1989

Idag, fast för 20 år sen. Då föddes jag. Om 20 år till kommer jag vara 40. Whoah, slow down! En sak i taget.

Festivalsittning idag och sen kåren. Kommer bli awesome!

Happy birthday to me!

VaNiLLa

Slacker!

När alla andra på min fotokurs jobbade hårt och gjorde riktiga uppgifter satt jag och lekte med Photoshop. Då kunde det bli så här:


Haha, klockrent. I'd totally buy that toothpaste ;)

VaNiLLa

Creepy Cute



VaNiLLa

Weekend Break

Oh my, vilken helg!!!

Fredag:
Åkte buss hem i drygt tre timmar, har ingen aning om varför det tog så lång tid, för det var exakt samma rutt som alltid. Hur som helst, efter att ha varit hemma nån timme bar det av igen, till Stockholm och Progressive Nation 2009. Käkade middag på McDonald's innan konserten som var på Hovet.

Första förbandet var Unexpect. De var förvånadsvärt bra. Sångerskan såg ut som en blanding mellan Amy Lee och Samara från The Ring =p Hon hade aslångt hår som hon slängde hej vilt. De hade också en som spelade fiol (violin?). Han var typ som Rybak on crack, haha. Fast det var coolt som fasen. Synd att de inte finns på Spotify.

Andra bandet var BigElf. Sångaren var helcool, såg ut som typ Willy Wonka. Hade en lila (!!) kostym och hög hatt i samma färg. Han spelade på två keyboards och sjöng SAMTIDIGT. Riktigt jäkla skillat. De var också riktigt bra. Fick lite Black Sabbath vibbar emellanåt =)

Tredje bandet var det ganska hypade (svenska) Opeth. Tyvärr började de med en snooze-fest och världens segaste låt som aldrig tog slut. Plus att en person (egentligen fler, men en som utmärkte sig) i publiken var helt jävla galen varje gång sångaren pratade. Skrek "OPETH!!!!!!!!!!" hela tiden och var allmänt skum. För att inte snacka om han polare som lät som en brunstig gorilla =p Läste senare en rescension från konserten och journalisten sa att Opeth var det bästa på hela kvällen. Han måste varit hög eller döv. Opeth var största besvikelsen på hela kvällen, även när de inte körde lugna låtar.

Men, det bästa sparades såklart till sist, Dream Theater! Öppningen var så cool! De stod bakom ett svart skynke och lamporna blinkade som om det var blixtar och åskmuller hördes överallt i hela lokalen. Och sen föll skynket till tonerna av A Nightmare to Remember, första låten på nya skivan. Så jäkla maffigt! Och så spelade de en av mina favoritlåtar Forsaken och även nya balladen Wither. Helt underbara! En kul grej som hände var att förstärkarna dog mitt under ett riff =p Förklaringen var typ "we're rocking to hard", haha! Men Mike Portnoy, trummisen (som anordnade hela Progg Nation) körde värsta trumsolot tills allt var fixat. Behöver jag nämna att "the crowd went wild"? =p

Så för att summera alltihop var det FREAKIN' AWESOME!!!!!

Lördag:
Efter att ha sovit x antal timmar var det dags att börja fixa inför födelsedagsfirandet. Jag fyller ju på onsdag men eftersom jag inte är hemma då så firade vi den här dagen. Päronen hade fixat både käk och tårta så man behövde ju inte gå hungrig direkt =p Fick fina presenter också. En soda-streamer, en elvisp, en sockerkaksform, shotglas, en presentkorg med massa roliga och skumma saker från syrran :) Plus att mamma hade snackat med Emma och bjudit dit henne utan min vetskap så det var en fet surprise kan jag säga. Hon var barnvakt åt lilla Leon så han var med och blev väldigt förtjust i calamares =p

Kvällen spenderades med päronen och film, State of Play. Den passade ju väldigt bra eftersom det handlade om journalister som tvingades göra etiska val, haha =p

Söndag:
Hemfärd tillbaka till jkpg, med päron och kisse. Förväntade mig att det skulle bli en lång och jobbig resa eftersom kissen började jama redan i trapphuset, men efter kanske en kvart var han helt knäpptyst och fortsatte vara det hela resan. Så stolt över honom! Väl hemma nosade han runt lite innan han kröp in under sängen, längst in. Päronen åkte och jag bjöd in Sumana på tårta (rosa i form av en handkontroll). Den var jättegod! Sumana lyckades locka ut kissen en stund men sen lät det läskigt utifrån och då sprang han tillbaka in igen.

