare går stadigt mot det röda området och han missar många ackord. Väldigt många. Hjärtat sitter i halsgopen. Och sedan orden på skärmen:

You Rock!

De orden betyder att jag har vunnit. Jag, VaNiLLa, har äntligen efter fem månader slagit Slash i guitar battle. Den eufori som for genom min kropp går inte att beskriva i ord. Ord skulle inte göra den rättvisa. Jag gissar att hela huset hörde mig när jag uttryckte min glädje. Jag kan också ha fått x antal blåmärken, men det var helt klart värt det.

Skam den som ger sig.

VaNiLLa

What you've been waiting for

Oj, oj, oj! Jag vet inte var jag ska börja men det bästa är väl att ta det från början.

I fredags var det ju som ni vet dags för hemfärd. Den här gången skulle vi ju åka tåg så vid kvart i 6 var vi nere på stationen och väntade på tåget. 18.12 stod det på biljetten att tåget skulle komma och det kom precis i tid. Vi hittade plats i en vagn som inte var så full och slog oss ner. Det fanns mycket utrymme för benen, något som uppskattas då jag är rätt lång. Efter ett tag kom en grupp emo-tjejer in i vår vagn och förde ganska mycket liv men vi ignorerade dem så gott vi kunde. Jag missuppfatta också vad som annonserades i högtalarna och trodde de sa "Akta er för mössan i Forsöra" men det sa de ju såklart inte. Jag var trött, så jag skyller på det.

Men än så länge finns inget direkttåg till Norrköping så först åkte vi till Nässjös station. Det var en tjugo minuter som vi fick vänta där och det var ganska kallt. Och självklart när vi sitter där så kommer ett original med hjärnspöken och pratade massa strunt. Lyckligtvis stanna han inte länge utan fortsatte bort och var farligt nära kanten till spåren. Men han höll sig kvar på perrongen så länge vi var där iaf. Tåget till Norrköping var också väldigt punktligt fast vi tänkte fel och stod i fel ände av tåget men kom iaf rätt till slut. Det var ett X2000 tåg och vi var lite rädda för att vi skulle må illa och framförallt fruktade vi att vi skulle få åka baklänges, men som tur var hamnade vi i rätt riktning. iPoden åkte fram och vi halvsov medan mörkret föll utanför fönstret. Efter vad som kändes som bara ett ögonblick var vi helt plötsligt i Mjölby. Inte långt efter var vi i Linköping. Slutligen kom vi då äntligen fram till Norrköping. Hela resan gick otroligt fort och det är definitivt inte sista gången jag åker tåg.

På perrongen hemma kramades jag ihjäl av mamma och vinkade av Sumana som skulle hem till sig. Hemma möttes jag av pappa och Roobs och en lägenhet som luktade pizza. Pappa hade lagat hemgjord sådan, trots att han var dyngförkyld. Kvällen fortsatte med bl.a. glass och Vem vill bli miljonär på DVD.

Lördagen vaknade jag ganska tidigt. Det slamrades väldigt i köket, men det är ju skönt att inte sova bort hela dagen. Jag läste lite i Massmedier på förmiddagen och sen var det snart dags att åka till Stockholm. Vi kom iväg vid närmre halv fyra och det gick ganska fort in till huvudstaden (mest för att någon inte höll sig till hastighetsrestriktionerna). Innan konserten skulle jag och Sumana äta något och vi hittade en trevlig liten kinesisk restaurang som hade helgbuffé. På denna restaurang utespelade sig sedan en rad händelser.

I båset bredvid vårat satt tre män i varierande åldrar, från runt 25 till kanske närmre 55. Alla tre var riktigt jävla fulla för att uttrycka mig milt. Den yngsta av de skulle gå på toa och reste sig upp. För det första hängde byxorna lite för lågt och jag misstänker att han inte hade brytt sig om att ta på sig kalsonger den morgonen. Han stapplade iväg till toaletterna och gick in på tjejtoan. Han var där inne rätt länge. När han kom ut igen hade han ett jack precis vid ögonbrynet så han hade väl slagit i nånting därinne på toan. Efter ett tag skulle en av de äldre gå. Han skulle ta på sig jackan men det var en uppgift som var alltför avancerad i hans tillstånd. Han behövde ungefär 7 försök på sig innan den hamnade åt rätt håll. Ungefär 5 av gångerna hamnade den upp-och-ner vilket resulterade i att han inte hittade dragkedjan eftersom den var i höjd med hans ansikte. Hans vänner kom med hjälpfulla tips som "vänd på den". Det gjorde han också, fast ett helt varv så den hamnade upp-och-ner igen.

Man kunde ju tänka sig att det skulle vara slut på dramatiken där men ack, nej. Yngligen med jacket i pannan stapplade än en gång i väg till toan och var där inne väldigt länge. När han kom ut igen skulle vi precis gå men jag behövde gå på toa först. Därinne möttes jag av en spya som började i handfatet men fortsatte ut över större delen av golvet. Jag behövde inte många gissningar på mig för att lista ut vem det var. Jag gick iaf men undvek att kliva i något eller vidröra handfatet. När vi åkte från restaurangen såg vi honom stå vid trottoaren och antagligen väntade på någon. Han såg ut att däcka vilken sekund som helst. Klockan var då 18.00. Kul fredagskväll...

Men honom glömde vi snart bort när vi kom närmre Fryshuset. Vi släpptes av och var noga med att få med oss biljetterna. Kön var ganska lång men det tog inte så lång tid innan vi kom in. Vi struntade att lämna in våra jackor i garderoben, orka betala och sen tar det ju en evighet att få ut sin jacka när alla ska hämta ut sina efter konserten. Inne i Arenan hade det samlats lite folk men vi lyckades knycka några platser precis bakom det första kravallstaktet. Det tog ganska lång tid innan "förbandet" (det var en person) började. Hon hette iaf Ingrid och hon var ganska bra men hon spelade ganska många låtar för att vara förband. Hon spelade iaf en låt tillsammans med själva huvudnumret, Jason Mraz, och då blev publiken helt galen.

