...

Jag mår skit.

End of story.

VaNiLLa

Godkänd!

Yes! Godkänd på metodkursen! Nu återstår det bara att se om man blir godkänd på uppsatsen också, men det borde vi nog fixa. Med tanke på en del andras ser ut känns det som att vi ändå har gjort ett bra jobb med vår =)

En sak jag tänkte på igår när jag gick och lade mig var att det är ju fan aldrig mörkt längre. Jag stängde av datorn runt 3 och då var det ljust ute, asså verkligen jätteljust, och fåglarna kvittrade (!!!). Hade svårt att somna när det inte alls var mörkt.

Aja, det är varmt ute, det är lördag och vi ska på marknad idag så jag kan inte klaga ^^

VaNiLLa

"I hear the drums echoing tonight..."

Jag älskar att inte göra någonting!! Eller, ja, jag älskar att inte behöva plugga eller skriva uppsats.

Har haft otroligt skönt de här senaste dagarna efter att vi lämnat in uppsatsen. Igår var Hanna här och vi spelade Guitar Hero och Lips i typ 4 timmar!!! Lade in massa egna låtar i Lips, typ Guy Love från Scrubs musikalavsnitt =p Sjöng även låten Africa av Toto. Jag sjöng den lägre stämman och Hanna den högre, stundtals lät det faktiskt riktigt bra =)

Idag har jag hunnit städa HELA lägenheten, och det behövdes verkligen kan jag säga. Sen på kvällen gick jag till Sumana för vi skulle kolla på film, då var klockan typ 19. När hon var 22 hade vi äntligen bestämt vilken film vi skulle se =p Det blev Seven Pounds med Will Smith. Den var inte riktigt som jag hade tänkt mig, lite seg emellan åt. Jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag tycker den var bra...

Imorron ska vi gå på marknaden i stan. Det skulle bli varmt också, nice =)

Ciao!

VaNiLLa

Success

Uppsatsen är klar och inlämnad!!!!!!!!

SWEET!

VaNiLLa

Snart!

Jättelite kvar av uppsatsen nu. Egentligen är det bara att korrekturläsa och hitta på en bra titel, sen är det HELT klart!

Fortsättning följer...

VaNiLLa

Last day!

Puh! Idag är sista dagen av uppsatsen. Eller den ska ju inte in förrän imorron men vårt mål är att bli klara idag. Det är inte ett helt omöjligt mål. Det känns bra nu, det här kommer gå bra.

Andas in... andas ut...

Okey, let's do this!

VaNiLLa

Can't... take.........anymore.....

Jag dööööör!!

Jag orkar inte mer! Jag har inga bra formuleringar kvar, om jag kan göra mig förstådd här så ska jag vara lycklig. Jag vill bara hem och aldrig mer tänka på uppsats. Snart... snart...

Och självklart spöregnar det ute...

VaNiLLa

Uppsats.... yey...

Diskussion, diskussion, diskussion....

Har kommit rätt lång ändå. Ligger på typ två sidor och då har jag bara diskuterat två av våra fyra filmer. Woot me!


"Is there anything I can do?"
"Is there anything you can do..? You can GET BACK TO WORK!!!!!!!"

VaNiLLa

Argh?

Jag ska tydligen rösta på Piratpartiet. Det tycker iaf DN....


VaNiLLa

Pwnage x53,594

Zombie Genocider!

Fyra timmar! Fyra fucking timmar tog det! Men nu jävlar har jag äntligen gjort det. Jag körde över, hackade sönder, sprängde, sparkade, kastade, ja, till och med bowlade 53 594 zombies till döds! And it felt good! Själva achivementet var inte så mycket värt, blott 20 poäng. Men vad som väntar på mig är väl värt varenda sekund. Jag pratar om MEGABUSTERN! 

O N E  H I T  K I L L

Need I say more???????

VaNiLLa (now also known as the zombie slayer)

Freaking skrivkramp

Nu ska vi se om jag kan skriva nåt vettigt här. Har seriösa problem att formulera mig idag, speciellt efter att ha jobbat med uppsatsen typ non-stop från 10 imorse till 20 ikväll. *pat on the back*

Min belöning: sömn!!!!!!!!

Sorry people, men mer än så här blir det inte. Min hjärna är överkokt...

VaNiLLa

Fuck! Fuck! Fuck!

Det är inte sant!!! Jag gjorde det IGEN!! Jag hatar min jävla mobil, den ringer ju fan inte! Vaknade 9.37 med telefonen bredvid mig, larmet var fortfarande på (så jag hade inte stängt av det). Jag skulle träffa Hanna 10. PANIK! Jag slängde iväg ett sms att jag skulle bli sen och hann äta frukost hemma för en gång skull och sen fort iväg till bussen.

