Semla? Snarare bröd med grädde på

Idag har jag och Sumana varit i Råslätt hos Tove och bakat semlor. Det tog grymt lång tid för de skulle jäsa så länge, och två gånger dessutom.


Liknar inte semlor överhuvudtaget =p

När de väl var klara var de ganska små fast inte hårda eller brända, så det får man väl räkna som ett lyckat resultat. Efter lite garnering såg min ut så här:


Den lär ju inte vinna någon skönhetstävling.

Vi konstaterade att det smakade ungefär som bröd med grädde på. Men jag tycker de var helt okej för att vara gjorda av oss =)

VaNiLLa

Combo-dodge-counter-roll

Okej, jag vill bara göra det helt klart för alla att jag älskar nya Silent Hill. Jag fattar inte vad alla snackar om som sa att det inte var bra och att de inte fångat känslan. Det kan ju inte bli mer Silent Hill känsla!!

Det enda jag kan kommentera är att de verkar ha satsat mer på combat-systemet i det här spelet jämfört med dess föregångare. Hela grejen ska ju vara att huvudkaraktären är en vanlig människa som inte kan några fancy moves eller ninja-styles. De ska knappt klara av att slåss utan bara hjälpligt.

Med Alex är det en helt annan historia. Inte nog med att han kan göra olika combo-attacks, han kan göra dodges och evasive rolls. Way too complicated för en vanlig människa. Jo, jag vet att han har varit med i någon form av krig och det är därför han är bra på närstrid men ändå. Det blir liksom inte lika mycket survival-horror.

En annan grej är att det kommer nya monster hela tiden. Den ena mer komplicerad än den andra. Och som om inte det vore nog, tror ni inte att de kan dodga och göra combos också! Det som är så speciellt med bossfighterna i de övriga spelen är att de inte är så vanliga och att monstrena är väldigt unika.

Men i Homecoming blir det inte riktigt samma sak när man kommer till en boss, för helt ärligt, känns det bara som ännu ett monster. Man vet liksom inte riktigt vad som är boss och vad som är vanlig fiende. Enda sättet att lista ut det är om man stöter på den igen så är det ingen boss.

Men, som sagt, jag älskar spelet och ångrar inte att jag la ut sjukt mycket pengar på det =)

VaNiLLa

2:06

Jag dör!

Började spela Silent Hill imorse (ställde till och med klockan, det ni). Och nu kan jag verkligen inte sluta. Det är tänkt att jag ska skriva PM nu men det är verkligen svårt när jag vet vad som väntar på mig. Men jag måste vara vuxen... eller?

Jag måste berätta lite om spelet! Oh, shit, jag var typ livrädd innan jag ens börjat, haha. Hade satt upp en handduk för att få så mörkt som möjligt (silent hill gör sig inte i dagsljus) och höjde volymen rejält.

Allt börjar med en scen ur en subjektiv synvinkel (förmodligen Alex' tänker jag). Alex rullas på en bår genom något som ska föreställa ett sjukhus men snarare liknar ett bomb-shelter efter en bombning. Alex kastar ur sig frågor; "Var är jag?", "Var ska vi?", "Vad händer där borta?". Men inget svar...

Han lämnas sedan ensam i en operationssal och ser "läkaren" lämna rummet. Det är nu som jag får kontrollen över Alex. Samtidigt som jag tar in hela upplevelsen händer något med läkaren utanför dörren. Han skriker. Högt. Och spetsas. Redan innan jag hunnit trycka på en enda knapp är adrenalinet igång och pulsen skyhög, ganska bra betyg måste jag säga.

Hur som helst, så måste jag ju härifrån! Frenetisk button-bash, gör att jag kan slita mig loss från britsen och börja undersöka denna underliga plats. Mycket snart inser jag att enda vägen ut är den som läkaren tog. Den, nu döda läkaren, kanske jag ska tillägga... *gulp*

Jag öppnar dörren ut och... inget händer. Hmm, tänker jag. Är det ett sånt där tillfälle när man tror att nåt ska hända och så gör det inte det och när man tror att man är säker så händer det verkligen nåt? Ett par försiktiga steg ut på den en gång vita golvet. Fortfarande inget. En gallerdörr uppenbarar sig på vänster sida. Det sitter någon på andra sidan. Ett barn.