Mellan Ingrid och Jason Mraz var det en väldigt lång paus. Plötsligt kände jag mig lite kallsvettig och kände att det började flimra lite för ögonen. Det har hänt förut och brukar ibland försvinna av sig själv men den här gången gav det inte med sig. Jag sa till Sumana att jag inte mådde så bra men jag minns inte vad hon sa för det kändes precis som det kändes innan den gången jag svimmade på museet där vi var på studiebesök i gymnasiet (en helt annan historia). Efter det är det lite läskigt för jag minns inte riktigt allt men jag vet att en vakt frågade nånting och helt plötsligt ledde han mig bort genom folkmassan. Jag kommer dock ihåg att Sumana frågade om hon skulle följa med men jag sa nej. Jag ville inte att hon skulle förlora sin bra plats bara för min skull. Sen fick jag sätta mig vid sidan av scenen och fick lite vatten av en sjukvårdare. Efter ett tag började jag känna mig som vanligt igen, ungefär samtidigt som konserten började.

Lite skärrad ringde jag mamma och pappa och berättade vad som hänt och de frågade om de skulle hämta mig. Det tyckte jag var en bra idé så jag letade efter utgången. Då frågade vakten varför jag skulle gå redan, konserten hade ju nyss börjat. Jag förklarade lite snabbt och han frågade om jag var säker på att jag ville gå. Han sa också att om jag ville kunde han fixa en plats på läktaren åt mig. Det tyckte jag lät som en ännu bättre idé eftersom jag inte ville missa konserten på grund av ett dåligt tajmat blodtrycksfall. Så ringde päronen och berättade de nya planerna och eskorterades sedan till läktaren. Kände mig nästan som lite VIP. Hela konserten åtnjöts sedan från högre höjder och jag måste säga att det var en mycket bra konsert.

Ungefär fyra låtar kände jag igen som innan men det är mest för att jag hört lite när jag varit hos Sumana. Det var ganska många extranummer, vilket inte alla fatta så många gick fast det var massa låtar kvar. Well, their loss! Efter konserten ringde jag Sumana och vi möttes upp utanför och hittade sedan mamma och pappa bland allt folk och alla bilar, det var en mindre kaos. Resan hem gick fort och Sumana och jag satt och diskuterade allt och inget i baksätet hela vägen. Vi var hemma redan halv ett och jag somnade sött efter ungefär 10 minuter.

Idag vaknade jag vid 9-tiden och kollade på American Dad. Sedan hörde jag att någon var vaken och höll på i köket så jag traskade ut dit. Det var mamma som trodde att jag sov och hade planerat att komma in med frukost på sängen efterom de skulle fira min födelsedag idag. Men det förstörde jag så vi åt frukost i köket istället. Jag fullkomligt överösades av presenter (trots att jag inte önskat mig nåt). Jag fick bl.a. en ny väckarklocka, ett 12-pack Vanilla Coke, ett presentkort på IKEA, en brieost (!), en trisslott och tre stora ljus. Även en liten slant i ett kuvert fanns bland alla paket. Det uppskattades mycket!

Vid halv ett kom de första gästerna, farmor och farfar. Även där kom presenten i form av ett kuvert (me like). Det åts tårta och pratades om Jönköping, starr, minnen från farfars barndom och mycket annat. De avlöstes sedan av mormor och moster Miia. Ännu mer kuvert delades ut och jag anser mig inte vara en fattig student just idag =)

När alla gått och endast en fjärdedel av tårtan var kvar lagades det Pasta Carbonara som jag beställt förra veckan. Efter maten (som jag fick med mig i form av matlåda) var det dags att trycka in allt i bilen och ge sig av till Jönköping igen. Lilla Corollan tar in mer än vad man tror och allt fick plats. Sen att Sumana och jag i stort sett fick sitta på varann på vägen hit är ju en annan aspekt av det hela.

Det gick ganska fort att åka till Jönköping och när vi svängde upp vid min röda villa stod dörren vidöppen och någon flyttade tydligen in i lägenheten på nedervåningen. Pappa som fortfarande var förkyld var den enda som orkade bära upp TVn för alla tre trappor och var halvdöd efter klättringen till vinden. Medan han gjorde kanalsökning bar mamma och jag upp resten av packningen och när vi kom upp igen stod det klart att jag kunde få in 6an =)

Sen åkte päronen och jag blev ensam igen. Men det känns inte så jobbigt eftersom jag snart ska hem igen (7 okt). Kvällen har gått till att packa upp allting. Sen kollade jag på säsongspremiären av Parlamentet. Och efter det satte jag mig och bloggade, vilket var för ett tag sen men det tog lite tid att skriva det här inlägget. Och nu ska jag ta mig en Vanilla Coke och se om det är nåt att se på TV annars blir det Guitar Hero. All night long!

VaNiLLa

Redogörelse ikväll

Ikväll kommer en redogörelse för hela helgens händelser. Believe me, du VILL läsa det!

VaNiLLa

More for the masses

Här kommer ett till guldkorn. How can you not love it?

Chevelle - Well Enough Alone


VaNiLLa

Thank you for the venom, did you think it would paralyze?

Så var man klar med den här veckans föreläsningar! Måste bara läsa lite i helgen men det kan vi nog trycka in bland allt kul som händer i helgen. Ska ju till Stockholm med Sumana och sen ska jag firas av släkten.