Det hjälpte ju inte precis att iPoden spelade Dream Theater med texten:
Lazy enough to sleep all day
And let my life just waste away
Selfish enough to make you wait for me


Jag lovar Hanna, det var inte lathet. Det var mobiljävelns fel. Och det var inte för att jag var självisk som jag lät dig vänta.

Annars har vi jobbat på rätt bra, trots att vi kom igång senare än räknat. Vi har för närvarande 17 sidor (wohoo) och mer kommer det bli =)

När vi var i bibban och hämtade ut reserverade böcker (och letade efter andra böcker) upptäckte vi att en var REF så vi fick sitta i bibban och kolla i den. Vi satt i några fotöljer högst upp, precis där det finns glastak. Helt plötsligt bara mullrar det till och böjar spöregna. Det var helt galet, värsta ovädret! Till och med lamporna blinka till vid flera tillfällen.

Imorron verkar det som att skolan är stängd. Orkar inte åka in till stan bara för att kolla om det verkligen är öppet, så vi jobbar hemifrån imorron. Skulle vara så surt om man åkte in och så är det stängt. Jag läste på hemsidan men jag fatta inte riktigt om de menade att det var stängt eller att det inte skulle vara personal. Aja, skönt att stanna hemma ändå.

VaNiLLa

En vanlig tisdag

Fuck! I did it again! Försov mig rejält imorse. Närmre bestämt vakna jag 15 minuter innan jag skulle gå till bussen, illa! Det blev att skippa frukosten och göra sig iordning supersnabbt. Mitt i allt fick jag sms från Sumana också. Hon hade feber och skulle komma senare. Jag skyndade iväg till bussen med två minuter till godo, oh yeah!

I skolan köpte jag frukost och sen satt Hanna och jag och skrev lite på uppsatsen innan vi gick till vårt sista handledarmöte!! Det gick ganska bra men det känns som att det kommer lite för tidigt. Jag skulle hellre sett att vi hade ett i slutet av veckan, typ fredag. Men det är inte så mycket att göra åt, bara att gilla läget.

Efter mötet drog Hanna hem och jag letade mig upp till fjärde våningen för att luncha med Tove och Veronica. Vi satt och lyssnade på radiosändningen som David, Christian och Patrik hade. Olyckligtvis spelade de musik nere på entreplan så vi hörde inte så bra =/

Klockan 13 började sedan fadderutbildningen. Den var grymt seg. Första timmen var väl okej. Hon prata om alkohol och hur man ska förhålla sig till det som fadder. Vi är ju "förebilder och bla bla. Men andra timmen var riiiktigt seg. Somnade nästan på slutet. Han snacka om typ olika personligheter och att man ska vara nyfiken på andra kulturer eller nåt i den stilen. Förstod inte riktigt relevansen med det hela. Men nu är jag iaf fadder, det har jag skrivit under på ;)

Imorron blir det heldag i skolan, vi har mycket att göra med uppsatsen. Jag känner mig omotiverad som fan men det måste ju göras. Längtar tills skiten är över.

Later!

VaNiLLa

Jönköping vs Norrköping

Fick nyss se detta i ett nyhetsbrev från skolan:

Slå fikarekord med Studentkåren
Tio orter i Sverige har valts ut för att sätta ett nytt svenskt rekord i fika. Jönköping är en av dem! Det kommer att vara en folkfest i stan med gratis fika, underhållning och tävlingar.

Lördagen den 23e maj är det den tredje deltävlingen (av fem totalt) och då möter vi Norrköping. Vi kommer att kunna följa händelserna i Norrköping genom en satellitlänk direkt mellan städerna och då ska vi minsann visa vilken stad som är bäst!

Ta med dig alla du känner på en gratis fika på Hovrättstorget i Jönköping mellan 11 och 16. Om någon frågar fikar du självklart för Jönköpings Studentkår!

Kom igen nu! Jönköping måste bli Sveriges bästa fika-stad!


Vilken stad ska jag hålla på?


VaNiLLa

Die, fly, die!

Jag är glad! Varför? För att det har gått riktigt bra idag med uppsatsskrivandet. =D Yey me!

En sak som jag är mindre glad över är att mitt hem har tagits över av små flugor (eller någon liknande mindre insekt). Hela fönstret har blivit belägrat och när Sumana var här förut konstaterade hon att de även tagit delar av taket i besittning. Jag ska låta dem möta sitt öde mot dammsugaren tror jag allt, mohaha!!

Nu ska jag nog fortsätta med skrivandet, medan jag fortfarande har flyt.