"Josh" ropar Alex. Han vet tydligen vem grabben är. Försöker öppna dörren men den är låst, och har kod. Måste hitta koden. Gå in i nästa rum, hittar en röntgenplåt mot ljuset. Tre siffror. Lite väl kort för en kod va? Fortsätter in i en annan korridor. Ju längre bort jag kommer i korridoren kan ett ljud urskiljas. Ett fruktansvärt ljud. Inte i sig, men i den här miljön blir det outhärdligt. Ett barn som gråter. Ändlöst, utan stopp. Hittar en till röntgenplåt och tar den med mig.

Vill bli av med det hemska ljudet. Springer tillbaka i korridoren, mer självsäker nu.

BOOM!

Panik! Ner från taket faller en massa bråte rakt framför mig. Och en kropp. Inte levande...

Sick-sackar igenom det och fortsätter. Håller upp den andra röntgenplåten mot ljuset och får tre siffror till. Sex siffror totalt. Det borde funka som kod.

Tillbaka till gallerdörren. Josh är fortfarande kvar. Trycker in koden och dörren öppnas. Men Josh springer iväg. Jag springer efter.

Uppför en trappa men vänta lite.

Whoah!

En rullstol kommer flygande neför trappan. Jag fortsätter efter Josh som försvinner in på en toalett. Jag tätt efter men...

Han är borta.

I en spgel sitter en jaktkniv fast. Jag drar ut den.

Något händer! En siren hörs (så välbekant) och rummet förvandlas. Ur ett av båsen hörs ett ljud och dörren öppnas. En nurse! Hon kommer emot mig på stappliga ben.

Attack!

Jaktkniven är lätt och snabb. Inga problem, hon är snart nere för räkning. Efter ett finishing-move är hon död. Hoppas jag. Bäst att inte stanna kvar för att ta reda på det.

Jag ger mig ut igen, på jakt efter Josh. Något som jag räknar med att jag kommer göra genom hela spelet.

Jag älskar det.

Jag är hemma.

VaNiLLa

OMG!

Nya Silent Hill ligger här bredvid mig men jag måste plugga! Det här är fan tortyr!!!

VaNiLLa

Varför?

Okej, tydligen syns inte den nya bannern i Firefox men använder man Explorer så syns den. Varför är det så?

VaNiLLa

Ny banner

Har lagt upp en ny banner i Silent Hill Homecomings ära. Vet inte om ni kan se den än för det brukar ta evigheter att uppdatera. Men den ligger där iaf =)

VaNiLLa

Dilemma!

Okej, så här ligger det till. Imorron kommer nya kursböckerna och det är ju bra. Men imorron kommer också Silent Hill Homecoming som jag väntat på sen i september. Det mogna valet är ju att först läsa, skriva PM och sen spela.

Jag känner mig inte så mogen just nu...

VaNiLLa

Oscarsgalan pajade min dygnsrytm =/

Okej, så efter Oscarsgalan åkte jag och Sumana hem, runt halv 7 nån gång. Vi kom fram till att det inte var nån idé att gå och lägga sig eftersom det bara skulle bli några timmar vilket skulle resultera i att man blev mer trött. Så jag bänkade mig framför datorn och väntade...

I skolan började nya kursen. Den verkar kunna bli kul, jag gillade läraren iaf. På lunchen var jag riktigt trött och då hade vi en föreläsning kvar. Men lite Cola fick min trötta hjärna att orka med ytteligare två timmar.

Jag, Sumana och Hanna gick tillsammans hemåt från skolan (efter att ha stått och pratat lite med Tove, vi bestämde oss för att äta semla idag). Kom hem till mig ungefär kl 16 och hade då varit vaken i 29 timmar. Jag var helt säker på att jag inte skulle kunna somna, för det var på tok för ljust. Jag lade mig ovanpå täcket, vände mig om och somande inom fem minuter ungefär =p

Ungefär 3 och en halv timme senare vaknade jag och lagade lite mat. Jag kände mig relativt pigg fast ändå rätt seg och slö (konstig kombination, jag vet). Hur som helst ställde jag klockan på 10 (skulle möta Sumana och Tove vid 13) och gick och lade mig runt halv tolv.

När klockan ringde i morse stängde jag tydligen av den och vaknade inte förrän 14 (panik!!). Snälla som de var lovade det att vänta med semla tills jag kom =)

Förutom semla blev det en sväng på bokrean (ett måste). Trots att jag var i stort sett pank var jag tvungen att handla en bok, det är ju bokrea!! Det blev Spindrift av Alan Steele. Tycker det är dåligt att de inte har fler sci-fi böcker på rean =/

Nu funderar jag på hur jag ska lösa hela problemet med att jag inte kan vakna på morgnarna. Om jag kommer på något, I'll let you know =)

VaNiLLa

And the Oscar goes to...