18.12 åker vi från tågstationen. Jag längtar!! Åh, jag får sova i min säng inatt, den är så skön. Och nästa vecka kommer jag ha tillgång till mitt älskade Xbox 360 och min pärla PS3. Hello Guitar Hero, see ya later "Massmedier"!

VaNiLLa

Maybe there's hope

Idag har jag lagom med tid, ungefär 20 minuter över, nu på morgonen. Det är way much better än igår när jag hade en och en halv timme att slå ihjäl. Inte för att det är svårt att sysselsätta sig men när man tänker att man kunde sovit de där en och en halvtimmarna istället känns det inte lika kul att sitta på youtube.

Idag ska jag iaf åka hem, med tåg den här gången, så vi får väl se hur det går. Hoppas vi inte missar det bara, haha. Eller glömmer biljetterna. Men det går nog bra... =)

VaNiLLa

The Red

Jag älskar Chevelle. Mycket. Väldigt mycket. Fruktansvärt väldigt mycket. Ja, jag tror ni fattar...



VaNiLLa

What is it I'm after? Searching for disaster...

Lektionen idag var som jag ställt in mig på, tråkig. Men han lyckades iaf skämta en gång. Sen att skämtet var ganska tråkigt är ju en annan sida av myntet...

Har läst i stort sett konstant sen jag kom hem (typ kvart över tolv) så jag tycker jag förtjänar en liten paus. Det är inte det att boken är svår eller så men det är så mycket information och det är svårt att veta vad man ska lägga på minnet. Den är ju på hela 400 sidor och jag tycker allt verkar viktigt. Men vi fick iaf instuderingsfrågor idag så då kanske man får ett hum om vad man ska sikta in sig på.

Idag kom CSN, vilket innebär att jag inte är pank längre, yey!

Och imorron åker vi hem till good ol' Norrköping igen. Tåget går 18.12 härifrån och sen är det ett byte i Nässjö. Beräknar vara hemma vid 20.22 ungefär. Den här gången kommer jag inte oanmäld iaf =)

VaNiLLa

Jag är värsta tidspessimisten

Jaha, nu sitter jag här klar för dagen. Har duschat, ätit frukost, sminkat mig och lagt ner alla böcker. Och jag ska träffa Sumana om 1 timme och en kvart. Det är tid som jag kunde använt till att sova, men eftersom jag tror att allt tar längre tid än vad det faktiskt gör så får jag sitta här och vänta... Tur att det finns youtube =)

VaNiLLa

No more heroes

Idag hade vi andra lektionen med Mr Boring. Det enda man behöver göra på lektionerna är att lyssna men det är så otroligt svårt. Jag finner verkligen ingen mening i hans mumlande. Det låter som en gammal radioupptagning med fel inställningar, man hör ord men finner inget samband. Att sen ämnet, presshistoria, inte är så jätteupphetsande gör ju inte saken bättre.

Efter skolan stanna jag och Sumana kvar för att plugga. Något pluggande blev det dock inte men vi lyckades iaf dra oss till biblioteket för att aktivera lånekorten. Sen micrade vi våra matlådor (båda hade tagit med sig kycklingwok, vad är oddsen?) och åt i lugn och ro utanför TV-studion.

Efter att ha suttit och försökt lösa ett omöjligt korsord bestämde vi oss för att dra ner till stan och kolla in om det fanns någon billig frisör i stan. Vi hittade en som hade öppningserbjudande och bara skulle ha 250 kronor (det var det billigaste vi hitta) så Sumana slog sig ner i frisörstolen och själv satt jag lite vid sidan av och spelade PSP, närmre bestämt Silent Hill: Origins.

Det var ett tag sen jag spelade det, 3 januari enligt min sparfil. Hade tydligen en sparad som jag inte visste om där jag hade kommit så långt som till teatern. Även fast jag satt i en välupplyst frisörsalong med en radio svagt i bakgrunden fick jag ändå en obehaglig känsla av det. Det är liksom allting, stämningen, musiken, miljön. Läskigast är när det är helt tyst och inga monster är i sikte. Det är liksom för bra för att vara sant. Jag älskar Silent Hill =)

Jag hann spela ganska länge för Sumana fick värsta behandlingen med tvätt av håret och allt. Hon klippte ganska mycket men det blev jättegulligt!

Sen tänkte vi gå till Red Bull eventet, men det var inte så mycket folk där så vi struntade i det. Åkte och handla istället och sen spenderade vi i stort sett hela eftermiddagen med att kolla på allt och ingenting på youtube. Det var en nostalgitripp som hette duga.

Sen åkte vi hem till mig för att kolla på Heroes. Men tydligen går det inte längre på onsdagar så tji fick vi! Men vi underhöll oss ändå, blev lite mer youtube =)

Och nu ska jag nog gå och lägga mig, ska upp vid 7. I morgon är det ännu en dag med Mr Boring, så det är väl bara att börja förbereda sig mentalt.

VaNiLLa

Vi lever i ett informationsamhälle...

...och vad väljer vi att söka efter på internet? Tja, tydligen nakna cyklister och emo-kossor...

Nej, jag har inte manipulerat den här. Jag hittade det på msn.com idag.

VaNiLLa

Nu förstår jag kommunikationsmodellen

I tre år har vi fått lära oss kommunikationsmodellen om och om igen. Här är en mycket förenklad bild för er som inte är så insatta:


Idag började vi en ny kurs, massmediekommunikation, och där fick jag lära mig hur det funkar i praktiken och inte bara teoretiskt. Ni förstår, läraren vi hade var så otroligt tråkig att det gick liksom inte att fokusera på vad han sa. Man hörde att han prata och man kunde urskilja orden, men på nåt sätt gick det inte in i huvet på mig. Det skapades alltså brus i kommunikationen. Det ironiska var att han faktiskt pratade om kommunikationsmodellen. Tyvärr ska vi dock ha honom varje dag i fyra veckor (OMG!) =(

Idag blev jag pank! Och allt är Raditjänsts fel, jag som inte ens kollar på TVn. Inte just nu iaf. Hur som helst skulle de dra räkningen idag (508 fucking spänn) och det visade sig att jag inte hade så mycket pengar på mitt konto. Så jag fick med svansen mellan bena ringa hem och be om ett litet lån fram till torsdag när pengarna från CSN kommer. Klara inte ens av första månaden själv...

