A monday morning lunatic

Är fortfarande seg från gårdagens Heroes maraton. Tror också att tröttheten kommer från veckans 30 timmar av intensivt arbete med SkyCab projektet. Men nu är det över! Och i kväll ska vi fira med bowling och kina mat, det blir toppen.

Här är en låt som hållt mig på topp under veckan. Den är så härligt underbar. Att jag lyssnar på Dream Theater har jag pappa att tacka för =)



VaNiLLa

No More Heroes

Ja, nu är man allt lite seg. Har just avslutat ett 7 timmar långt Heroes maraton med Sumana. Säga vad man vill om Tim Kring, men cliffhangers kan han verkligen =)

Imorgon blir det "Kick Out" för SkyCab gruppen. Bowling och kina restaurang, låter ganska bra va?

Nu ska jag nog lägga mig, börjar bli lite sömnig.

VaNiLLa

Last day of SkyCab

Idag är det sista dagen av SkyCab! Efter presentationen idag behöver vi aldrig mer (förhoppningsvis) ens tänka på SkyCab. Det gör mig glad! Att jag blev godkänd på bokseminarierna gör mig ju inte mindre glad =)

VaNiLLa

"Bara en kortis" - yeah right!

Idag fick jag sovmorgon!!! Det var underbart! Kände mig riktigt utvilad och redo för en ny dag (så klyschigt, men sant). Eftersom vi varit isolerade i "The Glass Prison" i hela tre dagar, bestämde vi i gruppen för att sätta oss på ett fik och skriva vår opponering istället. Jag, Sumana och Hanna promenerade tillsammans eftersom vi ändå bor på samma sträcka ner till stan.

När vi samlats allihopa satte vi oss på Johans. Jag köpte en varm choklad men skippade grädden. Jag mår alltid illa av grädde och jag hade ingen lust med det. Innan vi börja satt vi bara och småprata om allt och inget. Alla var glada att slippa vara i skolan.

När vi "slösat" tillräckligt mycket tid började vi med uppgiften. Men det dröjde inte länge förrän vi stötte på problem. Eller problem och problem, vi hade svårt att hitta positiva saker att skriva. Den negativa listan hade däremot många punkter. Men efter lite funderande och en härlig blåbärspaj för min del, kom vi iaf på en del saker som vi tyckte var bra.

Vi delade också upp vem som skulle säga vad på presentationen imorron. Jag ska prata om våra personas, Kate och Bengt-Åke. Jag hoppas bara att jag kan säga Bengt-Åke utan att skratta (eller tänka på Microsoft Anna). Men det ska nog gå bra. Det jag är mest nervös för är opponeringen. Undrar liksom vad folk kommer hitta för brister i vår design (som vi inte hittat själva vill säga).

Vi ska ha ett online-möte på msn ikväll och prata ihop oss lite så vi är förberedda inför imorron. Önska oss lycka till!

VaNiLLa

Jag är fortfarande helt salig

Vi är klara! Jag kan inte fatta det. På tre dagar har vi jobbat runt 30 timmar intensivt. Det är helt sjukt att man pallar (även om jag ibland tvivlade). När vi lämnade in arbetet i Johans fack var det nästan som en dröm, det kändes overkligt på något sätt.

Imorgon får vi sovmorgon, det har vi förtjänat. Halv två skulle vi ses. Jag ska sova till 11, fan.

God natt allihopa och tacka vad ni nu tror på att ni inte behöver desgina gränssnittet till betalstationen till SkyCab!!!

VaNiLLa

9 to 5? No, 9 to 7!!!

Jag är trött! Har varit i skolan i nästan 10 timmar! Varför? Jo, projektarbetet!

Dagens började med, som sist, att leta efter en plats att arbeta på. Lyckligtvis hittade vi ett ledigt grupprum nästan med en gång. Det lönar sig att vara ute i god tid =) Sen följde åtskilliga minuter när vi inte gjorde nånting. Vi visste inte hur vi skulle börja eller hur vi skulle formulera oss.

Men efter ett tag började det flyta på och vi skapade personas. Vi hade två stycken som vi döpte till Bengt-Åke och Kate. Sedan skrev vi scenarios till de och började få en bra bild av hur själva gränssnittet skulle se ut.