Lite senare när Sumana gått kom han ut igen och hade blivit lite modigare. Han strök omkring runt fötterna när jag lagade mat och fann att ugnen var jätteintressant eftersom han kunde spegla sig där i. Nu har han hittat ett jätteskönt litet sov-krypin.... i duschen. Vilket i och för sig inte är så konstigt eftersom han sov i badkaret hemma =p

Som sagt, en händelserik helg. Imorron är det skola igen, inte så jobbig dock, ska bara se på film typ. Och den som vill ha tårta kan komma över om de vill, det finns kvar =)

VaNiLLa

Evil Dreams

Till och med mina mardrömmar handlar om kommunikation!! Jag är så skadad! Drömde att vi var på flykt från en ond man vid namn... Conboy! Han hade ett stort mansion som var som en labyrint och för att komma vidare var man tvungen att lösa gåtor (Arkham Asylum..?). Fast det var JÄTTElätta gåtor. I ett rum fanns det ett jättestort timglas (som i Prince of Persia) och en slägga. Gåtan var "Can you break time?". Hmm, undrar hur vi ska göra....

Suck...

Hur som helst, idag gick jag upp lite tidigare än igår, trist att sova bort halva dagen liksom. Å andra sidan gick jag inte och la mig förrän fyra inatt. Men jag är inte så trött ändå, konstigt nog. Fast det kommer nog bli jäkligt svårt att somna ikväll. Whatever, det ordnar sig =)

Om en vecka har jag kissen här hos mig =D

VaNiLLa


Pokémon!

Dags för ännu ett inlägg tillägnat mina favoriter. Idag är temat (som ni redan listat ut) Pokémon! Kände mig lite nostalgisk och tänkte räkna upp mina tre favorit-Pokémon. Eftersom det bara fanns 151 stycken när mitt intresse började så kommer mina favoriter bara från dessa.

  1. Eevee
    Asså, hur kan man inte gilla den här lilla sötingen? Jag har alltid tyckt att den ser så mjuk och fluffig ut. Sen att den har inte mindre än 7 (!!) olika utvecklingar gör inte saken värre. Min absoluta favorit, to this day!

  2. Bulbasaur
    Min allra första Pokémon som jag fick av Professor Oak i Gameboy Color versionen. "Lilla Löken" som jag kallade honom. Han blev min favorit, och sen när Ash i tv-serien också fick en så var det ju klockrent. Ash var totally min idol =p
  3. Jigglypuff
    Hur skulle jag inte kunna gilla Jigglypuff? Den är ju rosa liksom!! Ser faktiskt ut som ett tuggummi, haha. Typ en Kirby-rip off =p Och den har världens gulligaste sång, men blir super pissed off när alla somnar när han sjunger. Cutie!
VaNiLLa

Sweet Saturday

Underbar dag idag. Sovmorgon, inget plugg, bara chill. Lovely!

Igår följde som sagt Hanna med hem. Vi käkade inne hos Sumana och spelade Guitar Hero. När jag typ halvsomna på Sumanas säng gick vi in till mig och körde Lips istället. Vi testa en del låtar som man bara ignorerat förut, typ Your Own Personal Jesus (tror den hette så). Riktigt skum låt. Men kul hade vi. Sen försökte vi knäcka alla Davids resultat =p Jag tror vi lyckades på alla utom en. Yey us!

Imorse när jag vaknade (naturligt, UTAN väckarlocka) spelade jag lite Super Mario Bros 3. Sen upptäckte jag att typ två och en halvtimme hade förflutit, hehe. Lite senare körde jag och David co-op på Lost Planet 2. Det var grymt kul! Det tog några försök men vi körde utan kommunikation (glömde bort att jag hade headset) så jag tycker vi gjorde rätt bra ifrån oss =)

Sen gick klockan så där väldigt fort igen och jag insåg att jag inte ätit något sen jag vaknade och då var klockan typ 18.30. Och nu sitter jag här mätt, utvilad, inte ett dugg stressad och mår ganska bra =)

Håll utkik efter VaNiLLas tre favoriter lite senare ;)

Btw, det här är mitt 400:e inlägg, woot!

VaNiLLa

The tenta is ovah!

Yey! Tentan är ur världen... för tillfället. Hoppas jag inte får omtenta =p

Snart slutar Hanna också och då ska vi hem och... göra hemliga saker, mohahaha!!

Jag är seg i huvet, orkar inte skriva. Vi hörs när jag är mer... funktionsduglig... eller nåt...


VaNiLLa

WHY!?

Jag hatar min dator! Och det är ömsesidigt. Tre gånger, tre gånger, idag har den stängt av sig själv. Jag vet inte varför den håller på så här. Är det nån som är lite haj på datorer som vet vad felet kan vara? Precis innan den stänger av sig kommer det up enn ruta, som man knappt hinner läsa, men det står nåt i stil med "HotKeyApp.exe Runtime Error" och sen massa annat skit. Om någon kan hjälpa mig är jag evigt tacksam.

Och sen har jag världens ångest för den här jävla tentan också. I vissa stunder känns det som att jag har rätt bra koll ändå, men i nästa så är jag jätteosäker igen. Hata! Vill bara att tentan ska var över!