Lyckligtvis kunde jag låna pengar av Sumana till att köpa nya kursboken. Jag har läst första kapitlet och det känns som jag gick om hela gymnasiet på en timme. Allting i första kapitlet är i stort sett en sammanfattning av allt vi lärde oss på mediekunskapen andra året på Kungsgård. Så det var inget direkt nytt, men det är iaf grunderna, och de är ju rätt viktiga att ha koll på.

Nu ska jag väl fortsätta med boken, den är ju spännande...

VaNiLLa

Just another not so manic Monday

Hela dagen idag har varit seg. Har inte haft ork eller lust att göra något förutom att kolla på film. Så det är i stort sett vad jag gjort idag. Jag har målat naglarna också...

I morgon börjar en ny kurs, massmediekunskap. Jag har ingen aning om vilka lärare vi ska ha eller vad vi kommer att göra men det låter väl ganska kul. Om man gillar massmedier vill säga.

Jag funderar på vad jag ska göra nu. Har tre alternativ som jag kan välja på, antingen kolla på en till film, spela PoPoLoCrois på PSP eller fortsätta läsa Den segrande stiftelsen av Isacc Asimov. Well, it's all up to me, I guess...

VaNiLLa

Dude, I totally miss you

I helgen har Roobs varit här! Vi har haft så jävla kul.

I fredags lagade vi kyckling i Uncle Ben's sås med ris (delicious) nästan direkt när hon kom hit. Båda två var hungriga så det blev mycket mat, till och med en matlåda =) Kvällen spenderades framför datorn med filmerna Cube 2: Hypercube och Love Guru. Båda två uppskattades.

I lördags (igår) var vi på A6 med Sumana. Det var enormt stort och vi gick vilse mer än en gång. Vi lunchade också, pizza slice buffé (yummy). På kvällen lagade vi vårrullar med nudlar, vilket också blev en liten matlåda av (lucky me). Resten av kvällen spelade vi Spore och lite senare kollade vi på The Running Man.

Idag började vi dagen med att städa hela nedervåningen. Tydligen ska vi som bor i huset turas om att städa, så det blir en gång var tredje vecka. Så jag tänkte att jag börjar och tar min vecka när jag har förstärkning. Vi städade grundligt, grundligare än de andra tydligen gjort för det var jättesktigt överallt! Senare åkte vi ner till skolan en sväng och sedan vidare ner till Subway för att äta lunch/middag. Det var gott, tog en foot-long, =)

Sen gick dagen alldeles för fort och det var dags att följa Eve ner till busstationen. Och nu är jag ensam igen. Varför går helgerna alltid så fort när man är hemma eller när någon är här?

VaNiLLa

Första tentan avklarad!

Japp, idag hade jag min allra första tenta. Och det gick riktigt bra, eller jag tror iaf det. De första två sidorna var baserade på anteckningarna och det var ju de jag råpluggat på så de gick på ungefär 10 minuter. Sen var det fyra lite längre frågor som tog ungefär en timme och tio minuter. Det känns som att jag hade koll på allt och jag tror, och hoppas, att jag klarar det =)

Idag kommer Roobs! Jag ska möta henne vid resecentrum vid halv fyra ungefär. Jag har längtat som en galning!!!

Nu ska jag bara njuta av att inte behöva plugga. Au revoir mes amis!

VaNiLLa

Det får bära eller brista

Ja, nu kan jag inte få in mycket mer i huvet. Jag vill tro att jag är väl förberedd inför tentan, det känns iaf som att jag har koll på det elementära.

Btw, den här låten har fått pluggandet att gå mycket lättare, vet inte varför, men den är skön!



Ehh.., ignorera videon för den är lite... skum. Men lyssna på låten =)

VaNiLLa

Heureka!

Jag har kommit på det ultimata sättet att plugga.
  1. Plugga intensivt i en timme
  2. Gör nåt kul (läs: var inne på facebook, silent hill forumet, snacka på msn) i 20-30 minuter
  3. Plugga en timme till
  4. Unna dig något för att du varit duktig (godis är alltid ett bra tips)
  5. Gör nåt kul igen (youtube har väldigt mycket intressant)
Och sen börjar man om på 1. Jag är så smart att jag nästan blir lite rädd.

VaNiLLa

If you wanna sink to the bottom with me

Ah, vad underbart det var att vakna i morse och inte var lika trött som när man gick och la sig. Jag kände igår att det inte gick att vara uppe till 3 varje natt, det håller liksom inte i längden (wow, vilken insiktsfull människa jag är). Så igår efter att Sumana gått hem gick jag ner och borsta tänderna och sen gick jag helt enkelt och la mig. Hon var typ 23.30. Nice!

Idag är det tvätt/plugg dag. Har skrivit in det sista av mina anteckningar, totalt blev det 15 sidor, så jag har lite att öva på inför tentan imorron. Tydligen får vi ha med oss böckerna så de behöver man inte råplugga på. Tur är väl det, annars hade jag varit panikslagen vid det här laget. Det är inte det att jag inte läst dem eller att jag inte förstår dem men att memorera dem... nej, så bra minne har inte ens jag (som brukar kallas minnet).