Efter allt detta hårda (?) arbete var det dags för lunch. Rädda att förlora rummet gick vi i omgångar och åt där. Men någon längre rast fick vi inte och fortsatte sedan raskt med förslag på hur gränsnittet skulle se ut rent grafiskt. I rummet fanns lägligt nog en whiteboard och Sumana och jag snodde en penna från internationella kontoret. Sedan ritade vi upp olika förslag och lade till och ändrade.

När vi äntligen tyckte att vi hade något att gå på gick vi till datasalen för att börja arbeta i Photoshop. Vad som sedan följde kan jag bara beskriva som ren och skär tortyr. Det var inte så att progarmmet krångla eller nåt men för lite sömn, stress och för mycket Coca Cola är ingen bra kombination när man får förslag på ändringar från tre håll samtidigt.

Men när vi gick hem runt halv sju hade vi ändå gjort fyra skärmdumpar och ligger ganska bra till med tanke på hur mörkt det såg ut i morse. Imorron blir det upp tidigt igen, klockan 6! Hur ska jag överleva?

Om vi nån gång i framtiden någonsin inför sky cab ska jag aldrig åka med dem. Jag hatar allt vad sky cab heter!

VaNiLLa

Got my lazy Sunday at last!

Jag brukar ju jämt gnälla om att jag aldrig får ha lata söndagar längre nu när jag pluggar på högskolan. Det är alltid något som måste läsas eller skrivas. Men idag fick jag äntligen min lata söndag!

Jag har sagt till mig själv sen jag flyttade hit att jag nån gång borde ta med mig kameran och gå ut och fota lite. Så idag gjorde jag slag i saken och gjorde just det. Det var ganska kallt men jag klädde mig varmt och självklart följde iPoden med. Jag hade inget direkt mål utan gick bara dit mitt undermedvetna ledde mig. Jag hamnade på andra sidan av tågspåret på en gångväg som gick precis bredvid Vättern.

Efter ett tag hittade jag en liten trappa ner till vattnet och massa små båthus. Det var ganska halt och det fanns inget räcke men jag lyckades ta mig ner utan att bryta något. Från vattenbrynet såg man hela kustlinjen och solen reflekterades i glasbyggnaderna på andra sidan. Jag var så glad att jad hade kameran med mig =)

Jag vandrade runt bland alla båthus och fick många fina bilder. Det ska bli kul och se dem när de framkallats.

Fast jag måste erkänna att det inte varit en helt lat söndag. Jag skrev faktiskt min spaning till skolbloggen. Men jag hade sånt flyt att jag inte kunde vänta så varför inte liksom?

Nu i veckan blir det projektarbete för hela slanten! Vi ska ha den bästa presentation ever! Eller en godkänd sådan iaf =p

VaNiLLa

NU fattar jag

Åh, jag fattar inte att det tog mig nitton år att fatta! Rören i Super Mario representerar hans yrke som rörmokare. It all makes sense now!

VaNiLLa

Il fait froid

Seg dag idag! Har tvättat, vilket tog i stort sett hela dagen för jag har inte orkat tvätta och korgen var överfull. Annars har jag inte gjort mycket. Fick skjuts till Netto, vilket var tur annars hade jag nog fryst ihjäl! Det börjar bli riktigt kallt =( Tur att man ska hem över jul =)

Vet inte riktigt vad jag ska göra nu. När man måste plugga kommer man alltid på massa saker man hellre vill göra men nu när man har tid har man ingen lust att göra allt det där. Jag tänkte kolla på Max Payne, det är ungefär vad jag orkar just nu. Vi hörs när vi ses!

VaNiLLa

YT <3

Vem behöver TV när youtube finns?

Låten (och videon) som jag är helt såld på just nu (till Roobs: det är en haj med i videon, visserligen död men bara så du vet:


VaNiLLa

One down, one to go

Har precis haft det första bokseminariet för dagen. Vi var bara tre stycken i vår grupp så det tog inte så lång tid. Det var ganska soft faktiskt, vi typ bara satt och prata och det kändes inte som om man bedömdes utan man bara liksom sa vad man tyckte. Så vid 13 är det dags för nästa. Hoppas vi blir lite fler bara =)

VaNiLLa

3:e gången gillt

Det här låter kanske otroligt men idag blev jag stannad av samma 3-försäljare som stoppat mig vid två andra tillfällen. Seriöst, kan han inte komma ihåg mig!? Jag vet att han inte kan komma ihåg alla han pratar med men jag är typ den enda i hela Jönköping som har mössa, det borde väl indikera nåt. Han försökte sälja en mobil till Sumana men lyckades inte, hehe.