See ya!!

VaNiLLa

Slow update

Som vanligt, när jag gjort om bloggen, så ser den annorlunda ut beroende på om man kör med Explorer eller Firefox. Tyvärr råkar det vara så att den rätta versionen för tillfället bara syns i Explorer men jag hoppas att det snart även kommer synas i Firefox.

Så håll ut, ni ärade Firefox-användare, don't go over to the dark side!

VaNiLLa

Finally!

Äntligen klar med nya designen här på bloggen. Jag är inte riktigt redo att gå ifrån färgerna på skalan lila/rosa med den uppmärksamma kanske ser att jag gått ifrån min vanliga Vanilla-font i bannern. Omväxling förnöjer ju, men i små doser =p Hoppas ni gillar det, I know I do!

VaNiLLa

No schlager här inte

Merparten av alla bloggar handlar idag om gårdagens Eurovision tävling. MEN, inte den här! Faktum är att jag valde bort schlagern för Guitar Hero istället. Can you really blame me?

Men innan Guitar Hero bjöd gårdagen på grillning och TP på Kilallén. Som vanligt hade jag och Sumana dålig tidsuppfattning och kom för tidigt. I jakt på bröderna Wahlström ringde vi på varenda dörr, och råkade väcka en sovande Christian. Medan vi väntade så studerade vi det mystiska paraplyet som hänger i taket. Why, oh why?

Sen blev det fotboll och mys i en liten park (med lekplats!). Dock ingen fotboll för min del, I suck! Tyvärr blev det dock ingen längre stund, David sträckte ljumsken och Jocke ville hellre läsa sitt "livstilsmagasin för män och kvinnor". Så vi grillade istället.

Föga förvånande så blev det katastrof när Izabelle närmade sig grillen. Men man måste ändå ge henne cred för hennes tålamod. Jag vet inte hur länge hon försökte få fyr på grillen men jag ljuger nog inte om jag säger en halvtimme (antagligen var det längre, ni vet, jag och tidsuppfattning =p).

Efter ett tag blev det kallt och vi flyttade in för att spela TP. Jag upptäckte att jag suger på allmänbildning och Tove fick äntligen använding för sitt läsande av skvallertidningar. I bakgrunden var Eurovision i full gång och vi såg väl bara runt fem bidrag men det var faktiskt nog. Roligast var killen på rullband, wtf liksom!?

Sen delade vi upp oss, de som faktiskt ville se Eurovision och de som inte ville. Vi som valde att inte tortera oss själva spelade, som tidigare nämnt, Guitar Hero. Tove var lätt bästa trummisen, men överskottsenergi som inte var av denna värld (vilket sedan tog ut sin rätt =p). Men när vi skulle spela VinterNollTvå med Kent, fick David "psykbryt" (för att använda hans eget uttryck) och stängde av Xboxet. 

Han förselog att han istället skulle visa Wolverine, och jag var ju inte den som sa nej. Det såg skitkul ut!! Jag vill oxå!!! Övervåld ftw!! Olyckligtvis skulle jag och Sumana dra då, så jag hann inte se så mycket, men jag gillade det jag såg.

Självklart missade vi 3:an, men typ en minut eller nåt. Vi såg den stå vid hållplatsen med det fanns inte en chans att vi skulle hinna. Så vi gick in till stan. På vägen stannade en kille och fråga om vi visste var Eurostop Hotell låg. Vi hade ingen aning. Han fråga om vi visste var A6 låg. Det gjorde vi ju. Vi visade åt vilket håll och uppskattade hur långt det var. Han tyckte det var "oflyt" (ett ord som han upprepade x antal gånger) men gick sedan vidare, antagligen mot A6.

Från Rådhusparken tog vi 1an till Katolska kyrkan och gick sista biten hem. Det var förvånadsvärt varmt ute för att vara så sent, är det sommar tro? Väl hemma slängde jag mig framför TVn men konstaterade att det inte fanns något kul och se och gick och lade mig istället.

Imorse vaknade jag, som alla andra söndagar, av de där jävla kyrkklockorna!! Måste de ringa så tidigt? Hello! People are sleeping, dammit!

VaNiLLa

Vad i..?

Asså, wikipedia är ju dum ihuvet ibland. Jag söker på semiotik. Jag har ju andra böcker men jag vill bara se vad de säger om begreppet. Den här meningen kommer upp:

"Det mest uppenbara, och också det konventionella, tillämpningsområdet är talat och skrivet språk, men till skillnad från semantiken, kan ett teckensystem här också uppfattas mycket brett och inkludera bilder, trafiksignaler, brottning, sjukdomssymtom etc."

