Mama, I'm coming home!

Japp, jag ska åka hem i helgen. Det ska bli skönt! Slipper laga all mat själv, haha.

Idag har jag mått lite bättre men har fortfarande ont i öronen. Jag får alltid det när jag är förkyld, hatar det! Skriver mer när jag kommer hem!

Ciao!

VaNiLLa

Dags att bli allvarlig en stund

I morse när jag satt och åt frukost föll blicken på en tidning på bordet. Det var ett nummer av Aftonbladet från någon gång förra veckan. Första sidan täcktes av en stor bild på Sanna Kallur och rubriken beskrev hur en reporter pressat henne till tårar eller nåt i den stilen. Jag vet att det är en gammal nyhet men ändå. Nu såg jag inte TV-sändningen i fråga och har inte heller läst något om det så jag vet inte hur det var men jag vet att kvällstidingar kan vinkla historier lite.
Hur som helst så var det inte detta jag reagerade på denna morgon vid köksbordet. Det som fångade mitt intresse var istället ett citat från en av Aftonbladets läsare som hade utalat sig om händelsen. Personen i fråga hade sagt :

"Det var det obehagligaste jag har sett i TV"

Detta finner jag mycket, mycket, svårt att tro. Jag menar tänk bara på 11 september, tsunamin eller bilder från vilket krigshärjat land som helst. Är inte det mycket värre?

VaNiLLa

I'm feeling good

I går var det utekväll. Det började med förfest hos några i Sumanas faddergrupp. Jag blev sjukt avundssjuk på deras lya. Utsikt över Vättern och riktigt mysigt. Men sen kostade den 8 000 kr i månaden ocskå! På förfesten körde vi olika dryckesspel och en del blev mer dragna än andra. Själv fick jag bara i mig en cider och det var allt jag drack på hela kvällen. Innan vi stack till Akademien spelade vi Twister. Jag och en tjej till var ensamma kvar och efter ett tag när musklerna började värka bestämde vi oss för en delad förstaplats.

På Akademien dansade vi i stort sett från 23 till 2 non stop. Var bara ute och hämtade luft några gånger. När stället stängde följde jag och Sumana med en tjej till busstationen. Sen cyklade vi hem. Jag var skithungrig när jag kom hem så jag satte mig och åt vid 3. Sen somnade jag sött vid halv 4, och hade inga mardrömmar (det sägs att man får det om man äter innan man går och lägger sig).

Idag vaknade jag halv 2. Det var skönt att sova ut lite och att inte vakna med huvudvärk. Jag har nyss tagit mig an den massiva disken som stått och samlat sig högre under helgen. Det var skönt att bli av med den.

Ikväll är det nattuppdraget på HLK mellan 19 och 22. Har ingen aning om vad vi ska göra men det är troligen lekar inne på skolan.

See ya!

VaNiLLa


Veckojubileum!

Igår hade jag bott här i Jönköping i en hel vecka. Det firades med god mat och filmkväll hos mig. Sumana och jag lagade kyckling med pomme ihop och sen kollade vi på Employee of th month. Det var riktigt mysigt!

Idag är det kampen om HLK. Det är vi i MKV mot pedagogerna. Det är typ olika tävlingar som volleyboll och frågesport. MKV har vunnit de senaste två åren så våra faddrar var noga med att påpeka att de inte ville se det ändras det här året. Känn ingen press, liksom!

Nästa helg kanske jag ska åka hem för vi har ingen lektion på fredagen och läsa kan jag ju lika gärna göra hemma. Så om du bor i Norrköping med omnejd och saknar mig kan du ju slå en signal så kan vi träffas. =)