 

Ikväll var det ju biokväll, nya Bond! Pga. av just den där 3-försäljaren tog det längre tid på stan än vi trott och vi fick typ racea hem till Sumana, laga mat, kasta i oss den och sen åka ner till stan igen. Eller, vi kastade inte direkt i oss maten men det blev inget sitta och smälta maten iaf.

 

Väl inne i biosalongen hittade vi våra platser och jag var glad för att inget satt bredvid mig på andra sidan (fast nånstans visste jag ju att det skulle ändras). Och mycket riktigt kommer tre äldre män nästan precis innan själva filmen började. Han som satte sig bredvid mig var jättejobbig. För det första hosta han (kan han ju iofs inte rå för). Det var sån där äcklig slemhosta ni vet. Och för det andra kommentera han massa småsaker genom hela filmen, typ ”Ja, fina garage de har där i Italien”. Orka liksom!

 

Hur som helst så försökte jag ignorera honom och njuta av filmen. Ungefär halvvägs in i filmen börjar en mobiltelefon ringa, ganska högt kan jag tillägga. Ingen i salongen kändes vid telefonen och efter ett tag slutade det ringa. Men bara kanske fem minuter senare ringde det igen, längre den här gången. Fortfarande ingen som började famla efter någon mobil. När mobilen senare började ringa en tredje gång, då reagerade ägaren. Gissa vem det var? Oh yeah, precis. Det var Mr Äcklig Slemhosta. Hur kan man inte känna igen sin egen ringsignal!?

 

Hur som helst var filmen bra och jag tycker absolut ni ska se den om ni inte redan sett den =)

 

VaNiLLa


Top 25

Nu är det hög tid att kolla om listan har ändrats sen sist. Jag pratar naturligtvis om vilka 25 låtar som ligger i toppen i min iPod. Here are the results!!

1. Savin' Me - Nickelback
2. Sleep Walking Elite - Chevelle
3. Follow You Home - Nickelback
4. If Everyone Cared - Nickelback
5. Poem - Taproot
6. I Don't Wanna Stop - Ozzy Osbourne
7. Trap Door - Ozzy Osbourne
8. Sound of Madness - Shinedown
9. I Get It - Chevelle
10. The Bottom - Sick Puppies
11. Lost In The Woods - Taproot
12. Paralyzer - Finger Eleven
13. Straight Jacket Fashion - Chevelle
14. Someone That You're With - Nickelback
15. I Own You - Shinedown
16. Brainiac - Chevelle
17. The Almighty Dollar - Ozzy Osbourne
18. The Crow and The Butterfly - Shinedown
19. The Red - Chevelle
20. Animals - Nickelback
21. Cry For Help - Shinedown
22. Anywhere But Here - Sick Puppies
23. Master Exploder - Tenacious D
24. Perfect Insanity - Disturbed
25. Not Going Away - Ozzy Osbourne

Och så bubblarna...

1. Sin With A Grin - Shinedown
2. Pitiful - Sick Puppies
3. She - Taproot
4. Animal I Have Become - Three Days Grace
5. Don't Fake This - Chevelle

And that's it! Kul att se mer Chevelle på listan den här gången, me love <3

VaNiLLa

We all need to fuck the system

Idag var första riktiga dagen av projektet. Cyklade till skolan i spöregn med dataväskan i högsta hugg. Dygnsur klev jag in entréhallen som var ganska öde sånär som på Hanna (som ingår i min grupp). Vi satt och snacka om spindelfobi tills Tove och Sumana kom.

Sen kom den väldigt roliga uppgiften att hitta någonstans att sitta. Osmarta som vi var så började vi på nedervåningen och arbetade oss uppåt. Men våning efter våning var full förutom, såklart, fjärde (och sista) våningen. Hade vi tänkt till lite kunde vi ha åkt hissen upp direkt men åh nej, varför göra det enkelt för sig? Hur som helst hittade vi iaf ett bord längst in, högst upp, lite undangömt.