Ikväll är det Oscarsgalan som gäller, på Kilallén. Men först blir det nog lite mer spelande.

På tal om spel så satt jag och kollade på screenshots från nya Silent Hill Homecoming förut. Det ser riktigt nice ut. Jag vill ha det nu. Gimme!!!


Tack vare Silent Hill kan jag numera aldrig mera besöka en lekpark eller ett nöjesfält utan att undra om någont hemskt väntar runt nästa hörn.


Run, Alex, RUN!!


Nånting säger mig att det här stället inte är så säkert som det ser ut att vara...


Om det där är utgången tror jag att jag stannar, tack...

VaNiLLa

Intruder!!!

Eller ja, kanske inte. Men jag vaknade till imorse av att någon gick uppför trapporna till vinden. Det är typ aldrig nån som går upp hit (förutom jag förstås). När denna någon kommit upp för trappan forsatte stegen fram till min dörr (!). Sen blev det tyst. Jag låg och lyssnade men det var knäpptyst. Efter nån minut så började personen gå igen och sen blev det tyst. Så där höll det på i säkert fem minuter. Jag har ingen aning om vad denne höll på med men efter ett tag gick den ner för trapporna igen och stängde dörren. Wtf, liksom?

VaNiLLa

Helgen so far

Ja, jag har lyckats hinna med en del.

Igår var jag på Kilallén (hela långa vägen på andra sidan stan) på spelkväll. Jag irrade runt ett tag och försökte hitta rätt nummer. Adressen var Kilallén 8. Jag hittade 2, 4 och 6. Men sen blev det en annan väg helt plötsligt! Men efter att ha fortsatt en bit till och sedan svängt av lite så hittade jag rätt. När jag kom dit var vi först i Davids rum där han, Christian, Alexander och Jocke var. De var mitt uppe i att spela Street Fighter och låsa upp nya karaktärer. Senare visade det sig dock att de gjort det i önödan =p

Sedan bestämdes det att vi skulle flytta över alla konsoler och allt till Christians rum eftersom han hade projektor. Jag blev grymt avundssjuk. Tvspel gör sig mycket bättre när de tar upp en hel vägg. Där fortsatte vi med Street Fighter fast vi körde vs istället. Jag fick spö så det sjöng om det men jag lyckades vinna en gång över David och göra en Sonic Boom så jag är nöjd =) Nästa gång ska det gå bättre.

Efter ett tag bytte vi till Wii (som var premiär för min del). Först testa vi Wii Sports. Jag testa bowling, det gick dåligt, hehe. Medan vi höll på kom Anna. Men hon tyckte bowling var tråkigt så då körde vi Street Fighter igen. Fast jag tror inte hon inte uppskattade det heller, haha.

Men hon och Jocke gick ganska kort efter det och Patrik kom i deras ställe. Då spelade vi lite Guitar Hero World Tour, där jag sjöng till System of A Downs B.Y.O.B. Den var ganska svår men grymt rolig. Sedan blev det Lips där jag briljerade med mina sångkunskaper, haha (men jag har ju övat rätt mycket =p). Sedan följde Super Smash Bros Brawl, där jag förlorade rätt ofta men jag fatta inte riktigt kontrollen förrän sista gången vi spela, haha.

Till sist körde jag, Christian, Alexander och Patrik Bomberman. Jag lyckades dock bara vinna en match och jag bombade oftare mig själv än de andra, men hey!

Sen blev klockan mycket och jag begav mig hemåt. Det var kaos vid Juneporten! Taxibilar blockerade vägen och vi körde nästan på en av dem! Bussen tvärnitade och alla passagerare åkte en halvmeter framåt (inklusive jag). När vi sedan stannat vid hållplatsen tog det skitlång tid innan vi åkte därifrån. Dels var det en idiot som försökte gömma sig på bussen för ordningsvakterna och dels var bussen framför skitseg och åkte inte. Vår busschaufför blev helt galen och skrek och tuta. Det var verkligen ett kaos! Och till råga på allt funkade inte stoppknappen så jag fick gå fram till chauffören och säga åt honom.

När jag var nästan hemma halkade jag precis utanför huset. Jag fick skitont i foten! Jävla snö! Smält nångång! Sumana och jag bestämde också att vi skulle åka till A6 nästkommande dag (dvs idag). Vi bestämde oss för att åka runt 12 nångång.