Vadå sjukdomssymtom?! Jag fattar inte!!

Jag kanske är för trött för det här...

VaNiLLa

Norrköping goes Arkiv X

Så har det tydligen öppnats ett ufo-arkiv hemma i Norrköping. Jaha? Varför har man aldrig hört något om detta tidigare?

Det är ju rätt coolt ändå. Liksom ett helt arkiv om olika oförklarliga fenomen. Iofs kan jag ju gissa att 99% av bilderna är suddiga, oskarpa eller underexponerade och bara om man verkligen vill tro på det så kan man se ett UFO. Men, hey, jag vill gärna tro.

The truth is out there!!

VaNiLLa

You do not have to see me, to know that I'm around

Idag har vi kommit igång med B-uppsatsen. Känns härligt. Förra veckan var jag grymt omotiverad inför uppsatsen och imorse ville jag hellre lägga mig under en buss än att gå till skolan och skriva. Men efter att vi suttit ett tag med det blev det lite lättare, till och med lite roligt. Så jag tror det kommer gå bra ändå. Visst kommer det säkert komma dagar när man bara vill dö och allting är piss, men det tar vi då =)

Imorron är det piratsittning!! Jag är sjukt taggad och hoppas det blir superkul (inte för att jag direkt tvivlar). Men det bästa är ändå att Roobi kommer imorron med, och att hon ska följa med på sittningen såklart! Jag har även fixat så att hon kan följa med till kåren på kvällen också. Det kommer bli toppen!

Och sen får vi ju för allt i världen inte glömma inflyttningsfesten på fredag. It's gonna be kick-ass! Lite oturligt är bara att vi har fadderutbildning dagen efter klockan 9.00!!!! Men jag tänker inte låta det hindra mig från att stanna uppe hela natten (förhoppningsvis) med vänner (och familj) =)

Jag funderar på att göra om bloggen lite. Förslag?

VaNiLLa

Don't stop moving

Känns lite skumt att inte haft datorn på hela dagen. Annars står den ju och surrar mest hela tiden. Men idag valde jag en bok framför datorn. Eller egentligen två... Jag började läsa Revolvermannen av Stephen King men kände snart att den var lite för... poetisk för mitt humör för tillfället. Jag vill ha handling inte fina formuleringar, inte just nu iaf. Så jag ställde tillbaka boken i bokhyllan och valde istället en bok av min favoritförfattare, Dean Koontz. Det blev Sekten. Har inte läst så jättemycket än men den börjar bra. Kan nog utveckla sig till en trevlig historia så småningom =)

I veckan händer det saker, oh my!
  • Imorron är det kursintro inför uppsatsen, upptakt inför praktiken och faddermöte. Lyckligtvis blir det iaf sovmorgon (för det har jag ju inte haft de senaste typ fem dagarna, haha).
  • På onsdag kommer Roobi (!!!!!!!!!) och då blir det piratsittning och sedan kåren på det.
  • Och på fredagen är det ju inflyttningsfest här i Gräshagen, det ser jag mycket fram mot.
  • Och som om inte det var nog är det faddersittning på lördag!
  • Slutligen kommer päronen på söndag för att hjälpa mig med lite saker i lägenheten som vi inte hann med sist.
Så det kommer vara fullspäckat schema från måndag till söndag. Skönt faktiskt, blir lite väl rastlös när jag får ledigt många dagar i sträck =p

VaNiLLa

I'm a copycat

Jag har snott det här från Sumanas blogg.

Namn: Emma Linnea Eleonora Ahlberg
Födelsedag: 30 september
Hemstad: Norrköping
Ögonfärg: Blå/grön med ett stänk av gul
Hårfärg: Brun (egentligen blond)
Längd: 174 cm
Höger/vänsterhänt: Höger
Värsta ovana: Spenderar för mycket tid vid datorn
Stjärntecken: Vågen
Skostorlek: 40 (eller 7,5)
Är dina föräldrar skilda: Nej
Din svaghet: Dåligt självförtroende i vissa situationer

Rädsla: Hatar spindlar
Mest använda fras på msn: hehe
Det första du tänker på när du vaknar: Har jag försovit mig?!