Det första vi skulle göra var att definiera exakt vad vi vill få ut av det här projektet. Det gick relativt smärtfritt om än lite knapphändigt, men det går ju alltid att komplettera i efterhand.

Nästa uppgift var lite svårare. Egentligen tror jag att vi gjorde den svårare än vad den var. Vi överanalyserade helt enkelt hela fenomenet Sky Cab. Vår uppgift är att skapa gränssnittet till biljettpanelen men vi började fundera på mer hur själva mekanismerna fungerade och sådana saker (som egentligen inte alls rör vår uppgift). Men vi tyckte att det var viktigt att vi förstod hur det fungerade för att kunna få fram bästa möjliga resultat.

Efter ett par timmar (och en fika) fick vi alla fall ihop en liten punktlista och vi skapade även en projektgrupp på Ping Pong (vi är så otroligt ambitiösa). Vi kom överens om att fundera lite hemma och nästa gång vi ses slå våra kloka huvuden ihop och göra det bästa gränssnittet EVER! Vi använde inte just de orden men det var underförstått =p

Sen var det bara att cykla hem igen. Som tur var regnade det inte och det var inte heller lika kallt, alltid nåt. Sen jag kom hem har jag ordnat lite i mitt iTunes bibliotek (det tog ett bra tag) och försökt mig på "spaningen" men det gick sådär. Sen fixade Sumana och jag biljetter till Bond imorron. Vi kände att vi behövde lite avkoppling från Cooper, Jenkins och Sky Cab.

Nu ska jag lyssna på all ny musik jag lagt in i iTunes =)

VaNiLLa

Damn this rain!

Asså, seriöst, jag vet att jag klagat på det många gånger men det regnar verkligen onaturligt mycket här. Och självklart lyckas det alltid regna de tider när jag faktiskt ska nånstans vilket innebär att man måste cykla i spöregn. Det är faktiskt nästan så man längtar efter snö...

Inatt har jag sovit så jävla bra. Jag gick och lade mig ganska tidigt, redan 23 och sen sov jag ända till 9 imorse. Jag känner mig riktigt utvilad, vilket jag inte gjort på länge. Hade det inte regnat så skulle det vara en toppendag =p

Vid två ska jag vara vid skolan och vi ska börja på vårt projekt. Jag tror, och hoppas, att det kan bli ganska kul. Förhoppningsvis har vi tekniken på vår sida den här gången också (jag vägrar arbeta i He207 efter den förra incidenten). Men jag ska ha min laptop med mig, den kan man alltid lita på <3

Nu ska jag fortsätta skriva på mitt inlägg om Generation C. Började igår men blev inte riktigt klar, så jag tänkte, istället för att sitta och stirra på det jag redan skrivit i flera timmar kunde jag lika gärna sova på saken och skriva klart idag. Vi får väl se hur det går =P

Hej, som en träkloss!

VaNiLLa

Sky cab

Jaha, då var projektet igång! Eller, ja, vi har ju inte direkt gjort något än men vi har iaf bildat en grupp =p

Vår uppgift är att designa gränssnittet till en betalningstjänst till en uppfinning som kallas "Sky Cab". Och som vi alla minns från projektarbetet på gymnasiet så är det proccessen som är det viktiga.Vi hade hela två timmars genomgång över exakt hur vi ska arbeta. Vi bestämde enhälligt i gruppen att börja imorgon och typ läsa lite idag och sen komma med öppna sinnen och fulla magar imorron =p

Och så har jag anmält mig som studentambassadör, bara så där out of the blue. Har ju fått mejlet typ tre gånger men aldrig kollat närmre men så idag kom det en tjej och snacka om det och det lät ganska kul så jag tänkte varför inte. Ser ju alltid snyggt ut i cv:t om inte annat, hehe.

Nu ska jag skriva blogginlägg om artikelsamlingen. Försöka iaf...

VaNiLLa

Garlic!

Vi åt way too much vitlök idag. Pasta med sås (spetsad med vitlök) och vitlöksbröd. Men det är värt dålig andedräkt, because it's good!!