Så min klocka ringde vid 10. Jag tänkte att jag kunde stänga av den och bara vila lite, inte sova, i ett par minuter. Jag vaknade fyra timmar senare!!!!!!!! Japp, klockan visade 13.59. Jag fick panik och satte igång mobilen för att se om Sumana hört av sig och för att slänga iväg ett sms. Vi bestämde oss för att åka ändå och jag sprang genast ner och fixa i ordning mig. Frukosten fick jag skippa för jag hade inget att äta :(

Jag träffade Sumana hos henne och vi gick till hennes hållplats. Där höll en unge på att tjuta ihjäl sig och några tog kort (inte på ungen asså). När bussen kom skrek ungen som en galning att han absolut inte ville åka buss och att han hatade sin pappa. Värsta jobbiga ungen! Som tur var höll han tyst under färden till A6.

På A6 var det massa folk (big surprise) men det var uthärdligt. Efter att ha ätit frukost/lunch på SOYA gick vi och kollade i en inredningsbutik som jag aldrig kommer ihåg vad den heter, på Åhlens och självklart på IKEA. Eftersom vi båda ska flytta snart måste vi ju kolla läget liksom =)

När vi skulle gå till bussen var det 40 minuter kvar och istället för att stå och frysa bestämde vi oss för att gå till Coop och handla lite läsk och annat gott till kvällen. Det var inte så mycket folk så vi tänkte att det skulle gå snabbt. Ack så fel vi hade! Det var typ bara tre kassor öppna och självklart hamnade vi i den segaste! Det tog sjukt lång tid så när vi skulle gå till bussen hade den redan gått och det var 40 minuter kvar till nästa buss! Då tänkte vi gå till nån affär och bara slökolla men klockan var 18 så allting stängde. Så fick stå och vänta i kylan i 34 minuter!

När vi äntligen kom hem var klockan nästan 19 och vi var hungriga så vi gjorde sallad och åt framför TVn. Det enda som fanns att se var typ Postkodmiljonären, yippie, liksom...

Eftersom vi vägrade att se Melodifestivalen kollade vi på film istället, 7 miljonärer blev det. Den var kul, för att vara svensk film. Resten av kvällen kollade vi på möbler på Internet. Sen gick jag hem och nu är jag här.

Imorgon ska jag till Kilallén igen och kolla på Oscarsgalan. Vem behöver sömn liksom?

VaNiLLa

Hold up!

Här sitter man och njuter av att kursen är slut och att man har tre dagar ledighet framför sig. Vad händer? Jo, man får ett mejl med upplägg och uppgifter till nästa kurs. WTF!? Nu kommer jag ju gå och tänka på det hela tiden. Kunde de inte väntat till måndag?

Idag mår jag iaf bättre =) Lite ont i huvet men det beror nog på för lite sömn. Somnade runt 4 nån gång och gick upp halv 10. Solen lyste in (trots persienner) så det var liksom omöjligt att sova vidare. Men det gör inget, jag är tacksam för den lilla sol vi får här i Jönköping.

Ikväll är det spelkväll på Kilallén. Vi får hoppas att jag hittar dit =p Och att jag inte råförlorar, jag har ju mitt rykte att tänka på, haha!

VaNiLLa

Lalalallalalala

Haha, Microsoft Sam!


VaNiLLa

Spontan spelkväll

Jaha, nu har jag blivit inbjuden till spelkväll på Kilallén imorron. Helt spontant, klockan 1 på natten =) Me likey! Att det är Street Fighter som ska spelas gör ju inte saken sämre.

Night y'all!

VaNiLLa

Oh my!

OMG, my head! Seg som fan, men det var värt det alla gånger.

18.00 började BlueCapsen och det var rätt mycket folk (dock inte många blå-byxor). Det gick inte lika illa för mig som på insparken men jag fick dricka rätt mycket ändå. Jag skyller på Christians "hemliga kupp" mot mig. Han träffade min mugg hela tiden med ursäkten: "Men den står bäst till". Hur som helst hade vi kul och vi fortsatte lite senare till mellanfetsen hos Katz.

På vägen dit försökte vi undvika att halka och suktade efter mat när vi gick förbi olika restauranger och macker. Alla var på bra humör och vi kom till slut fram till Katz (efter att ha gått in i fel trapphus).

På mellanfesten spelades musik med hjälp av Spotify (!) och både Mattias och Emil från gruppen var där. Det vällde in folk hela tiden och vi var rätt många, men det blev inte överdrivet trångt ändå.

Efter ett ganska lång tid var det dags att gå. Men alla var så sega så jag, Sumana och Tove gick i förväg. Till vår stora besvikelse var alla matställen stängda så vi fick gå hungriga =(

På kåren var det i stort sett ingen kö, men ganska mycket folk på dansgolven. Till en början dansade inte så många förutom vi tre. Men lite senare (efter ett par shots för Tove och mig) kom lite mera folk från klassen. Träffade även Helena som var ovanligt glad, kanske pga alkoholen, hehe.

