Maj har 31 dagar!

Hade jag vetat det hade jag inte bokat fel till tvättstugan. Jag, mitt pucko, bokade inte tvättstuga till idag, nej. Jag bokade till igår! Suck =p

Aja, får tvätta imorron istället.

VaNiLLa

Sleep easy

Jag sov inte så bra den första halvan av natten. Men det finns en förklaring till det. Jag... ähum... "råkade" somna i soffan. Vaknade runt 4 och tänkte "fan va ljust det är". Insåg då att jag inte alls låg i sängen och att youtubeklippet jag kollat på var slut för länge sen =p Andra halvan av natten spenderas dock i sängen och det var lite bekvämare =)

Idag har jag inte gjort så mycket... än. Om jag nu kommer göra nånting. Har bokat tvättid iaf. Fast det är inte förrän 16. Vet inte vad jag ska göra fram till dess. Diska och plocka iordning lite kanske. Men det tar ju inte hela dagen... Förslag nån?

VaNiLLa

The Prince is frikkin' Jesus!

OMG! Prinsen kan gå på vatten!! Bokstavligt talat! Eller gå och gå, han kan springa, klättra och svinga sig i vatten. Riktigt jävla coolt!

För er som inte spelat, kolla:


Asså, jag älskar sån här typ av plattformande! Det var det som fick mig att älska SoT. Även om det kan bli jäkligt stressigt ibland eftersom man måste tajma rätt men det är en del av upplevelsen och jag älskar det. Det här kompenserar nästan för det värdelösa combat-systemet!

VaNiLLa

Rewind

Åh, jag skulle så gärna vilja bli av med min hosta nu asså. Jag trodde det hade blivit bättre faktiskt, var ändå inte så farligt igår. Men runt 4 i morse vaknade jag och fick värsta hostattacken. Seriöst, det tog nog en halvtimme innan jag "hostat av mig". Hoppas på en snabb återhämtning!

Igår spelade jag PoP!!! Jag har haft det sen i måndags men inte orkat spela det än (förstår ni då hur fucking dåligt jag mått??!!!!). Sååå, vad tyckte jag?

Alltså, än så länge är jag inte suuuuuuperimponerad. För det första är prinsen jävligt klen. Han tål inte mycket stryk alltså. Och jag är inte helt vän med combat-systemet än, men det kommer väl med träning. Men, det finns saker jag gillar också. Jag gillar att vissa element har kommit tillbaka, alla dödsfällor i palatset som man älskade att hata i SoT, det "hemliga" rummet med dryckesfontänen i mitten, även om dess syfte ändrats lite =p

MEN jag har en anmärkning på själva storyn. Spelet utspelar sig mellan SoT och WW. Så varför blir prinsen så förvånad när sandmonstrena dyker upp? Jag menar, hallå, du har redan upplevt sandmonster. Och var fan är the dagger of time?! Man kan ju inte manipulera tiden utan dolken! Och var fan kom brorsan ifrån?!

Utöver det så gillar jag själva upplägget, med fokusen på det akrobatiska plattformandet. Och bäst av allt, prinsen är namnlös!! Som det ska vara!

VaNiLLa

Mind over matter. Mind lost...

Jag åkte inte till skolan idag. Så mycket för mitt "raseriutbrott", suck!

Men imorron ska jag till skolan. Jag måste! Har handledarträff och ska ha möte med uppdragsgivaren.

Någon som har en mirakelkur?

VaNiLLa

Push it to the limit!

Jag hatar att vara sjuk!! Jag har redan konstaterat det men det tål fan att sägas igen! Men istället för att fortsätta tycka synd om mig själv blir jag förbannad istället. Så förbannad att jag ska försöka ta mig till skolan imorron även om jag mår uselt. Blir det för mycket får jag ockupera vilorummet på kontoret. Så länge jag inte vaknar upp imorron och har blivit sämre borde jag kunna klara det. Push it to the limit!

VaNiLLa

How much longer?

Huvudet känns tungt. Att andas är tungt. Hostar snart upp lungorna. Brännhet ena sekunden, stelfrusen nästa. Kallsvettig om nätterna. Aptiten är obefintlig.

Fem långa dagar har släpat sig förbi. Timme efter timme utan någon som helst förbättring.

Jag hatar att vara sjuk....


VaNiLLa

It all comes down to this day

Ikväll är det ÄNTLIGEN dags!! PoP, godammit!!

Om den är bra kommer jag älska den!

Om den är dålig kommer jag älska den i alla fall!