I morgon ska vi börja med projektet (har fortfarande inte riktigt koll på exakt vad det är vi förväntas göra). Och på fredag är det bokseminarium som gäller. Fick lite ångest förut för att jag förkastat allt vad plugga heter den här veckan men jag har läst nu och jag ligger rätt bra till, har ett avsnitt kvar i Cooper och bara slutorden kvar i Jenkins. Det kommer nog gå bra...

Oh, jag glömde nästan, jag har klarat Crackdown! Exakt klockan 03.18 i fredags klarade jag av den sista kingpinen (jag kollade nämligen klockan, haha). It feels so good!

VaNiLLa


Rockin' out together

Syrran och jag gjorde världens impulsköp igår på ICA MAXI. Vi skulle inte ha något egentligen men så hamnade vi på mediaavdelningen (det är ju liksom oundvikligt). Där hade de en stor hög med Guitar Hero: Aerosmith spel, med gitarr. Eftersom jag redan har Guitar Hero 3 (med gitarr) så tänkte vi helt logiskt att 1+1=2 och att det innebar att vi kunde spela career mode co-op. Vi behövde inte så lång betänketid =p

Tycker ändå det var rätt billigt med 299 spänn med tanke på att det kostar 450 på typ cdon...

VaNiLLa

It all went down in He207

Jag vet inte om jag klarar av att skriva det här. Det är så fruktansvärt, så otroligt, så förskräckligt. Det handlar om dataproblem...

Halv två gick vi in i datasalen He207, jag, Sumana, Hanna och Tove. Vi räknade med att det skulle ta högst en timme (vi hade en och en halv timme till förfogande). Uppgiften var att göra en film på en minut med stillbilder och musik. Lät ju inte alltför svårt (har ju gått rörlig bild i gymnasiet ju).

Det första problemet vi stötte på var att ljudfilen vi valt ut inte gick att importera till Windows Movie Maker. Filen var "invalid or corrupt". Vi testade att öppna den i andra program och döpa om den med problemet kvarstod. Vi tillkallade läraren för att få hjälp. Han trodde att kanske filen inte var en mp3 (bara att någon döpt den till det för att jävlas typ =/). Så vi testade att spela in låten från youtube istället (så hade nämligen andra grupper gjort). Men just vår dator kunde inte spela in ljud internt.

Frustrerade testade vi att byta dator för att se om problemen bara rörde just den datorn. Sagt och gjort. På den andra datorn upptäckte vi dock att alla våra stillbilder var borta eftersom vi sparat de lokalt på den andra datorn! Vi testade iaf att lägga in ljudet på den datorn men det funkade inte heller (trots att det gjort det för dem som använt den datorn innan oss). Vi kom alltså fram till att det var vårat projekt det var fel på.

Vi gick tillbaka till den första datorn igen och försökte med en annan låt som Tove köpte för sina egna pengar på cdon. Gissa vad som hände när vi skulle lägga in den? Den skyddades digitalt och kunde inte importeras!!!! Så det var pengar i sjön kan man säga.

Läraren kom då på att vi kunde försöka att spela in låten på hans dator och sen lägga den på USB för att sedan lägga in den på vår dator. Okej tänkte vi och genomgick denna långa och onödigt krångliga process. Slutligen fick vi iaf in låten i vårt projekt på Movie Maker och var så glada. Detta skulle dock inte vara länge.

När vi fått låten som vi ville ha den och några av bilderna där de skulle vara hängde sig datorn. Det gick inte att trycka på någonting och inte ens ctrl-alt-del funkade! Visserligen hade vi sparat projektet men vi var inloggade på Sumanas konto och hon hade gått och vi kunde ju såklart inte hennes lösenord så när vi stängde av datorn var vi "utelåsta" från projektet.

Det var ungefär vid den här tiden som jag och Tove började planera vilket sätt att ta livet av sig som var minst smärtsamt. Hur som helst gav vi upp och frågade läraren om vi kunde få fölängd deadline vilket vi också fick (han ville nog bara bli av med oss, hehe). Vi skulle ha slutat 15, jag var hemma 17.15. *morr*

VaNiLLa


Karaoke

Har hittat en kul funktion på min dator, nämligen att man kan "ta bort" rösterna från låtar och därmed sjunga karakoe. Jag vet inte riktigt hur det funkar men det är kul! I'm singing like crazy here =)

Idag ska vi göra en minutfilm (oh, flashback från gymnasiet) om ett kommunikationsmedel som är viktigt för oss och försöka visa varför det är så viktigt. Vi valde musik i vår grupp eftersom vi det var nåt alla kunde relatera till. Så vid halv två skulle vi träffas vid datasalarna och göra det. Förhoppningsvis går det ganska fort...