Och igår fick jag tillbaka suget att skriva igen. Skönlitterärt alltså. På svenska Silent Hill forumet startades det en ny tråd där man ska skriva en historia och sen sluta mitt i så nån annan får fortsätta. Jag tänkte först inte göra det för jag tänkte det blir säkert inget bra. Men sakta började en story bildas i huvet på mig och efter ett tag var jag bara tvungen att skriva ner det. Och det blev ganska långt. Och självklart avslutades det med en cliffhanger =p Om ni vill läsa den (den är ju inte klar men ändå), gå in här Silent Hill, scrolla ner till "Latest Discussions" och välj tråden som heter "Historia: In i dimman". Ligger den inte där får ni gå till själva forumet och till kategorien "Övrigt". Hittar ni den iaf inte har ni inte på Internet att göra =)

VaNiLLa

I'm like a junkie without an addiction

Idag har jag varit duktigt och bearbetat alla mina anteckningar. Jag brukar skriva in allt i ett worddokument för att det ska bli mer lättöverskådligt plus att man lär sig medan man skriver. Har hunnit med alla Falkheimer anteckningar, blev 13 sidor! Och då har jag inte tagit med Thurén anteckningarna, phew...

Jag måste gå och lägga mig tidigt idag. Jag är ett vrak, minst sagt. Har varit uppe jättesent varje dag sen i fredags (damn you msn!). Det tidigaste jag gått och lagt mig är 3 =O Häromdan var hon närmre fyra när jag kom på att jag var jättetrött. Men har man intressanta samtal flyger tiden iväg.

Ikväll kommer Sumana eftersom det är Heroes =) Synd bara att vi är så efter här i Sverige. I USA börjar snart säsong 3, liksom.

Och igår släpptes ju Taproots nya platta Our Long Road Home. Jag lyssnade igenom den igår/idag (klockan hann slå tolv innan jag lyssnat klart). Jag hade lite förutfattade meningar gentemot det för på olika forum har jag hört att skivan skulle vara annorlunda deras gamla, att den inte skulle vara lika hård. Well, jag lyssnade igenom den... and fucking loved it! Visst, var det lite annorlunda från deras gamla men de hade ju ändå sitt sound. Så den går nu varm i stereon =)

VaNiLLa 

På uppdrag av Sumana

1.Ställ in musikspelaren på shuffle - blanda
2.Tryck framåt tre gånger efter varje fråga
3.Använd låttiteln som svar till varje fråga om ditt liv

1. Hur mår du idag? Too Bad

2. Hur kommer dagen (idag) vara/vart? Countdown's Begun

3. Vad var det första du tänkte när du vaknade? Famous Monsters

4. Vad är det sista du kommer att tänka innan du somnar idag? Rock & Roll Revolution

5. Vad skulle dina vänner ge dig för namn om de fick välja åt dig? So Eager

6. Hur är det med kärleken? Facepeeler

7. Vilken låt passar mest in på den du håller kär? Even Flow

8. Hur mår dina vänner? Ashes

9. Tycker dina vänner om dig? Well Enough Alone

10. Hur ser folk dig? Storm

11. Spanar folk in dig? It's All Over

12. Är du bra i sängen? Carry On Wayward Son

13. Har nån sexfantasier om dig? Tonight I'm Gonna Rock You

14. Kommer du alltid bo kvar i Sverige? No Hard Feelings

15. Hur kommer du att dö? Starting Over

16. Vad skulle du heta om du var född i framtiden? Attached at the Hip

17. Vilken är din otur's låt? Frenetic Amnesic

18. Vilken är din tur låt? Papagenu

19. Vilken låt beskriver ditt utseende mest? Roman Empire

20. Vilken låt beskriver din personlighet mest? How You Remind Me

21. Hur är det med ditt liv? Lost In The Woods

22. Hur kunde det vart i ditt liv om du hade valt andra vägar? Somebody Like You

23. Vad ska ditt första barn heta? Just Like You

24. Hur kommer ditt liv bli? Civilize The Universe

25. Vilken låt stämmer mest in på dina föräldrar? Sporadic Movement

26. Finns det nån som är hemligt kär i dig? Inhuman Creation Station

27. Kysser du bra? Addicted

28. Mår din kropp bra? Good Times Gone

29. Får du tillräckligt med sex? Cry For Help

VaNiLLa

Jag fick en bulle!

Av en person jag känt i fem minuter. Gott!

VaNiLLa

Sorry brain, jag gillar dig igen!

Jag gillar nog min hjärna ändå, utan den hade jag ju aldrig gjort klart analysen. Japp, du läste rätt, jag är klar, baby!

Eufori... ah...

VaNiLLa

Looking up at the reflection above of those below

......................................................................

^Så ser det ut i min hjärna just nu. Empty, hollow, blank, nothingness, zero, meaningless, wothless, insignificant, pointless.

Confusing reality. I see myself but it's not really me. Maybe it's just a dream. Everything that I see is haunted.

VaNiLLa

Spiritual guidance

Satte mig framför analysen i morse men inget kom ur mig, precis som föregående dagar. För att stilla min nerver satte jag igång lite divine music av Akira Yamaoka. Well, guess what? Plötsligt flödar orden. Det är som om mina fingrar lever i symbios med musiken och har ett eget medvetande. Innan jag vet ordet av det har jag skrivit nästan hela analysen. Har bara lite kvar nu, bäst och fortsätta medan man är in the zone.

VaNiLLa

Footsteps outside my door

Det har varit nån på vinden typ hela kvällen. Jag har hört hur nån gått fram och tillbaka, upp och ner för trappen. Undrar vem det är... Kanske de som ska flytta...

Det blev inte mycket skrivande idag, som jag hade räknat med. I morron måste jag verkligen skärpa mig och göra uppgifterna. Varför har jag ingen självdisciplin?