Det är ju PoP FFS!!!

VaNiLLA

Picture perfect... NOT!

Jag har förstört en fantasi!!

När jag lyssnar på musik får jag ofta en mental bild i huvudet hur sångaren ser ut baserat på hur hans röst låter. Det vill säga, om jag inte redan vet hur sångaren ser ut. Så igår satt jag och lyssnade på Taproots nya album (som jag redan älskar för övrigt) och kom på att jag inte har en aning om hur sångaren, Stephen Richards, faktiskt ser ut. Och det är konstigt eftersom jag lyssnat på dem i ungefär åtta års tid.

Men i mitt huvud vet jag ju redan hur han ser ut. Han har kort, svart, spretigt hår. Ingen anisktsbehåring överhuvudtaget. Nästan, men bara nästan, lite barnsligt utseende. När jag föreställer mig honom har han en svart kortärmad skjorta och mörkblå jeans. Det är Stpehen Richards för mig.

Men sen googlade jag.

Den riktiga Stephen Richards passar inte alls ihop med hans röst! Det blir fel i mitt huvud. Den riktiga Richards har rakat huvud, ett fult jävla goatee skägg och ögonbrynspiercing. Det är ignet fel på honom i sig men det är inte min Stephen Richards. Men nu kan jag aldrig mer se den barsnliga versionen. Den riktiga bilden har tagit över och jag har förstört en fantasi.

VaNiLLa

Fun with google

För ett tag sen gjorde jag en kul grej med google. Jag skrev in frasen "Emma är" och skrev in de fem första träffarna jag fick. Kolla här om ni fattar.

Anyway, jag tänkte göra en ny variant. Istället för "är" skriver jag "borde".

  1. Emma borde inte vara bjuden.
  2. Emma borde med den "ungdomsrabatt" som han har rätt till fått sju års fängelse.
  3. Emma borde få livstids fängelse, inte ett tidsbegränsat straff som nu.
  4. Emma borde ha vetat att risken för att någonting liknande var stor när hon blev tillsammans med sin pojkvän
  5. Emma borde ha gjort som man brukar inom SSU.
VaNiLLa

Memory Daydreams Lapses

Har spenderat senaste halvtimmen att besöka i stort sett alla toaletter på hela HLK. "Varför i helvete då?!" tänker ni kanske. Jag har "gjort reklam" för mitt projekt kan man säga. På alla toaletter finns ju en liten ficka där man kan sätta in ett A4. Jag satte din min "annons" om att man får en fikabiljett om man är med i studien. Så nu kan man se den på nästan alla toaletter på skolan, undantaget de i lärarkorridorerna.

Men fy fan vad äckliga en del toaletter är alltså. Det var inget kul uppdrag kan jag lova =/

Nu sitter jag och är lite sysslolös. Jag har en del intervjuer på gång men antagligen inga mer idag, om ingen svarar på nåt mejl nu. Ska iväg och träna vid 16 men det är ju ett tag kvar. Att skriva här slår ju ihjäl lite tid men inte mycket... hm...

Jag får nog besöka min kära vän YouTube, tror jag allt ;)

VaNiLLa

Roliga ord

Det finns ju hur många roliga ord som helst. Jag skulle aldrig kunna lista upp alla ord som jag finner något slags komiskt värde i. Men på senaste tid har jag stött på två ord som jag tycker är för roliga för att inte dela med mig av dem.

Shenanigans och tomfoolery

Det är typ synonymer och tomfoolery betyder, enligt urban dictonary: "Doing acts of random stupidity. Not using your brain when you perform a prank"

Jag ska fan börja använda de här orden. Sakta men säkert ska jag slänga in dem i konversationer och förhoppningsvis sprider det sig. Vilket mission!

Jag har för mycket fritid...

VaNiLLa

We have your daughter

Jag drömde att jag blev kidnappad. (Heter det kidnappad när man är "vuxen" också?)

Kidnapparen såg ut som en blandning mellan Gandalf och Magneto. Och ja, jag vet att Ian McKellen spelar båda de karaktärerna MEN han liknande mer den tecknade Magneto. Jag kan iofs förstå hur min hjärna kopplade ihop det.