Nu kom Roobs upp från duschen, see y'all!

VaNiLLa

Cheesy

Idag har jag fått ett överskott av ost. Kom hem från lektionen idag till dukat bord =) Och det som bjöds var pasta med ostsås, med betoning på ost. Fick senare reda på att hon använt ett helt paket riven ost! Så nu är väl våra artärer helt igenmurade med flera lager ost.

Och jag bara måste få klaga lite! Silent Hill Homecoming som jag beställde för ett tag sen som skulle komma nu i november, har blivit försenat till februari! Jag hatar Europa när det gäller att importera spel! Vi får jämt allting typ ett halvår efter alla i USA. Både Aaron och Daniel har redan klarat spelet två gånger om, eftersom de haft det sen i september =/

VaNiLLa

Oh, gossip!

Det ryktas om en uppföljare till Dead Rising! Sign me up for a copy, like right now!

Btw, så hände det en skum sak när jag skulle skriva det här inlägget. Hela skärmen blev blå och det kom massa text, typ som när man är i DOS-läge. Sen bara slockna hela datorn! Jag bara "Shit, nu är det virus eller nåt!". Jag vänta ett tag och sen starta jag om den och det verkar inte vara nåt problem. Kanske blev nån overload eller nåt, vad fan vet jag.

Snart ska jag åka och hämta Roobs!!!! Damn, vad jag har längtat. Jag tror det blir vår "bir"-mentalitet under hennes visit också med mottot "Det är en dag imorron också" =p

VaNiLLa

Wii!!

Roobs kommer om typ tolv timmar!! I'm to excited to sleep! Tur att Blade går på 6:an =p

VaNiLLa

Äntligen nåt givande av att läsa kursböcker

Jag spenderade morgonen med att läsa i boken Konvergenskulturen av Henry Jenkins och fick helt plötsligt en... uppenbarelse skulle man nog kunna kalla det.

I mitt huvud började en historia ta form och jag var tvungen att öppna ett Word-dokument och skriva ner allting innan jag glömde det. Det blev tre sidor! Jag tänker inte säga vad den kommer handla om (än) för den är absolut inte klar på långa vägar men det är iaf ett koncept. Om man kollar på varifrån jag fått inspiration (Isaac Asimov, Henry Jenkins och filmen The Running Man) kanske ni får en idé om vad det är för typ av historia.

Tänk att det kan löna sig att läsa de där kursböcker iaf =p

VaNiLLa

Det är över nu...


Ja, det var väl oundvikligt. Men nu är Nemo hos Knoll och han behöver inte lida mer. Jag kommer aldrig glömma honom.

VaNiLLa

Vänta och se...

Nemo mår inte bra. Just nu vet vi inte hur vi ska göra. Vi får vänta och se...

VaNiLLa

Learn to read, dammit!!

Jag hade bokat tvättid till idag klockan 15 när jag kom hem. Men självklart var det någon som tvättade (trots att det stått på schemat i TVÅ DAGAR att jag skulle tvätta idag). Jag skrev en lapp och tömde maskinerna och hängde upp den så länge. Sen kom upptäckt nummer 2, nån hade snott av mitt tvättmedel (som jag till och med skrivit mitt namn på). Jag blir så trött, kan inte folk läsa? Och till råga på allt är det ju fullt med kläder på tvättlinan så var jag ska hänga min tvätt är ett mysterium. Ahhhh!!!

För att lugna ner mig (och samtidigt göra något produktivt) så spelade jag in min techno autobiography. Jag vet inte hur många omtagningar jag gjorde men det blev en hel del. Är inte 100% nöjd med det klipp som jag till slut valde men jag tror det är det bästa jag kan åstadkomma.

Det blir mörkt så fort nuförtiden! Det är redan kolmörkt ute liksom. Hur ska det bli i vinter?