*whine*

VaNiLLa

Anti-klimax

Oookej... That's it, huh?

Måste säga att jag blev aningen besviken på slutbossen i Batman: Arkham Asylum. Den var så löjligt lätt, och man använde nästan inga gadgets till sin hjälp. Det var bara slå, slå, slå liksom. Jag tänkte lätt att den kanske var uppdelad i flera delar, men nej, det bara tog slut. Hmm... Men jag gillar iaf spelet, trots slutet. Ändå är inte jag nåt direkt Batman fan. Så nu fortsätter jag med jakten på alla gåtor, har bara 3 kvar =)

Vad har jag gjort annars idag? Varit på praktikinfo (vet inte om jag blev mycket klokare) och gått en sväng på stan med Sumana. Köpte en ny sminkborste, för jag vet fan inte vad som har hänt med min gamla. Den är liksom tufsig och torr... som om nån har tuggat på den eller nåt och sen har den torkat. Fast det låter ju rätt osannolikt. Iofs vet jag inte, jag kanske går i sömnen 0__O

VaNiLLa

Stop being contraproductive!

Jag tror min dator hatar mig. Den fryser när det kommer reklam på Spotify, mitt virusprogram hittar virus i virusprogrammet, Internet slutar funka lite när som och den stänger av sig själv helt plötsligt och utan varning. Jag vet inte vad jag ska göra åt det. Ang. Internet funderar jag på att skaffa Junet, men frågan är om det blir bättre... Nån som har Junet? Isf kan ni vill höra av er om det är bra.

Anyway, idag har jag pluggat som en galning... eller egentligen inte, men jag har varit duktig och satt dit massa lappar på ställen som jag tror är vikitga. Så nu har jag läst all kurslitteratur men vet fortfarande inte vad som kommer komma på tentan. Men jag är inte ensam om det så då känns det inte lika hopplöst.

Imorron är det informationsmöte om praktik, ska jag lätt gå på. Jag känner lite smått panik över att jag totalt förträngt allt vad praktik heter. Förhoppningsvis kommer det här få lite fart på mig =)

Näe, nu blir det TV.

See ya!

VaNiLLa

Låååångledig =)

Hahaha!! Man kan inte annat än skratta åt vår "så kallade" dugga idag. Ibland undrar man om man går på högskola eller förskola. Asså, jag menar, visst, om man absolut inte lyssnat nånting på föreläsningarna och inte läst nånting alls, skulle det vara lite klurigt. Men jag tror fan att även en icke-MKVare skulle klarat det oxå. Det var typ två frågor jag chansa på men annars var det lätta frågor. En var t.ex.:

Air
1. The space between the headline and first paragraph
2. Broadcast

Det var ett alternativ till men det var typ samma som nummer 1. Alltså, nu var ju just det här exemplet väldigt extremt, men svårighetsgraden var inte mycket svårare än så. Jag tror inte nån kommer flunka =)

Anyway, nu är man långledig till tisdag. Nice!! Imorron tänkte jag och Sumana dra till A6 en sväng. Resten av helgen blir det la att läsa lite i Høyer och Pöttker (helt underbara namn) varvat med lite Batman. Me like!

VaNiLLa


"They seem to be attracted by light..."

Innan jag drar igång en film tänkte jag köra en VaNiLLas tre favoriter! Kvällens ämne:

Silent Hill-bossar

  1. Pyramid Head (Silent Hill 2)
    Asså, vad hade ni trott? Självklart är PH den grymmaste, mest bad-ass antagonisten i Silent Hill. Bara man hör det omisskänliga ljudet av the great sword bli släpat över golvet reser sig nackhåren. Än läskigare är när man INTE hör honom, men ändå vet att han finns i närheten. Jag säger bara en sak; labyrinten!!!
  2. Sepulcher (Silent Hill V: Homecoming)
    Första bossen i femte Silent Hill spelet, och snacka om att starting out big. Really big! Han har ingen underkropp, men det kompenserar han med ett häftig temprament och armstyrka. I den här striden är måste du använda logik. Hur du besegrar honom? Slå på köttstyckena som hänger ner från taket såklart!! Scheesh!
  3. Alessa (Silent Hill 3)
    Inte nog med att du är ensam på tivolit från helvetet, du tvingas möta en boss som ser ut EXAKT som dig... med det undantaget att hon är täckt i blod. Och alla vapen du har, har även hon. Och som grädde på moset sker hela striden på en karusell i rörelse. It's the ultimate battle!!! Against yourself!
VaNiLLa

Analysis and asylum

Flertalet av mina vänner söker sig till kåren ikväll men jag stannar hemma. Tycker det känns dumt att dra dit när jag nyss blivit frisk, vill ju inte att det ska blossa upp igen. Plus att jag sparar mig till min födelsedag som råkar infalla samtidigt som sittningen =) Nice indeed!