Det regnar inte längre (kors i taket). Det är allmänt ganska tyst, men det kan ju bero på att klockan är närmre 2 men vad vet jag.

När man skriver akademiskt ska man ha ett stycke för varje tankegång. Det är därför det här inlägget är så uppdelat. Alla tankar bara snurrar runt där inne. Har man tur kanske något fastnar i frontalloben.

Näe, vad jag svamlar, kanske dags att ge sig för idag. Eller för nu iaf, lär ju skriva mer idag, fast sen, när vanligt folk är uppe. Ja, ni fattar...

VaNiLLa

Varför ska det vara så svårt?

Jag är helt tom i huvet känns det som. It's like a void. Hur mycket jag än fösöker kommer det inget vettigt ur mina tankegångar. Jag vet ungefär vad jag menar, nästan, men att få ner det på papper är hopplöst. Jag har skrivit 70 ord på drygt en timme. En vanlig människa som kan uttrycka sig skulle vara klar vid det här laget (vilket de säkert är också).

Jag börjar få Xbox och Playstation abstinens. Det är mer än en månad sen jag spela. Jag har kommit ganska långt på Crackdown, hela los Muertos är eliminerade och nästan hela Shai-Gen. Och jag hade nyss börjat spela Condemned. Nu kan jag inte fortsätta på nåt av dem bara för att min tv (som inte ens är min, jag vill inte känna av den) är dum i huvet. Visst, jag har min PSP och mitt DS, men det är inte riktigt samma sak. Och det jävliga är att det är minst två veckor till jag kan fixa en annan tv, aargh! Mitt hem är väldigt anti-next-gen just nu...

Hela den här veckan är uppbokad. Plugga. Kul, va? Och jag börjar känna av tröttheten efter att ha varit uppe till tre typ varje natt sedan i fredags. Så jag kommer antagligen somna, dreglandes på boken ikväll. Sen måste jag hitta en lucka och åka och handla om jag inte vill äta vitlök till middag i tre dagar. Jag tror faktiskt att det ekar på min hylla av kylskåpet.

Ska försöka vara lite positiv också (vilken kraftansträngning). I helgen kommer syrran =) Och helgen efter det ska jag hem och till Stockholm med Sumana på konsert. Plus att jag fyller år på tisdagen efter så det blir presenter, me like!

Jag kan också nämna att igår var det rekordmånga inne på bloggen. Jag skrev ju inget jätteintressant men kul med nytt folk. However, vore det roligt om ni kunde kommentera lite så man vet om man är en uns underhållande eller om man bara är tragisk.

VaNiLLa

Whoah!

Idag har jag i stort sett bara suttit vid datorn. Jag skrev ett kort avsnitt om denotation på analysuppgiften i morse, annars har jag inte gjort något vettigt alls.

Imorron är sista lektionen innan tentan på fredag. Det innebär att jag har hela veckan på mig att plugga, nice =) Går från 13 till 16 imorrn också så det är inte så jobbigt. Jag ska försöka bli klar med skrivuppgifterna imorron så jag kan koncentrera mig på litteraturen sen.

Håll tummarna för att jag får något gjort imorron...

VaNiLLa

Trodde jag skulle sova i evigheter...

...eftersom jag var uppe typ halva natten men jag vaknade relativt utvilad vid 10. You gotta love being young!

Som jag misstänkte har jag ingen inspiration idag heller. Jag tror det gäller att tvinga fram inspirationen ibland. Om inte annat kan man ju försöka omvandla panik till något som liknar sinnestämningen, hmm...

Om 2 dagar kommer Taproots nya album ut! Me want! Hoppas det liknar Blue-Sky Research i soundet. Inte för att Welcome är dåligt men det är lite mer old school, vilket kan vara nice ibland men i det här fallet föredarar jag the new shit.

Ni kanske har märkt att det här inlägget är lite... disorienterat. Det är för att jag egentligen inte har något vettigt att skriva men hellre ha nåt och göra än att sitta och stirra på ett tomt word-dokument.

Btw, så har jag en fråga. Jag prenumerar på lite olika RSS-feeds, ganska många av de är bloggar. Jag har Windows Vista och i sidopanelen har jag en ruta som visar alla feed-rubriker. Min fråga är om jag läser ett blogginlägg direkt från sidopanelen, ränkas det då som att jag besökt bloggen så att det syns i statistiken? Tänkte om nån visste...

VaNiLLa

Insomnia

Näe, inte riktigt men jag kan inte sova än. Sitter och häckar på Silent Hill forumet men det är rätt segt där nu (vad konstigt, alla sover ju typ, eller är ute och festar).

Ikväll hade jag tacokväll med Sumana. Det var gott, har inte ätit det på jag vet inte hur länge. Sen blev det ju att se en film också, såklart. Den här gången blev det Förtrollad. Den var förutsägbar, socker-söt med grälla färger. Det var med andra ord en Disney-film.

I morgon ska jag försöka göra klart båda skrivuppgifterna så jag kan använda nästa vecka till att plugga inför tentan. Vi får väl se hur det går...

VaNiLLa

Jag känner mig väldigt positiv

Har nu läst om bl.a. positivismen och heurmenetiken (reserverar mig för felstavningar) och känner mig positivt inställd (liten ordlek om ni inte greppa det). Jag förstår precis vad jag läser och jag kommer även ihåg det när jag lägger ifrån mig boken. Det är så det ska vara =)

Idag har vi haft workshop nummer 6. Den hade det klatschiga namnet Intertextualitet. Vi fick bl.a. se olika exempel på hur man ska kontrollera tillförlitligheten på vissa sidor (t.ex. Wikipedia och en parodi på denna, Psyklopedin) och hur man kan luras av sånt man verkligen tror är sant. Det var ganska intressant men jag tror man hade kunnat göra det ännu mer spännande. Men det är ju bara min åsikt.

