Weekend Break

Oh my, vilken helg!!!

Fredag:
Åkte buss hem i drygt tre timmar, har ingen aning om varför det tog så lång tid, för det var exakt samma rutt som alltid. Hur som helst, efter att ha varit hemma nån timme bar det av igen, till Stockholm och Progressive Nation 2009. Käkade middag på McDonald's innan konserten som var på Hovet.

Första förbandet var Unexpect. De var förvånadsvärt bra. Sångerskan såg ut som en blanding mellan Amy Lee och Samara från The Ring =p Hon hade aslångt hår som hon slängde hej vilt. De hade också en som spelade fiol (violin?). Han var typ som Rybak on crack, haha. Fast det var coolt som fasen. Synd att de inte finns på Spotify.

Andra bandet var BigElf. Sångaren var helcool, såg ut som typ Willy Wonka. Hade en lila (!!) kostym och hög hatt i samma färg. Han spelade på två keyboards och sjöng SAMTIDIGT. Riktigt jäkla skillat. De var också riktigt bra. Fick lite Black Sabbath vibbar emellanåt =)

Tredje bandet var det ganska hypade (svenska) Opeth. Tyvärr började de med en snooze-fest och världens segaste låt som aldrig tog slut. Plus att en person (egentligen fler, men en som utmärkte sig) i publiken var helt jävla galen varje gång sångaren pratade. Skrek "OPETH!!!!!!!!!!" hela tiden och var allmänt skum. För att inte snacka om han polare som lät som en brunstig gorilla =p Läste senare en rescension från konserten och journalisten sa att Opeth var det bästa på hela kvällen. Han måste varit hög eller döv. Opeth var största besvikelsen på hela kvällen, även när de inte körde lugna låtar.

Men, det bästa sparades såklart till sist, Dream Theater! Öppningen var så cool! De stod bakom ett svart skynke och lamporna blinkade som om det var blixtar och åskmuller hördes överallt i hela lokalen. Och sen föll skynket till tonerna av A Nightmare to Remember, första låten på nya skivan. Så jäkla maffigt! Och så spelade de en av mina favoritlåtar Forsaken och även nya balladen Wither. Helt underbara! En kul grej som hände var att förstärkarna dog mitt under ett riff =p Förklaringen var typ "we're rocking to hard", haha! Men Mike Portnoy, trummisen (som anordnade hela Progg Nation) körde värsta trumsolot tills allt var fixat. Behöver jag nämna att "the crowd went wild"? =p

Så för att summera alltihop var det FREAKIN' AWESOME!!!!!

Lördag:
Efter att ha sovit x antal timmar var det dags att börja fixa inför födelsedagsfirandet. Jag fyller ju på onsdag men eftersom jag inte är hemma då så firade vi den här dagen. Päronen hade fixat både käk och tårta så man behövde ju inte gå hungrig direkt =p Fick fina presenter också. En soda-streamer, en elvisp, en sockerkaksform, shotglas, en presentkorg med massa roliga och skumma saker från syrran :) Plus att mamma hade snackat med Emma och bjudit dit henne utan min vetskap så det var en fet surprise kan jag säga. Hon var barnvakt åt lilla Leon så han var med och blev väldigt förtjust i calamares =p

Kvällen spenderades med päronen och film, State of Play. Den passade ju väldigt bra eftersom det handlade om journalister som tvingades göra etiska val, haha =p

Söndag:
Hemfärd tillbaka till jkpg, med päron och kisse. Förväntade mig att det skulle bli en lång och jobbig resa eftersom kissen började jama redan i trapphuset, men efter kanske en kvart var han helt knäpptyst och fortsatte vara det hela resan. Så stolt över honom! Väl hemma nosade han runt lite innan han kröp in under sängen, längst in. Päronen åkte och jag bjöd in Sumana på tårta (rosa i form av en handkontroll). Den var jättegod! Sumana lyckades locka ut kissen en stund men sen lät det läskigt utifrån och då sprang han tillbaka in igen.

Lite senare när Sumana gått kom han ut igen och hade blivit lite modigare. Han strök omkring runt fötterna när jag lagade mat och fann att ugnen var jätteintressant eftersom han kunde spegla sig där i. Nu har han hittat ett jätteskönt litet sov-krypin.... i duschen. Vilket i och för sig inte är så konstigt eftersom han sov i badkaret hemma =p

Som sagt, en händelserik helg. Imorron är det skola igen, inte så jobbig dock, ska bara se på film typ. Och den som vill ha tårta kan komma över om de vill, det finns kvar =)

VaNiLLa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0