VaNiLLa

Hands shaking (more than once)

En stor sal. 140 pers drygt. En från varje grupp skulle prata inför alla 140. På engelska. Gissa vem det blev från vår grupp? Jepp, yours truly, the great VaNiLLa herself. Visserligen skulle vi inte säga så mycket men ändå. Jag kommer ihåg i högstadiet när jag typ hellre skulle dö än att räcka upp handen och idag står jag och pratar (engelska dessutom) inför 140 pers. Visst, skakade händerna lite men det var inte alls som förr i tiden. Jag kanske börjar mogna ändå =p

Andra gången mina händer började skaka idag var inte av nervositet utan frustration. Fick hem spelet Stuntman Ignition idag och ville såklart testa det. Vanligtvis gillar jag ju inte bilspel men just det här verka kul. Och det var det också. Men ack, så svårt. Första banan tog några försök mest för att jag inte var van vid kontrollen men jag klarade av den ganska snabbt. Andra banan också, och även den tredje. Men så kom den fjärde. Man skulle åka en SUV nerför en bergslätt. Och hur många gånger jag än försökte så gick det bara inte. Jag hamna "ur bild", jag hamna i lava och jag missa mina stunts med flera meter.

Jag hade lovat mig själv att inte freaka ut så jag valde en annan bana. Där skulle man köra en stor jävla "getaway car" som inte var speciellt "responsive" (kommer inte på det svenska ordet). Jag svängde höger med spaken och ungefär 2 sekunder senare börjar åbäket svänga på skärmen. Så det uppdraget gick också åt helvete, rent ut sagt.

Då tänkte jag att om jag gör någonting riktigt, riktigt lätt så kanske jag boostar mitt självförtroende så jag klarar av de här svåra banorna. Så jag gick till övningsbanorna och valde motorcyklen (för att det var den enda övningen jag inte klarat än). Allt gick bra ända till slutet där man ska göra en 180 graders vändning. Hur mycket jag än försökte fick jag inte till det. Jag lovar och svär, jag försökte nog uppåt en 100 gånger (helt ärligt), men det gick bara inte.

Då stängde jag av. Vem vet vad jag hade gjort annars? Spelet är skitkul men grymt svårt (kanske för att jag inte kör så mycket bilspel). Men bara lugn, I won't give up! Jag ska klara den där skiten om det så tar mig år, cause I ain't a quitter!

VaNiLLa

Bra, jättebra. NU börjar jag bli trött!

Men inte igår när jag kunde varit uppe hur länge som helst i stort sett. Jag kan ju inte vara trött nu, klockan är ju bara 18!

What to do?

VaNiLLa

Can't... take... anymore...

Det är inte det att boken är tråkig (tja, den är ju inte rolig heller men ändå) det är bara det att jag är för seg i huvet och okoncentrerad för att fatta nåt. Jag får läsa om allt flera gånger innan det omvandlas till någon form av faktisk kunskap. Men jag har ändå läst två kapitel så jag känner mig rätt nöjd. Kanske läser ett till lite senare om jag känner för det...

Tur att inte mamma är här, hon skulle inte gillat mina matvanor idag. Tacos till frukost, godis till lunch och det lutar mot pannkakor till middag. You gotta love being independant!

VaNiLLa

I don't need as much sleep as I used to

OMG! Jag trodde jag skulle sova hela dagen idag. Jag var nämligen uppe till 5 igår (idag beroende hur man ser på det). Hade ett väldigt intressant samtal på msn och innan jag visste ordet av det var klockan halv fem! Varför är det alltid de roligaste konversationerna som sker på natten?

Men mina farhågor besannades dock inte och jag vaknade kvart i tio och kände mig ändå relativt pigg. Så nu ska jag ta mig i kragen och läsa Konvergenskulturen. Uäähh, tur att jag har godis =)

VaNiLLa

Mirrors

Okej, så vi tänkte det är ju Halloween och allt så då måste man ju bara se en skräckis. Så Sumana och jag kröp upp i sängen framför datan och satte igång en film som hette Mirrors. Som namnet avslöjar innehöll den speglar... och blod... och läskiga jävla saker. I en scen är det en som sliter sönder sin egen käke!! Den var riktigt äcklig! Självklart har jag ju också en stor jävla spegel vi huvudändan av sängen =S

Efter filmen kände vi att vi ville ha nåt lite mer... mindre blodigt. Så det blev en sci-fi komedi, Meet Dave med Eddie Murphy. Den var ganska kul, om än förutsägbar men säg en komedi som inte är det.