Lite innan klockan två gick vi och hämta jackorna. Kön var aslång men som tur var tog det inte så lång tid. Jag och Sumana gick hem och hade Mattias som sällskap en bit på vägen. Väl hemma var det direkt i säng som gällde.

I morse gick jag upp vid 11 och kände mig mer död än levande. Orkade inte göra frukost så jag åkte till skolan direkt och åt där istället. Efter lite smsande med Tove bestämde vi att ta en bakispizza på eftermiddagen.

Trots en rejäl hang-over så lyckades vi göra klart oppositionen och dokumentationen och var klara vid 4 ungefär. Jag mötte upp Tove i entrén och hon såg ut ungefär som jag kände mig. Sumana såg däremot oförskämt pigg och glad ut och hon var ändå den som gått upp tidigast.

Käkade pizza på Pizzeria 12:an. Den satt fint kan jag säga. Best pizza ever!

Nu sitter jag bara här och funderar över vilken film jag ska se. Kursen är slut och jag är ledig i tre dagar. Nice!

VaNiLLa

Tick tack

OMG!

Sitter och väntar... På Den Stora Presentationen.

It's coming...

RUN LIKE HELL!!!!

VaNiLLa

Run Like Hell

Ja, det är väl rovdjursinstinkterna som kickar in så här lagom kvällen innan Den Stora Presentationen. Min resonabla del av hjärnan försöker lugna mig och övertyga mig om att det kommer bra, så som det alltid gör i slutändan. Den andra delen däremot, har bara ett råd till mig; Run Like Hell.

Det är lite som att spela Silent Hill (jag vet, tv-spels junkie!). Men jag har faktiskt en poäng med det här.

Jag menar, du kontrollerar en karaktär som letar efter något (dotter, fru eller bror) i den mest fucked up town som finns. Deras hjärnor är också delade.

Den ena säger; fortsätt framåt vad som än händer, kärleken övervinner allt.

Den andra halvan säger; omfg-den-där-saken-med-pyramidformat huvud-som-just-mördade-två-nurses-kommer-att-döda-dig-varför-är-du-fortfarande-kvar-här-RUN-LIKE-HELL!!

Vad jag vill ha sagt är att jag måste möta min personliga Pyramid Head imorron, även om min hjärna ber mig att fly. För kärleken övervinner allt.

(Jag vet, it doesn't make sense to me either)

VaNiLLa



Utmanad!

Så jag blev utmanad av Maria! Här är utmaningen.

Gå in i mappen Mina bilder. Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen. Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den.



Tagen när vi hade vår SkyCab KickOut. Jag minns att vi hade kul den kvällen. Och att det var kallt. Och att jag smygfotade folk på George's =p

VaNiLLa

Insomnia

Jag kan inte sova (what else is new?). Så blir det när man har fyra dagar ledigt. Sena nätter och långa sovmorgnar. Nu får jag sota för det... Fast så farligt är det kanske inte. Jag ska vara i skolan vid 10 så det är ju inte överdrivet tidigt men ändå.










Jag har inget kul att säga...

VaNiLLa

Going back in 10 days

In my restless dreams, I see that town. You promised you’d take me there again someday. But you never did. Well I’m alone there now... In our ‘special place’... Waiting for you...

VaNiLLa

Don't Shoot The Puppy

Slösade just bort 11 minuter och 38 sekunder på spelet Don't Shoot The Puppy. Det var ju inte svårt fast ändå var det liksom jobbigt... Testa själva om ni vill. Jag klarade iaf spelet.

Kunde inte ta en print screen på själva spelet eftersom att det resulterar i att man skjuter valpen =/


VaNiLLa

Anti Alla Hjärtans Dag

Ja, det var så vi sa. Att vi skulle ha en anti alla hjärtans dag. Vilket innebar tacos, tårta, godis, alkohol (och läsk) och definitivt ingen romantisk film. Så blev det också. Vi var hos Sumana. Jag, Tove och Hanna. Vi satt och dissade Melodifestivalen och spelade TP (fast vi spelade aldrig klart). Det var riktigt mysigt.

Best Valentine's ever!

VaNiLLa

Valentine's Day



VaNiLLa

JAG HITTAR INTE DECILITERMÅTTET!



VaNiLLa

OMG! OMG! OMG! OMG! OMG! x2

OMG! Chevelle ska släppa en ny platta OCH de ska turnera i Europa!!