Hur som helst var han ingen bra kidnappare. Han hade ingen som helst övervakning och jag kunde gå och komma som jag ville. Fast om jag lämnade rummet hamnade jag av någon anledningen på min gamla skola i Söderköping. Fast det såg inte exakt ut som det gjorde när jag gick där. Hela övre våningen, som var lärarkorridoren på min tid, var nu istället en megastor datasal. Där inne hade några elever lektion, men de satt och spelade Deadly Premonition istället. Multiplayer. Vilket inte finns på Deadly Premonition. Men i drömvärlden kan man tydligen det. Därinne satt AnKi också, och kommenterade hur alla spelade. Oftast fel, enligt hennes sätt att se det =p

Sen gick jag tillbaka rummet där jag först började och försökte förhandla med Gandalf/Magneto. Jag kom aldrig fram till riktigt vad det var han ville ha ut av hela kidnappsgrejen. Han hade inga krav och han hade inte meddelat någon (typ mina föräldrar) att han faktiskt hade kidnappat mig. När jag påpekade detta för honom blev han sur för att jag slog hål på hans idiotsäkra plan. Men sen fick han en banan av mig och då blev han glad igen.

Haha, jag upphör aldrig att förvånas över mina drömmar =P

VaNiLLa

Access denied!

Jag hatar mitt dumma passerkort! Det har bestämt sig för att inte funka på alla dörrar. Det funkade inte utanför entrén. Lyckligtvis kom den en annan kille som kunde släppa in mig. Sen gick jag upp till andra våningen för att gå till kontoret. Funkade kortet in till admin. korridoren?

NEJ!

Nähä, och ingen lärare i sikte. Typ hela skolan var öde. Såg en person som satt nere i entrén och såg lite halvrädd ut. Jaha, tänkte jag och gick till datasalen istället. Lyckligtvis funkade korthelvetet där. Men jag gillar inte datasalen. Inte idag i alla fall.

För det första är det kallt och dum som jag är glömde jag att ta med mig en extra tröja. För det andra är jag helt jävla själv i hela salen. Det är fan början på ett Silent Hill spel alltså!! Vad jag än gör får jag inte somna!! Då hamnar jag med all säkerhet i Otherworld!

Om det skulle bli Silent Hill av hela skiten skulle jag vara screwed i alla fall. Passerkortet funkar ju inte... Lite svårt att fly från rabieshundar, sjuksköterskor och Pyramid Head när man inte kan öppna dörrar... =(

I'm doomed!

VaNiLLa

The ultimate practical joke!

Asså, jag kom värsta roliga idén att göra på en föreläsning!!

Alla i klassen letar upp ett barn (typ två år eller nåt) som liknar ens utseende (hårfärg, ögongfärg, ni fattar). Steg två är att klä dem i exakt samma kläder som man själv har, fast mindre då förstås. Det var förberedelserna, nu till själva grejen!!

Alla tar med sig sin miniversion av sig själv till föreläsningen, fast föreläsaren får inte se barnen. Man får typ gömma dem där man har benen, så att de inte syns från föreläsarens synvinkel.

Sen väntar man tills föreläsaren vänder sig om och skriver nåt på tavlan. Då drar man upp ungen och byter plats. Så ungen får sitta på stolen och man själv lägger sig vid benutrymmet.

Fatta vad förvånad föreläsaren skulle bli!! Haha!

Synd bara att det inte skulle gå att fixa rent praktiskt, men fatta va kul...

Undrar var jag får allt ifrån =p

VaNiLLa

Connection found!

Finally!!! Jag har internet hemma igen!! Men, (det är alltid ett men) tyvärr fick jag inte njuta av det särskilt länge eftersom datorn bestämde sig för att stänga av sig själv. IGEN!!! Jag körde utan stearinljusen så det kanske var därför men det känns långsökt att det skulle bero på det... Får nog göra en test ikväll och se om den håller sig vid liv i en upphöjd position.

Tisdag idag, känns lite muntrare än måndag. Imorron är det onsdag, och då har typ halva veckan gått. Helt crazy! Jag hinner liksom inte med min omgivning riktigt =p

Det är sjukt varmt ute och det känns jäkligt surt att sitta instängd på ett kontor, men vad gör man? Kanske skulle ta och äta lunch ute på trappan... Sounds like a plan!

Nu ska jag sätta igång, hard work!

VaNiLLa

Connection lost

Imorse när jag cyklade till skolan hade jag värsta idén att skriva på bloggen. Tyvärr kommer jag inte längre ihåg vad det var... =/

Så jag får väl rabbla på om ingenting som jag brukar göra istället. Jag har fortfarande inget internet hemma och är fett sur över det. Idag kommer t.ex. Taproots nya album ut!! Men jag har inget internet så jag kan inte skaffa det! Och jag kan inte använda Spotify!!