Vi såg också fyrverkerier från mitt fönster. Vi lyckades dock inte lista ut varifrån de sköt iväg dem. Det såg ut att komma från stan men det borde ju varit en relativt öppen plats och i stan är det ju rätt många byggnader så troligtvis var det inte där.

I morgon (idag) måste jag verkligen plugga. Det enda i pluggväg jag gjort idag är att läsa förordet till Konvergenskulturen. Till mitt försvar kan jag dock säga att det var ett långt förord, som jag iofs inte förstod så mycket av men ändå...

VaNiLLa

I'll always be a gamer

Mer frågor!

1. Ditt favoritspel?
Tja, det väger ganska lika mellan Silent Hill 2 och Prince of Persia: Warrior Within

2. Ditt mest hatade spel?

Hata och hata, men det spelet jag blev mest frustrerad på var Tekken 2 för kontrollen var så grymt dålig. Man tryckte på hoppa och hade man tur hoppade karaktären innan man blev dödad av motståndaren, men det var mycket sällan.

3. Ditt första spel?

Det första jag spelade var Super Mario Bros till SNES, men det var ju Roobs spel. Mitt första spel var Bomberman till GameBoy Color.

4. Din favoritkonsol?

Tja, just nu är det mitt Xbox 360 men om man ser över längre tid är det min PS2. Den krångla aldrig och var trogen ända till slutet.

5. Vilka konsoler äger du just nu?

Xbox 360, PS3, PSP och DS.

6. Har du någon gång struntat i skola/jobb för att spela ett spel?

Näe, så långt har det, som tur är, aldrig gått.

7. Spelar du online?

Nej, det har inte blivit så.

8. Svara ärligt; har du nån gång spelat Pokémon?

Hell yeah! Jag älskar Pokémon, jag spelar det fortfarande. Har Diamond Version till mitt DS.

9. Vilket spel skulle du vilja se som film?

Hmm, jag behöver ju inte önska Prince of Persia för det är ju redan på gång. Jag skulle vilja sen en bra Silent Hill film (ja, det betyder att jag inte tyckte filmen som redan finns var bra).

10. Vilken är din favoritboss?

Jag måste säga Dahaka. Man har blivit jagad hela jävla spelet och sen i slutet får man sin hämnd med Water Sword. Ljuvligt!

11. Vilket spel önskar du dig just nu?

Silent Hill: Homecoming och nya Prince of Persia

12. Vilken typ av spel spelar du mest?

Hmm, ja, mest äventyr skulle jag nog säga. Jag är allergisk mot fps!

13. Vilket spel har bäst soundtrack?

Silent Hill 2 helt klart. Ingen slår Akira Yamaoka.

14. Vilket spel har bäst röstskådespelare?

Hmm, det är oftast inget jag tänker på. Gillar i och för sig Altaïrs röst i Assassin's Creed.

15. Vilket är ditt bästa spelminne?
Svårt att välja, men det jag minns starkast än idag är första nivån av Fahrenheit (Indigo Prophecy på engelska). Man antar rollen som Lucas Kane (tror jag han hette) och ser sedan hjälplöst på när han i första filmscenen mördar en man inne på toaletten till ett litet hak nånstan i USA. När du får kontroll över Kane gäller det att snabbt sopa undan alla spår och sedan skynda sig därifrån innan polisen kommer. Man bli extra stressad för bilden delar sig som i 24 och man ser hur polisen kommer allt närmre medan man frenetsikt står och försöker torka upp blod med en gammal mopp.

Jag klarade det inte på första försöket men när Game Over skärmen kom hade jag hjärtat i halsgropen med en puls som inte var av denna värld. Det spelet fick verkligen adrenalinet att flöda.


VS

1. Tekken eller Virtua Fighter?
Tekken

2. Bomberman eller Megaman?

Åh, svår... Megaman, tror jag.

3. Gran Turismo eller Forza?

Bilspel är tråkiga! Inget.

4. Harvest Moon eller Pokémon?

Åh, en svår till. Blir nog Pokémon.

5. Call of Duty eller Battlefield?

Jag gillar inte fps! Inget.

VaNiLLa

RSS 2.0