OMG OMG OMG OMG OMG OMG!!!

Jag MÅSTE se dem!!!!!!!!!!!!!!!

OMG OMG OMG OMG OMG OMG!!!!

VaNiLLa

P.S. OMG!!!!

OMG! OMG! OMG! OMG! OMG! OMG! OMG!



VaNiLLa

It is done!

Japp, nu är det klart. Jag har sagt upp mitt rum! Gah! Det känns så himla mycket verkligare nu, att jag ska flytta. Me so happy!

Och Sumana har fått erbjudande för visning också, good luck girl!

VaNiLLa

Shut up

En del saker är bra konstiga. Som idag, när jag åkte buss ner till stan för att lämna in min analys i skolan. På bussen var det ganska mycket folk så jag stod upp, ganska långt fram i bussen. Som i alla bussar fanns det en skylt som visar hur många passagerare det får vara max på den. I just den jag åkte i fick man vara 92 passagerare. Inte för att jag tror att det skulle gå och trycka in 92 pers i den bussen men det var inte det jag tyckte va konstigt. Precis under stod det "Samtal med föraren under körning förbjuden". Varför? undrar jag då. Kör han av vägen om jag råkar parat med honom? Har han inte simultanförmåga nog att både köra och prata? Eller är det bara för att han ska slippa prata med jobbiga människor (för vi svenskar vet ju hur hemskt det är att prata med folk vi inte känner)?

Dagens andra konstiga sak hände när jag gick från skolan och vidare till Hemköp. Självklart hade jag iPoden med mig. När jag kommit ungefär halvvägs börjar den krångla (i vanlig ordning). Men till min iPods försvar var det inte den som krångla utan hörlurarna. Ljudet försvann i vänster hörlur och blippade mellan att ha ljud och inte ha det. Jag kollade om sladden kanske satt löst eller så men det var som vanligt. Efter lite fixande och trixande upptäckte jag att om jag hade höger armen sträckt längs med sidan funkade ljudet på båda sidor, men så fort jag lyfte armen försvann det (!). Så jag fick gå med armen stel intill sidan och såg säkert jättedum ut.

En glad nyhet är att jag fixat mitt virusprogram nu. Eller... egentligen inte. Jag har ett nytt nu, Norton. Vi har haft det förut hemma och jag älskar det. Så jag installerade det och tog bort Norman för det vägrade att fungera, även fast jag reparera det. Så nu är datorn skyddad igen =)

VaNiLLa

Yieks!

Det ska bli så skönt att flytta. Jag menar föredelarna är ju så många men i morse märkte jag en sak som ska bli skönt att slippa, nämligen att inte veta om det är någon på nedervåningen. Låt mig förklara.

För er som inte vet så måste jag gå ner för tre trappor (i ett trapphus) för att komma ner till köket, toan och badrummet. Och på morgonen kanske man inte känner för att göra sig iordning bara för att gå ner på toa. Så imorse runt halv tio gick jag ner iklädd mina blåa mjukisbyxor, en pyjamas med texten "American Cat" och en bild på katten Sylvester och min rosa morgonrock. Jag såg antagligen förjävlig ut i håret eftersom det lever ett eget liv om man låter det vara.

Hur som helst, när jag kommit till sista trappan hör jag att någon är nere på bottenvåningen. Jag vet att det inte är mina roomies för de är inte hemma. Det kan ju vara någon av de andra boende i huset eftersom tvättstugan finns där nere. Men en verktygslåda står i trappan så jag tror inte att det är någon som tvättar direkt.

Innan jag vet ordet av det står jag öga mot öga med en hantverkare som plötsligt uppenbarade sig runt hörnet. Jag tror han blev lika rädd som jag och vi mumlade fram ett varsitt "Hej" och jag spang snabbt in på toan, låste dörren och försökte hålla mig för skratt. Egentligen var det ju ingen big deal men jag kan bara tänka mig in i hans situation. Han jobbar lite och helt plöstligt ser han bara nåt rosa uppenbara sig. Haha!

Men det är en sån sak som blir skönt att slippa sen när jag har mitt eget. Plus att jag har mitt eget kylskåp, eget frysfack, jag kan städa när jag vill, jag kan slänga kläder överallt, jag kan diska när jag vill, jag kan inreda hur jag vill...

VaNiLLa

The title says it all



ROFLMAO

VaNiLLa

Run, fast, from the wreckage of the past

I'm happy! Why? För jag behöver inte gå till skolan för att jobba med projektet förrän på måndag. Jag måste iofs in och lämna min analys men det kan jag leva med, jag får ju iaf sovmorgon.