Så vad gör jag när alla är på kåren? Jo, jag besöker Arkham Asylum. Yeah, baby. Batman is the shit!! Grymt kul, men tyvärr är jag grymt trött efter att ha suttit med textanalysen hela dagen. Men i helgen blir det Batman för hela slanten =D

Nu ska jag kolla på nån film och sen sova. Imorron blir det dugga. Wish me luck ;)

See y'all

VaNiLLa

Heeeej Kaj! Hallååååå Börje!

Good ol' times!



VaNiLLa

New feature!

Som ni kanske vet så har jag neglectat (eves favvo-ord) bloggen lite, på senaste. Såååå, därför tänkte jag kompensera med att presentera ett nytt inslag här på bloggen, nämligen *drumroll*

VaNiLLas tre favoriter

Som det låter kommer jag att göra en lista med tre favoriter. Det kan vara precis vad som helst. Typ musik, film, citat, pålägg, färger, tapetmönster... aa, ni fattar.


Och här kommer den allra första listan i serien =) Enjoy people!

VaNiLLas tre favoriter - röstskådisar

  1. Nolan North
    Asså, den här mannen är verkligen min absoluta favorit-röstskådis nånsin. Han har bland annat gjort rösten till Nathan Drake i Uncharted, Desmond Miles i Assassin's Creed, prinsen i Prince of Persia (det nyaste spelet, inte trilogin) och han har även jobbat med Marvel och gjort rösten till Deadpool i den animerade serien Hulk vs. Wolverine. Need I say more? He's the man!

  2. Regina King
    Huey och Riley Freeman är huvudkaraktärerna i tv-serien Boondocks, som råkar vara en av mina favoritserier. Regina King gör rösterna till både Huey och Riley, och det låter inte som att det är en kvinnoröst (lite som Nancy Cartwright som gör rösten till Bart Simpson). Huey och Riley är väldigt olika och hon fångar deras personlighet väldigt bra med hjälp av sin röst. You should totally check it out!

  3. "Danny"
    Jag har letat som en galning, men kan inte hitta namnet på den här snubben. Iaf, den jag menar är killen som gör rösten till Danny i PSP-spelet Crush. Jag vet inte riktigt varför, men redan första gången jag hörde Danny prata med Dr Reubens i tutorialen så var jag helt såld på hans röst. Nånting i den är så fängslande. Det låter knäppt, kanske, men så är det iaf. I think I have a crush =p
VaNiLLa

Visitor!!

Igår fick jag värsta chocken. Satt i min ensamhet och funderade på om jag skulle fortsätta läsa Conboy eller göra nåt annat. Och så mitt i allt så knackar det på dörren. Jag tänkte att det var Sumana, vem skulle det annars vara liksom. Men det var inte Sumana, det var mamma! Snacka om surprise!!

Så nu har jag blivit omhändertagen hela dagen igår och idag. Har inte behövt laga mat eller nånting. Plus att jag börjar känna mig bättre nu. Febern har gått ner och det känns riktigt skönt. Idag har jag också varit utanför lägenheten och det känns underbart, eftersom sist var för mer än en vecka sen!

Lyckligtvis har jag hela dagen imorron också på mig att vila upp mig, så jag ska gå till skolan på tisdag, såvida inte febern kommer tillbaka, för isf ringer jag till vårdcentralen.

Håll tummarna för mig!

VaNiLLa

Morr

#%!"@¤ Conboy....



VaNiLLa

Hur spenderade du fredagskvällen?

Tja, eftersom jag är isolerad här på mina 25 kvadrat kunde jag inte ta mig ut och faktiskt möta någon person fysiskt. På TVn fanns inget kul att se, ingen av de filmer jag har hemma lockade heller. Såå... jag läste Scoop, vilket kan anses som att plugga. Så svaret är helt enkelt att jag pluggade.

Precis vad man vill göra en fredag...

VaNiLLa

Boooooring!

Okej. Jag brukar bli sjuk den här tiden på året, inget konstigt med det. Men så här länge!! Det är bara löjligt ju! Imorron är det en vecka. EN VECKA! Okej att man kan vara sjuk några dagar och sen lite hängig, men i stort sett frisk, men som det är nu känns det som att jag aldrig ska bli frisk!

SUCK!

Det började med vanlig halsont och snuva. Sen kom öron- och huvudvärken. Slutligen kom även hostan och febern. Nu, efter EN VECKA, är det bara febern som fortfarande håller i sig men man blir grymt isolerad ändå. Kan inte gå ut, orkar knappt ta mig runt i lägenheten utan att göra slut på alla mina krafter. Och mat gör mig bara illamående =(

Jag vill bli frisk...

VaNiLLa

RSS 2.0