FAVORIT:
Färg: Rosa
Mat: Kryddstarkt
Djur: Katt
Glass: Ben & Jerrys
Godis: Ju sötare desto bättre
Affär: Game
Sallad: Mycket fetost ska det va
Skådespelare:  När jag var yngre var det definitivt Paul Walker, nu har jag ingen speciell
Låt: Det går inte att välja bara en
Nummer: 22
Tuggummi: Spelar ingen roll
Årstid: Sommar
Tandkräm: Ehh, den som är billigast
Radiostation: Lyssnar aldrig på radio

VÄNNER OCH LIVET:
Vad vill du bli när du blir stor: Välbetald =p
Hur vill du dö: Smärtfritt
Vem av dina vänner är mest lik dig: Jag är ganska unik, så ingen, haha
Vem är mest högljudd: Alla håller sig på en lagom nivå

Vem har du känt längst: Emma
Vem är blygast: Tror vi ligger på ungefär samma nivå
När grät du senast? Förra veckan
Vad är den bästa känslan i världen: Accomplishment (kommer inte på det svenska ordet)
Värsta känslan: Nervositet
Vart vill du bo i framtiden: USA
Hur länge tror du att du kommer leva: Förhoppningsvis många år till

HAR DU NÅGONSIN:
Varit kär: Ja
Blivit dissad: Ja
Rymt hemifrån: Nej
Skolkat: Ja
Tänkt på självmord: Nej
Sovit utomhus: Ja
Gråtit i skolan: Ja
Spytt i skolan: Nej
Velat bli modell: Hahahahahahahahahaha....... Nej!
Gjort något riktigt dumt som du skrattar åt idag: Oh, ja
Sett en död människa: Nej
Druckit alkohol: Duh!
Ätit sushi: Nej. Hallå! Rå fisk liksom
Varit på scen: Ja
Snattat: Nej
Retats: Ja
Blivit nerslagen: Nej

DU:
Svär: Ja
Sjunger bra: Andra tycker det men jag är tveksam, jag har väl mina ljusa stunder
Duschar dagligen: Nej
Vill gå på högskola/universitet: Går på högskola nu
Vill gifta dig: Inte i kyrka iaf
Tror på dig själv: Mer nu än förr

Kommer överens med dina föräldrar: Ja
Gillar åska: NEJ!
Spelar något instrument: Nej, inte bra iaf
Äger en iPod: Mm, men inte länge till för den lär paja vilken dag som helst
Ber: Nej
Går till kyrkan: Nej, bara om jag måste, typ avslutningar och så
Sover med gosedjur: Nej
För dagbok: Gjorde när jag var yngre men den var fruktansvärt ointressant
Dansar i regn: Har väl hänt
Sjunger i duschen: Om jag är på bra humör


THIS OR THAT:
Pepsi/cola: Cola
Mcdonalds/burger king: Burger King
Choklad/vanilj: Chocklad
Jordgubbar/blåbär: Jordgubbar
Kött/veg: Kött
Tv/film: Film
Gitarr/trummor: Gitarr
Adidas/nike: Adidas
Kinamat/mexikanskt: Kinamat
Kakor/paj: Paj
MTV/VH1: MTV
Blind/döv: Blind

 

KAN DU:
Gå ner i splitt: Nej
Skriva med båda händerna: Nej, kan knappt skriva läsligt alls
Vissla: Ja
Blåsa en bubbla: Ja
Rulla din tunga i en cirkel: Nej
Ha dina ögon i kors: Ja
Nudda näsan med tungan: Nej
Dansa: Alla kan väl dansa mer eller mindre, sen är det ju en fråga om det ser bra ut
Äta vad du vill utan att oroa dig: Nja

 

VEM VAR DEN SENASTE PERSONEN:
Du nuddade: Sumana
Du pratade i telefonen med: Mamma
Du fick sms från: Roobi
Du fick MMS från: Pappa
Du kramade: Izabelle
Du sportade med: Min iPod, haha

SENAST DU:
Skrattade: Igår
Grät: Har inte den här frågan redan varit..?
Tuggade tuggummi: Minns inte
Drog ett skämt: Igår... kanske...

VAR ÄR DU: Hemma
Vad ser man utanför ditt fönster: Massa hus
Lyssnar du på musik nu: Ja
Vad har du på dig: Mysbyxor och min "LakritsPUCK" t-shirt

TROR DU PÅ:
Liv på andra planeter: Ja
Mirakel: Hmm, nej
Magi: Nja
Kärlek vid första ögonkastet: Kanske
Gud: Nej
Satan: Nej
Spöken: Ja
Tomten: Nej

RANDOM:
Vilket land skulle du vilja besöka: USA
Hur många plattor äger du: Orka räkna
Hur många kuddar sover du med: 2
Dricker du mjölk: Ibland
Personer du hatar: Hatar är ett starkt ord men ogillar, men det är inget jag tänker skriva här
Tror du gud är en tjej: Tro inte på gud så frågan känns irrelevant
Är du ett hälsofreak: Haha, nej

 

VaNiLLa


RSS 2.0