Vi fick självklart även en uppgift att göra med anknytning till workshopen, även om den inte hade något med dagens föreläsning att göra. Vi fick iallafall ett uttalande av CSN på drygt tre A4 som vi ska förkorta och förenkla till 200 ord. Det är minsann inte den lättaste uppgiften. Det gäller också att hitta kärnan i texten och fokusera på den. Jag skummade igenom texten igår och förstod inte riktigt vad denna kärna var. Men om jag läser mer noggrannt kanske det bli klart.

Nästa helg kommer syrran! Jag längtar!! Då blir det Subway och Wayne's vid vattnet, right?

VaNiLLa

Inspiration

Paint it black and white if you like,
the story's still the same.
A generation built on a lie, that
every one of us is safe.
Paint it black and white if you like,
if it keeps you sane.
You know the world wont just stay right.
So tell me, who's to blame?

And I will catch you, but who might
break the fall?


Inte igen!!!

Som ni kanske minns så försov jag mig förra onsdagen. Well, guess what? Det hände igen!!!! Fan, jag blir så sur! Vaknade vid närmre 11 och vi började 8. Så den här gången kunde jag inte slinka in och skriva på närvarolistan som förra gången. Ska ner till skolan sen iallafall och få den individuella uppgiften. Fan, vad jag är klantig!

Lite roligare nyheter är att det svenska silent hill forumet (SilentSwe) är uppe igen efter att ha varit... i en svacka. Så om du gillar Silent Hill, tveka inte att gå med. Vill du leta upp mig så heter jag VaNiLLa (såklart).

VaNiLLa

I'm good!

Idag har jag varit mycket produktiv. Jag har skrivit klart EQ-reflektionen, skrivit om nyhetsartikeln, uppdaterat storytelling uppgiften och läst nästan hela Kulturstudier. Jag tycker jag gjort mig förtjänat att ta det lugnt nu.

VaNiLLa

Telegram, artiklar och reflektioner

Det är ingen ände på uppgifterna!

Idag har jag och Sumana kollat på en distansföreläsning hemma hos mig (eftersom jag har bredbandsuppkoppling). Den var väl... informativ. Men den larva sig massa i början och höll på och buffra i typ 5 minuter, men det gick och se iallafall.

Efter det har jag skrivit telegrammet vi ska läsa upp imorgon framför kamera (INGA OMTAGNINGAR), gjort klart EQ reflektionen och ska nu börja med att revidera min artikel för den är inte så bra just nu. Sen ska jag läsa Kulturstudier, har två kapitel kvar. Som jag sagt ska den vara klar på onsdag, så jag tar ett kapitel idag och ett imorgon.

Undrar när jag ska hinna äta...

VaNiLLa

Ingen lat söndag här inte

Söndagar är ju såna dagar när man inte ska göra någonting bara ta det lugnt. Så kanske det var förr när man gick i grundskolan men nu är man högskolestudent och då blir det inga lata söndgar. Har varit uppe sen 11 och skrivit på reflektionen om EQ (emotionell intelligens) och börjar se ljuset i slutet av tunneln. Har lite kvar att skriva, sen ska jag skirva om artikeln jag gjorde igår för det var bara ett ganska dåligt första utkast. Sen måste jag läsa lite för boken ska vara utläst till på onsdag. Suck...

Men jag har iallafall nåt att se fram emot. Jag har nämligen blivit inbjuden till Sumana för att äta pannkakor senare, mums.

Oh well, back to work!

VaNiLLa

Favorit i repris

Det blir filmkväll ikväll igen! Sumana och Anna kommer hit och vi ska äta grönsaksdipp. Har varit alldeles för onyttig de senaste dagarna så lite grönsaker gör nog gott. Jag måste kila, jag ska träffa Sumana hos henne vid 18 och sen ska vi möta upp Anna vid resecentrum. Skriver mer ikväll!

VaNiLLa

Självklart så regnar det

Vaknade för drygt en timme sen. Tror du inte att det spöregnar! Seriöst börjar jag undra vad som är fel med den här staden. I tre veckor har jag bott här och det har varit fint väder kanske 5 eller 6 dagar av den tiden. Är inte det lite konstigt?

Igår hade jag och Sumana filmkväll. Vi började med nya animerade filmen Wall-E. Jag brukar inte gilla animerat, det är alltid samma story. Nån är stor och klumpig och det är alltid den personen som måste rädda hela situationen (t.ex. Kung Fu Panda, Monsters Inc). I och för sig handlar ju Wall-E också om en klumpig huvudperson men de har fått till det bra. Det blir inte samma sak. Så om man gillar animerat ska man definitivt se den.
Efter det såg vi Skenbart som gick på TV. Jag har sett den typ 4 gånger förut men den är sjukt bra så jag kunde gärna se den igen.

Strax efter 12 åkte Sumana hem men vi loggade in på msn och satt skrev till ungefär 2. Jag satt på youtube och kollade på gameplay-filmer från nya Silent Hill: Homecoming (som för övrigt kommer ut på min födelsedag, host, host - blink, blink). Hur som helst ser det jävligt nice ut. Tydligen kommer allas vår vän PH tillbaka. Undrar hur de kommer väva in det i den här nya storyn. I'm so excited!

VaNiLLa

Fredagsplugg

Jag tog mig i kragen och pluggade faktiskt idag som jag sa att jag skulle göra. Hurra för mig!

Sitter med överstrykningspennan i högsta hugg

Fallocentrisk teori... Jag har fortfarande inte riktigt greppat det...

Datorn är bra att ha när man ska slå upp krångliga ord.

VaNiLLa

Jippi!