VaNiLLa

Priset man betalar

Jag har ont i huvet... Jag vet varför också. Igår var det utgång på Akademien som gällde. Halv tio var jag och Sumana där men typ ingen annan. Vi satt och väntade på att våra vänner blåbyxorna skulle dyka upp. Men till en början kom bara de gula ingenjörerna. Sedan kom en röd pedagog fram till oss och frågade om vi hade tråkigt (vi såg väl uttråkade ut antar jag). Hur som helst snacka vi med honom ett tag och sen följde vi med honom och några andra pedagoger ner till dansgolvet. Och vilka var där om inte våra vänner blåbyxorna! Nästan hela min faddergrupp var där och de var rejält packade. Sedan shottade vi i baren. Själv tog jag en Bailey's shot (tack Eve för att du introducerade det för mig). Sen blev jag plöstligt väldigt berusad fast jag vet inte riktigt hur det hände. Efter att dansat ganska länge satte vi oss i en soffa på övervåningen där vi snart fick sällskap. Sumana snacka med nån som jag aldrig såg riktigt hur ahn såg ut. Själv pratade jag med en utbytesstudent från Tyskland (Andreas) som jag sen hängde med hela kvällen. När vi stod på dansgolvet spelade de ganska många svenska låtar och han undrade vad de handlade om. Jag förklara så gott jag kunde (ha i åtanke att jag inte var nykter). Sen kommer låten "Alla som inte dansar". Haha, den var lite rolig att förklara, men han trodde inte på mig först. Han var noga med att dansa väldigt mycket när den låten spelades.

Klockan 2.00 stängde Akademien och då gick vi. Andreas och jag slog följe en bit och sen sklijdes vi åt efter att ha bytt telefonnummer. När jag kom hem sen fick jag ett sms (vid 3-tiden) där han skrev att han bara ville kolla att jag kommit hem ordentligt, naaw!

I morse var det rätt segt att går upp. Hade föreläsning 8.00. Det var inte så många som dök upp. Jag halvsov mig igenom den och åkte direkt hem. Funderar på att sova lite. Ska ju klara resten av veckan.

Vi hörs!

VaNiLLa

Insparken tar på krafterna

Det är helt sjukt vad trött man blir av insparksveckan. Jag menar, vem orkar skriva blogg en vecka som denna. Jag skrev bara för att ni skulle veta att jag lever. Efter tisdag blir man väl normal igen så då borde jag börja uppdatera mer regelbundet. Vi hörs... nån gång...

VaNiLLa

I'm all alone... eller inte riktigt men...

Igår lämnades jag ensam här i Jönköping. Fast riktigt ensam var jag ju förstås inte, jag har ju två roomies som jag umgicks med på kvällen. Vi satt i köket och prata om allt och inget. Jag var skittrött och somnade redan vid 23 vilket är tidigt för att vara mig.

I morse vaknade jag vid halv tio och låg och myste en stund innan jag gick ner och gjorde iordning lite frukost. De andra sov fortfarande så jag tog upp maten till mig och åt i sängen =)
Jag tycker inte om TVn som kom med rummet. För det första finns bara 1an, 2an och 4an. För det andra finns det ingen fjärrkontroll. Och för det tredje (och det här är det värsta) kan man inte koppla in Xboxet för det finns inget SCART-uttag. =(

Jag har nyss kommit hem igen. Har varit och utforskat området lite. Det tar ungefär 20 minuter att gå till skolan men det kan nog gå ännu snabbare om man hittar en genväg.

Jag ska ta massa bilder sen och lägga upp men nu orkar jag inte.

Välkommen åter!

VaNiLLa

My new pink bike

Idag har jag köpt en cykel! Den är rosa! Jag satt igår och kollade på blocket och annonsen. Vi var och hämtade den i Sörping idag och jag provcyklade den. Den var mycket bekväm för hon hade nyss köpt ny sadel till den (vilket var lustigt eftersom hon skulle sälja den). Sen kom den roliga uppgiften att försöka få in cykeln i Toyotan. Efter lite krångel fick vi in den och kunde stänga bakluckan men pappa fick köra hem med ett däck tryckandes i nacken =)

I kväll är näst sista kvällen jag sover hemma. På fredag åker jag till Jönköping. Efter allt krångel med cykeln är jag lite orolig att vi ska få med allting. Men det brukar alltid ordna sig.

Sist vill jag avsluta med att säga att nya Prince of Persia filmen har redan gjort mig besviken på två punkter:
  1. Den kommer inte på bio förrän 2010 (ett helt år senare än utlovat)
  2. Jake Gyllenhal ska spela prinsen
Det är inte det att jag har något emot Jake Gyllenhal, jag tycker faktiskt han är ganska bra, men jag kan helt enkelt inte se honom som prinsen. Här är en bild jag hittade på GameSpot:



Nej, det där är inte prinsen...

VaNiLLa

Fy fan vad taskigt!