Min dator har med andra ord varit avstängd större delen av helgen, men ändå envisas den med att stänga av sig själv titt som tätt. Tror dock att jag kanske har listat ut var problemet ligger. Antagligen är det så att datorn blir överhettad och fläkten gör inte sitt jobb. Datorn står oftast på soffbordet så det borde egentligen inte vara något problem. Men hur som helst testade jag att palla upp datorn på fyra stearinljus (kreativitet ftw) så att fläkten fick fritt spelutrymme så att säga. Till min förvåning har datorn inte stängt av sig när jag haft den på ljusen så det är ju iaf en tillfällig lösning. Fast jag måste säga att det ser lite löjligt ut =p

Idag är det måndag igen. Känns sådär. Projektet går framåt iaf men det är fortfarande en del saker som ligger och gnager som gör att jag har svårt att sova. Egentligen är det inga problem, men jag är ju som jag är och ser alltid det värsta i allting. Jag längtar sjukt mycket till sommaren nu! En välbehövlig paus.

Jag borde fortsätta jobba nu. Istället för att dra ut på det genom att skriva blogg...

VaNiLLa

I'm not dead!

Do not fear, I'm still here... ish =p

Skämt åsido, mitt internet funkar inte hemma så jag är inte död... om ni nu trodde det...

Anyway, bara det jag skulle säga.

Later, y'all!

VaNiLLa

Booyah!

Litteraturseminariet avklarat!! Riktigt gött att vara i första gruppen faktiskt. Då har man det liksom överstökat tidigt. Plus att man kan skratta åt allas ångest på facebook (skadeglädje ftw!).

Nu ska jag jobba hårt med mina tester och intervjufrågor... och mitt frågeformulär. Phew, mycket att göra. Sen ikväll blir det piratsittning, i år igen =p Utan min vapendragare från förra året dock =( Men det blir nog awesome ändå.

Hard work, var det ja =p

Later dudes... and dudettes!

VaNiLLa

I can feel my body breaking

Jag har ont överallt. Ryggen, benen, armarna. Som om något slagit på mig hela natten. Bara för att man försökte vara lite aktiv en söndagseftermiddag... suck!

Idag har jag haft näsan i böcker typ hela dagen. Känns som min ögon blöder (eller är fulla med syra, Ellen!!). Att jag kan sitta vid datorn och faktiskt se något på skärmen är inget annat än ett mirakel. Ska nog snart stänga av och krypa ner i min gosiga, varma säng.

Imorron är det full rulle igen (är det inte alltid det?). Möte med uppdragsgivare, jobb på kontoret, avslutning med studentambassadörerna och möte med BLÄCK. Phew, phew. Jag borde nog gå och lägga mig om jag ska orka med allt.

Night y'all!

VaNiLLa

Let there be light!

Jag har bott här i Gräshagen i lite mer än ett år. Under hela det året har jag dag efter dag kommit hem, åkt hissen upp, gått till vänster för att komma till min korridor och tryckt på lysknappen. Och varenda gång har jag återigen blivit påmind att den enda lampan som inte fungerar i hela korridoren är den utanför min dörr.

För ungefär ett halvår sen slutade ytterligare en lampa att fungera, lite längre bort i korridoren. Åh, inte längre bara jag som måste fumla med nyckeln i mörkret på onsdagsnätterna. Men redan nästa dag hade problemet åtgärdats. Min lampa var dock fortfarande lika inkognito som innan.

Igår kom jag hem runt ett-tiden på natten. Tog som vanligt hissen upp till fjärde våningen. Gick ur hissen och svängde till vänster, precis som vanligt. Tryckte till lysknappen i förbifarten.

Men vänta!

Jag stannade upp. Blev det inte plötsligt väldigt ljust? Jag lyfte blicken från golvet och riktade uppmärksamheten mot taket. Och jag såg det. Jag såg ljuset!

Precis ovanför min dörr lyste en lampa. Men inte som de andra. Just denna lampa lyste mycket starkare än alla andra. Vem som än bytt ut lampan måste ha tagit en med starkare watt. Jag fick nästan känslan av att ljuset hade en mening som helt undgick mitt simpla förstånd. Som om någon försökte hinta något, markera något vikitgt.

Välj den här dörren!

VaNiLLa

The mystery continues... yet unsolved

Har fortfarande inte listat ut vad som hänt med mina försvunna inlägg, men det senaste inlägget har ju inte försvunnit iaf så jag får väl anta att det var en engångshändelse.

VaNiLLa

RSS 2.0