Idag var det dags för den tredje workshopen. Till alla andra workshops har vi alltid fått uppgifter att göra innan men till dagens workshop hade vi inte fått någonting. Vi hade med andra ord ingen aning om vad vi kunde förvänta oss. Det enda vi faktiskt visste var att det skulle handla om PR men det är ju ett ganska brett område.

Föreläsningen var väldigt intressant. Det handlade om hur man definerar kreativitet och hur det kan vara olika saker för olika männsikor. Det handlade också om varumärken och Corporate Storytelling (Wikipedias förklaring). Det senare var också det som blev den individuella skrivupgiften. Vi skulle skriva en "story" med Jönköping som ämne.

Efter detta kom en stor överraskning för oss alla. Vi fick sluta för dagen. Inget arbete under dagen. Så vi fick sluta 11 när alla hade räknat med att gå till 17. Det blev många glada miner, det är ju fredag och allt.

Så det är ju perfekt läge att plugga ikapp nu när man har hela dagen ledig. Har redan gjort en skrivuppgift så jag känner mig nöjd. Ska skriva lite till men jag har ju imorgon och på söndag på mig också. Jag lovade nämligen mig själv att bli klar med denna veckas workshop-uppgifter den här veckan så att jag inte får massa att göra nästa vecka. Smart va?

Nu ska jag äta lite lunch!

VaNiLLa


Ehh... intresserad eller?

Satt och kollade på min statistik här på bloggen. Igår hade det varit 75 sidvisningar. Vem är det som har gått in så många gånger? Ge dig gärna till känna...

Idag har jag och Sumana varit på skolans bibba och pluggat. Vi kände båda två att det var smartast så eftersom vi inte gör så mycket annars. Vi åkte hemifrån vid 11 och var väl där vi typ 20 över. Själva campusområdet var helt öde (det var ju Akademien igår) så vi tänkte att vi skulle bli ganska ensamma. Trodde vi ja! Det var skitmycket folk inne i biblioteket. Troligtvis måste man vara där ganska tidigt om man vill ha de bästa platserna. Vi hamnade till slut allra högst upp precis bredvid en mittgång så folk gick fram och tillbaka hela tiden. Men vi fick i alla fall en del gjort.

Efter ett tag blev vi hungriga och åkte hem till Sumana och lagade mat. Det blev kryddstarka köttbullar och potatismos, och så självklart lite "Takida-sallad". Sen bestämde sig Sumanas internet för att krångla så vi åkte hem till mig för att kolla på Idol och Heroes.

Och Sumana åkte för ett tag sen och då skulle jag försöka lägga in lite bilder i datorn men tydligen vill den inte registrera kameran när jag pluggar in den så jag vet inte riktigt vad jag ska göra.

Det har regnat i stort sett hela dagen... Så är det i Regnköping...

VaNiLLa

Panik!

Jag hatar min väckarklocka!!!!

Hade ställt klockan på 7 i morse så jag skulle hinna duscha och chilla lite innan jag skulle till skolan vid 10. Vaknar till vid halv 7 och somnar sött om i tron att klockan ska väcka mig en halvtimme senare. Ack så fel jag hade... Det är nämligen så att klockan bestämmer sig för att inte ringa på utsatt tid. Jag vaknar igen och känner mig väldigt utvilad, vilket jag tyckte var konstigt eftersom jag trodde att det bara gått en halvtimme. Kollar på klockan, 9.52.

PANIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag slängde mig ur sängen, ner i köket, bredde en macka och åt den på stående fot, rusar in och borstar tänderna och sminkar mig supersnabbt. Kommer på att jag ska ha med mig matlåda och slänger ner lite sallad i en låda. Springer tillbaka upp till rummet och packar allt jag behöver med mig. Ut till cykeln och idiotcyklar hela vägen till skolan. 10.37 är jag i skolan, halvdöd, anfådd och allmänt utmattad. Som tur var blev det en rast vid ungefär kvart i elva så då kunde jag slinka in efter rasten och så var problemet löst. Från och med nu ska jag ställa klockan på mobilen också. Som en extra säkerhetsåtgärd. 

Annars har dagen varit rätt vanlig. Workshopen handlade om EQ (emotionell intelligens) och hur man kunde applicera det inom organisationer. Det tog en stund innan vi fattade vad uppgiften gick ut på men till slut fick vi ner våra tankar på ett papper. Vid genomgången märkte jag dock att alla andra grupper hade mycket bättre argument och hade nog tolkat uppgiften på ett annat sätt än oss, men jag tror vi klarar oss bra.

Imorgon ska jag och Sumana ner till bibban och plugga. Det blir inte så mycket gjort om man sitter hemma. Andra saker lockar och jag har i stort sett ingen självdisciplin så ni kan ju tänka er hur mycket plugg det blir.

VaNiLLa

Vänta och vänta och vänta och...

Sitter och väntar på min hyresvärd som skulle komma "någon gång på förmiddagen". Jag tycker att det redan har varit förmiddag men det är väl diskutabelt.

Har läst lite i Kulturstudier av Arthur Asa Berger. Jag gillar honom bättre än Falkheimer, det är en lättare nivå på den här boken även om teorierna kanske är lite klurigare. Vi ska iallafall ha läst den till nästa onsdag och det lär jag ju hinna om jag bara tar mig i kragen.

Seriöst, vart är hyresvärden? Han kanske glömde bort mig. Eller struntade i mig! Då får han ingen hyra av mig inte...

VaNiLLa

Ledig tid

Började 8 idag med första workshopen. Hade en genomgång i ungefär två timmar och sen var det individuellt arbete fram till 16.30 men vi blev klara 11.30 så jag fick lite ledig tid. Har passat på att diska och tänkte städa lite på rummet, det ser ut som fan. Ska packa upp efter helgen också. Ses!

VaNiLLa

RSS 2.0