Jag satt nyss och kollade efter cyklar på blocket och som ni kanske vet står det nyheter där också. Kolla artiklen jag hittade där:

Kina bluffade vid OS-invigningen
Världen 12 aug 15:11

En del av OS-invigningen var en bluff. Den flicka som framförde en sång mimade egentligen bara. Den verkliga sångerskan ansågs för ful. Lin Miaoke uppträdde under invigningen av de pågående olympiska spelen i Peking. Men det var inte hon som sjöng. Den lilla flickan mimade bara texten. Hon fick stå på scenen för att hon var söt. Den som egentligen sjöng var Yang Peiyi, men hon ansågs vara för ful för att få uppträda inför världens samlade tv-tittare. Avslöjandet kommer från den musikansvarige Chen Qigang som tycker att barnet som visas i bild måste vara "perfekt till utseende, känsla och uttryck". - Vi ville förmedla rätt bild. Vi tänkte på vad som var bäst för nationen, säger han enligt SVT Text.

Så jäkla taskigt, eller vad säger ni?

VaNiLLa

Vadå? Är jag smutsig av mig?

Mina föräldrar annonserade idag vad det första de skulle göra när jag flyttat var, städa hela lägenheten. Varenda liten skrymsle och vrå. Inte koppla av ensamma med en trevlig middag eller nåt. Näe, storstäda. Jaja, de får väl göra vad de vill.

På måndag ska jag klippa mig, god knows i need it! Ska iofs bara klippa topparna och luggen men topparna är rätt slitna och luggen är en bra bit ner i ögonen. Alltid kul att se respektabel ut när man ska träffa nya männsikor.

I morgon ska jag äntligen börja packa. Har fixat kartonger idag men orkade inte börja så jag tar tag i det imorgon. Förstår bara inte hur allt ska få plats i lilla Toyotan. Jag menar, två där fram och en i baksätet. Då kan man ju inte fälla hela sätet och då går det typ inte i nånting. I värsta fall får jag ta det allra, allra vikitgaste nu och sen hämta fler saker de helger jag kommer hem. De svåra är ju då att välja vad som är viktigast...

VaNiLLa

Vad vore världen utan YouTube?

Klockren!


Damn fine show!

Kollade på invigningen av OS i Beijing. O M G! Det är allt jag kan säga. Seriöst, inse hur mycket tid och pengar det måste ha kostat. Jävligt kreativt! Jag tyckte speciellt om "fotstegen" som de gjorde med hjälp av fyrverkerier, och när de dansade och målade samtidigt. Och de var ju så himla synkroniserade. Man blir helt mållös...

VaNiLLa

Copycat

Såg det här på Emilias blogg och ville också testa.

1. Ställ in musikspelaren på shuffle - blanda
2. Tryck framåt tre gånger efter varje fråga
3. Använd låttiteln som svar till varje fråga om ditt liv

1. Hur mår du idag? In Between
2. Hur kommer dagen (idag) vara/vart? Perfect Insanity
3. Vad var det första du tänkte när du vaknade? Guitar Battle
4. Vad är det sista du kommer tänka innan du somnar idag? Goodbye For Now
5. Vad skulle dina vänner ge dig för namn om dom fick välja åt dig? Birthday
6. Hur är det med kärleken? Whispers In The Dark
7. Vilken låt passar mest in på den du håller kär? Razor's Edge
8. Hur mår dina vänner? Believe
9. Tycker dina vänner om dig? Sporadic Movement
10. Hur ser folk dig? What If
11. Spanar folk in dig? Collide
12. Är du bra i sängen? Holdin' On
13. Har nån sexfantasier om dig? Your Love Is A Lie
14. Kommer du alltid bo kvar i Sverige? Raise Up
15. Hur kommer du dö? The Metal
16. Vad skulle du hetat om du var född i framtiden? Woke Up This Morning
17. Vilken är din otur's låt? Remember
18. Vilken är din tur låt? Freak On A Leash
19. Vilken låt beskriver ditt utseende mest? What I've Done
20. Vilken låt beskriver din personlighet mest? Wake Up
21. Hur är det med ditt liv? Hands held high
22. Hur kunde det vart i ditt liv om du hade valt andra vägar? Hangnail
23. Vad ska ditt första barn heta? Side Of A Bullet
24. Hur kommer ditt liv bli? Here With You
25. Vilken låt stämmer mest in på dina föräldrar? Sons Of Plunder
26. Hur kommer sommaren bli? Killing In The Name Of
27. Finns det nån som är hemligt kär i dig? Midnight To Midnight
28. Kysser du bra? Looking For Angels
29. Mår din kropp bra? Generation
30. Får du tillräckligt med sex? Rise