På tal om analys, jag borde egentligen skriva på den nu men... ja, ni vet hur det är. Jag väntar in i det sista och sen skriver jag som en galning i ungefär en timme och gör klart det. Undrar om det verkligen är det bästa sättet att arbeta...

VaNiLLa

Jag skulle behöva en semester

Ah, I'm feeling good! Nyduschad, med behaglig kroppstemperatur (för omväxlings skull) och ljuv musik i bakgrunden. Kan inte bli mycket bättre.

Kom nästan nyss hem från filmkvällen med K. Filmen som visades var The Holiday med Jude Law, Cameron Diaz, Kate Winslet och our favorite guy, Mr Jack Black. Lite ovanligt att se Black i en så "seriös" roll. Är ju van vid att han flummar runt (jag säger bara; The Pick of Destiny liksom). Men det var väl okej, romantiska komedier är ju inte min typ av film. Men det var mysigt att sitta i aulan och kolla, kändes som riktigt bio, fast med obekvämare säte.

Imorron är det bara att gå upp klockan 7, igen, som alla andra dagar den här veckan =( Jag behöver verkligen sovmorgon, gimme!

Night everyone =)

VaNiLLa

Food

Äntligen! Nu är vi klara med den där jäkla postern! Kan inte visa resultatet än, det är hemligt =p

Förutom postern hann vi med mycket annat. Dokumentationen är i stort sett klar, powerpointen har vi kommit en bra bit på och manuset ska vi börja på imorron. Så just nu flyter allt på =)

Ja, just det, vi käka lunch på IHH idag. Shit, vad fint de hade där jämfört med vårat lilla fik. Roligare mat hade de också. Jag tog kebabtallrik, och då ingick dryck, sallad och bröd för 55 spänn. Det tyckte jag var billigt =) Dit har jag inte gått för sista gången.

Igår åt vi på Scientifik, som ligger vid Science Park. Det var också mysigt, fast det bordet vi satt vid var nog mer lämpligt om man bara fikade, annars satt man lite för långt ifrån bordet. Det kostade också bara 55 spänn med dryck, sallad och bröd. Där tog jag pasta med fläskfilé. Det var riktigt gott.

Fast imorron borde jag ta med mig matlåda. Blir ju urfattig om man ska köpa lunch varje dag!

Ikväll ska vi på filmkväll med K. Det bästa av allt - det är gratis!

VaNiLLa

I'm not going away

Men alla andra är det. Folk flyger hit och dit; Spanien, USA och Australien. Själv sitter man kvar i Sverige i sitt kalla rum på vinden och hoppas att det inte ska snöa alltför mycket.

Somliga har det bra...

VaNiLLa

Snälla, SNÄLLA!

Jag trodde inte det var sant! Vet inte om nån av er såg Melodifestivalen igår men det gjorde jag. Inte direkt min stil, men what the hell liksom. Iaf, så var det ett bidrag som jag verkligen fick utbrott på. Artisten var Caroline af Ugglas (stv?) och låten hette Snälla, snälla. Mamma hade förvarnat mig att hon var konstig men jag tänkte att hon överderv.

Det gjorde hon inte.

Asså, det var seriöst, det mest konstiga framträdande jag sett. För det första kunde hon ju inte sjunga. Men det konstiga var hennes scenspråk. Hon liksom lyfte benen och armarna (men inte sykroniserat) och det såg mer ut som hon spelade Wii Fit än framförde en låt inför runt 3 miljoner tv-tittare.

Jag har bara en sak att säga: O M G !!!

VaNiLLa

Early bird

Sitter i skolan och väntar på resten av gruppen. Är rätt seg. Men jag ska ju åka hem idag så det får mig att orka med.

Gotta go!

VaNiLLa

Guitar Hero IRL



Cool. Fast det är ju inte Rockband som titeln säger, it's Guitar Hero, baby!

VaNiLLa

Je pense il est... bleu?

Projektarbete stod på menyn idag (jag måste sluta med töntiga uttryck!). Klockan 9 satt jag och väntade i cafeterian och en efter en droppade min grupp in. Dagens uppgifter var att komma på ett konkret koncept att jobba efter och börja fundera på hur själva utställningen ska se ut. Just nu har vi två förslag och jag fick till uppgift att göra dummys till på fredag då vi ska ses igen. Jag är redan klar =p

Efter att ha ätit en lättare lunch på skolan begav vi oss allihop till Jönköpings Länsmuseum. Där skulle vi kolla på två olika utställningar som vi sen ska diskutera på Ping Pong.