VaNiLLa

Osmidig Smartcar, sista gången och strul för Sumana

Idag skulle vi (jag, mamma och Eve) åka hemma till mormor. Anledningen till besöket var att morfar skulle komma hem (vilket är sällsynt nu för tiden) och hon behöver ju hjälp med vissa saker. Hur som helst skulle vi först stanna vid Nelins Konditori och köpa bullar att ta med till fikat. Mamma går in och handlar och Eve och jag sitter kvar i bilen. Det är inte så mycket trafik (klockan var runt 11.00) men en ful liten Smartcar svänger in på en parkeringsplats till vänster om oss. Föraren lägger sedan i backen och kommer i ganska hög fart emot vår bil. Jag tänker att snart måste hon ju börja svänga, jag menar det är ju en så liten bil, den behöver ju inte backa så långt innan man kan svänga. Helt plötsligt gungar hela bilen till och händelsen är ett faktum. Hon backade rakt in i vår bil! Precis när det händer kommer mamma ut från konditoriet och ser ut som ett åskmoln. Kvinnan i den andra bilen ställer sig framför oss och kliver ut. Mamma är rosenrasande och säger att man kan ju se sig lite för när man backar. Kvinnan skyller på att vi låg precis i döda vinkeln. Jag undrar hur det kan vara döda vinkeln när vi var precis bakom henne. Har hon hört talas om backspeglar? Vi utbytte all försäkringsinformation och till råga på allt kom pappa förbi i ambulansen och med full mundering för att se hur stor skada det blev. Det var inte så farligt, en liten buckla men mest lackskador, men grejen är att det var inte länge sen vi blev påkörda och fick lämna i bilen på lagning. Dessutom har vi nygligen gjort service på den som kostade nästan 5 000:- så det är förståeligt att mamma blev lite irriterad.

Ungefär 40 minuter senare kom vi fram till mormor i Sörping. Morfar såg om möjligt ännu hjälplösare ut än sist och nästan inget hår hade han kvar. Självklart var vi ju tvungna att beskriva hela händelseförloppet och mormor ville gärna veta allt i detalj, gärna två gånger, så det tog ganska lång tid innan vi kom in på annat. Maten vi åt var god; potatis med fläskfilégryta. Sedan åt vi bullarna som kostade oss en buckla på bilen. När morfar varit hemma ganska länge börajde han få ont och panodilen han fått verkade inte så bra så vi ringde färdtjänst lite tidigare och undrade om det kunde plocka upp honom vilket de kunde. När de rullade ut honom till bussen sa han flera gånger tack och hur kul det var att vi flickor hade följt med. Han hade till och med tårar i ögonen. Det sorgliga är att det kanske var sista gången jag såg honom. Han är ju dålig och jag flyttar ju om två veckor och sen lär det inte bli ofta man ser honom. Men döden är ju oundviklig...

För nån timme sen ringde Sumana. Hon hade kommit in Jönköping efter att ha stått som reserv. Problemet är att hon strukits från Halmstad. Så nu har hon potentiell lägenhet i Halmstad men hon är antagen till Jönköping! Som tur är har hon inte skrivit på kontraktet eller skickat iväg adressändringsuppgifter. Men nu måste hon fixa boende innan kursstart som är om två veckor!! I'm crossing my fingers for you, girl!

VaNiLLa

Berusad kampsport

Kan inte sova (i vanlig ordning). Ligger och tittar på Legend of the Drunken Master. Jag har sett den förut, den är ganska kul, speciellt när Jackie Chan är full och sjunger att han är deppig.

Nu är det bara två veckor kvar tills jag flyttar. Det känns lite läskigt fast kul också. Jag undrar hur jag ska få med mig alla prylar i lilla Toyotan. Vi får trycka in kartongerna så mycket det bara går och hoppas på det bästa =)

Näe, nu är det nog bäst att jag fortsätter kolla på filmen, det börjar bli spännande igen.

VaNiLLa

RSS 2.0