Den första utställningen var helskum. Alla bilder var abstrakta och hade konstiga namn. Bäst  var ändå en tavla som var helt blå. Bara, helt blå. Inget annat. En treåring skulle kunnat göra en exakt likadan och ingen skulle märka någon skillnad. Vi gick mest omkring och dissade varenda tavla =p

Den andra utställningen hittade vi inte. Eller vi hittade en men vi vet inte om det var rätt utställning. Dåligt skyltat var det och ingen fanns det att fråga heller. Men det var typ "vanliga" tavlor, typ Carl Larsson och John Bauer. Jag vet inte om jag blev mycket klokare...

Sen blev det en sväng till HM med Sumana för jag var tvungen att köpa nya vantar. Jag vet inte hur men jag lyckades slarva bort både mössan och vantarna idag, antagligen nånstans på skolan. Jag var dödssäker på att de låg i väskan men icke =(

Och så har jag beställt biljetter hem. Jag åker på fredag (tyvärr inte imorron som jag hade velat) och kommer tillbaka måndag morgon. Me so happy!

VaNiLLa

Jag? Intressant?

Tydligen, eftersom det blir fler och fler besökare för varje dag. Synd bara att ingen kommenterar...

Chickens!

VaNiLLa

No juice

Det blir nog inget mer skrivande idag... Jag har ingen inspiration kvar. Men jag har iaf skrivit lite mer än en halv A4 så jag ligger rätt bra till. Om jag får sova på saken kanske jag kommer på värsta bra grejerna. Kan vi ju hoppas, hehe =)

VaNiLLa

Pressteknik? Näe, tydligen inte...

Läste pressteknik på schemat och undrade varför vi skulle ha en föreläsning om det. Det visade sig att det var en förkortning som jag läst fel och det handlade alltså om presentationsteknik. Men andra ord var det exakt samma innehåll som han snubben på studentambassadörsmötet pratade om. Fast jag måste säga att han var lite mer intressant att lyssna på än Anders. Men han kan ju inte rå för att jag redan haft föreläsning om det. Förresten tror jag de flesta hade hört det iaf, det var liksom gymnasienivå på det. Kom i tid, håll inte på med nervösa gester och var förbered. Ni vet, det gamla vanliga.

Nu sitter jag här och drar mig inför uppgiften som jag står inför. Jag tänkte börja med reflektionen som ska vara klar på fredag. Men eftersom jag tänkte åka hem på torsdag borde jag blir klar typ imorron så att jag kan lämna in den på torsdag (för Anders envisas med att ha en papperkopia!).

Somebody save me...

VaNiLLa

Så dumt! Men kul =)



VaNiLLa

Whoa! Creepy!

Asså, alldeles nyss freaka min TV ut. Bilden försvann och den typ "spraka till" precis på tolvslaget.

Det är spöktimmen fick jag lära mig när jag var liten... Och så bor jag på en vind...

Meep!

VaNiLLa

Whohoo!

Inget mer plugg idag =) Bara två kapitel kvar nu, woot!!

Jag är hungrig...

VaNiLLa

Alla är marxister

Okej, kanske inte alla, men väldigt många. Iaf de som våra kursböcker handlar om. Om det så handlar om media som konst så finns de där, marxisterna.

Jag vill inte plugga mer...

VaNiLLa

Anniversary

Eller, ja, inget stort. Men det här inlägget blir mitt 200:e i den här bloggen. Hur ska jag "fira" detta?

*Trumvirvel*

You guessed right!

Plugga!

Whoh... Hey, wait a minute... That's no fun...

VaNiLLa

My eyes!!

Jag borde egentligen inte sitta och skriva det här eftersom mina ögonen är helt fucked up. Men jag klara iaf av mitt mål, de två första kapitlen, yey me!

Nu måste jag blunda lite...

VaNiLLa

Okay, here we go

Så nu har jag tagit mig igenom det första kapitlet i den engelska litteraturen. Det var inte alls så farligt som jag fått för mig. Men så ska man ju inte lyssna på rykten heller. Det är klart, det är ju lite komplicerat men jag har läst värre (behöver jag nämna diskursboken!?). Det knäppaste är ju när de börjar blanda in Freud och hans teorier om Oidipus-komplex när det handlar om visuell kultur. Asså, jag, typ, förstår kopplingarna men det känns lite långsökt...

Är väl lika bra att fortsätta. Har satt som mål att läsa de två första kapitlena idag så jag är bara halvvägs.

Wish me luck!

VaNiLLa

RSS 2.0