What the...?!

Det verkar som om inlägg jag publicerat försvinner!! Jag måste gå till botten med det här!!

To be continued...

VaNiLLa

Eftermiddagsrapportering!!!

Blev jag klar med praktikrapporten innan lunch? JA
Har jag jobbat med projektplanen nu på eftermiddagen? JA
Går det bra? Mäh...

VaNiLLa

Dreaming of Zion, awake, sleeping awake....

Varför hatar mina klockor mig?!

Jag är 99% säker på att jag ställde väckarklockan igår. MEN, ingen jävla klocka ringde imorse! OCH, självklart är det onsdag! (För er som inte följt bloggen, så försover jag mig oftast på just onsdagar av nån anledning)

Lyckligtvis så hade jag bara sovit en timme längre än jag planerat så det var ju inte helt åt helvete, alltid nåt =p

Nu sitter jag på kontoret och ska försöka göra något produktivt. Har bestämt mig för att försöka bli klar med praktikrapporten nu innan lunch så jag blir av med den. Och sen blir det projektplan i eftermiddag.

Sounds like a plan, eh?

VaNiLLa

Hell yeah!

Återigen, en bild som talar för sig själv =p



VaNiLLa

Hehe...

Den här talar för sig själv...


VaNiLLa

"I'm covering the outbreak"



VaNiLLa

This better be good...

Inte mycket planerat idag. En ledig måndag, det tackar man för. Men jag hade en sak inplanerat, köpa biljett till faddersittningen. Sagt och gjort, Sumana och jag tog cykeln ner till skolan och kom fram 5 över 12. Lagom tänkte vi eftersom biljetterna började säljas 12.

Försäljningen skulle ske utanför bibliotektet och det gjorde den. Verkligen! Det var en jäääävligt lång kö som sträckte sig från entren till bibblan nästan hela vägen bort till Studenternas Hus. Det var inte långt ifrån iaf. Men det var bara att snällt ställa sig i kön och vänta.

Och vänta, det gjorde vi!

Efter 20 minuter hade vi rört oss ungefär... 5 meter fram kanske! Vi började snart fundera på om vi skulle hinna köpa nån biljett överhuvudtaget eftersom de bara skulle sälja i en timme, till kl 13. När halva tiden gått hade vi långt ifrån kommit halvvägs fram. Då kan man nästan räkna ut att vi inte skulle hinna innan 13.

När klockan var 10 i var vi fortfarande inte i närheten av bordet där de satt och sålde de högt åtråvärda biljetterna. Och klockan blev över 13 men vi var fortfarande inte i närheten. Lyckligtivs verkade de ha bestämt sig att förtsätta sälja trots den sena tiden.

Och så äntligen!! Jag trodde nästan vi drömde men vi stod där framme. Men väntan var inte slut där, åh nej! Killen som satt och prickade av alla namn var så otroligt långsam att jag trodde jag skulle dö. Jag hade tidigare i kön undrat vad som tog sån tid, eftersom kön aldrig verkade bli mindre. Men när jag stod där framför honom förstod jag alltså.

13.20 gick vi därifrån med våra biljetter som bestod av neongröna armband. Flashy! Med tanke på hur lång tid vi väntade på de där biljetterna hoppas jag att sittningen blir Supercalifragilisticexpialidocious, som David skulle sagt.

VaNiLLa

Supercalifragilisticexpialidocious


Over and over

Over and over, over and over
I fall for you
Over and over, over and over
I try not to

Over and over, over and over
You make me fall for you
Over and over, over and over
You don't even try

VaNiLLa

The End of an Era

"Tänk va! Det har redan gått en vecka av praktiken. En tolftedel är gjord. Helt sjukt vad fort tiden går."

Den 29 januari kunde man läsa detta i min blogg. Det var 11 veckor sen. Jag fattar det fortfarande inte! De första sex veckorna kändes som om de gick rätt snabbt. Men de resterande 6 veckorna har fan gått ännu snabbare! Jag kommer ihåg hur jag satt och kollade igenom vårt reseschema och tänkte "OMG! Hur ska det här gå?!".

Men beviseligen har det gått bra. Jag sitter ju här nu, lite gladare, lite smartare (!) och väldigt mycket mer självsäker. Det är ju alltid bra =)

VaNiLLa

I feel good, na na na na na na na

Tänk James Brown så får ni rubriken rätt ;)

Jag är på sjukt bra humör idag. Cyklade till skolan och det var varmt redan vid halv 9, åt lunch ute på trappan i solen, presentationen gick superbra. Vilken anledning har jag att inte vara på bra humör liksom?

Imorron är sista dagen på praktiken. Det har gått löjligt fort! Tyckte det var alldeles nyss som jag och Ellen satt där nere i admin. korridoren och nervöst kallpratade innan vi träffade Eva och Maria. Projektet kommer säkerligen gå lika fort det! Och sen är det sommarlov med sommarjobb och, förhoppningsvis, sommarkurser. Efter det kommer insparken!!

Visst, jag kanske går händelserna lite i förväg, men erkänn; det finns sjukt mycket att se fram emot?

VaNiLLa

Ointressanta (?) upptäckter

Jag lyssnar alltid på musik när jag åker till skolan. Vare sig jag åker buss, cyklar, går eller kryper (inte för jag nån gång faktiskt krypit till skolan men ni fattar vad jag menar). Men så idag hände det som inte får hända. Jag glömde mp3:en hemma!!

Jag hatar stadsljud! Lastbilar som backar, folk som envisas med att gasa för mycket och vägrar släppa efter på kopplingen, små ettriga mopeder som låter långt efter att de åkt förbi. Vanligtvis slipper jag alla dessa ljud eftersom jag har ljuvlig musik i mina öron. Men idag fick jag alltså stå ut med detta oljud.

På bussen blev det inte mycket bättre. Jag satte mig lite längre bak, vid fönstret. Big mistake! Tydligen låter en buss väldigt mycket när den accelererar, åtminstone om man befinner sig långt bak i bussen. Det är här rubriken får sin betydelse. Jag upptäckte att ljudet av bussen som accelererar låter exakt som vapnet som sitter fast på dunbuggyn i Half Life 2.

En ointressant upptäck kanske, men likväl en upptäckt.

VaNiLLa

Vem ska ta hand om VaNiLLa?

Drömde en rätt weird dröm inatt.

Tydligen hade mina föräldrar fått för sig att de jobbade för mycket och för ofta för att kunna ta hand om mig och tillgodose mina behov. De hade bara en lösning; adoptera bort mig.

Detta, ska ni veta, var ingen lätt uppgift. Först måste man hitta en familj som är villig att ta emot ett barn. Mina föräldrar hittade en trevlig familj med fyra andra barn som bodde i ett ovanligt trångt trevåningshus. Det var liksom långsmalt hela vägen upp. Jag fick tillfälligt bo på vinden där det var väldigt lågt i tak.

De andra barnen i familjen gillade inte mig. Den ena av barnen var faktiskt min syster men i drömmen var hon alltså inte det =p Den äldsta av familjens barn var någonstans runt 30 år men bodde alltså fortfarande hemma *host* mes *host*. Hur som helst, jag vet inte vad jag gjort för att de skulle ogilla mig så men jag råkade höra när de satt i tvättstugan (!) och pratade skit om mig.

Min mamma tyckte iaf att familjen verkade jättetrevlig och ville gärna att jag skulle bo där permanent. Men riktigt så enkelt var det inte. För att det skulle kunna bli så var vi tvungna att skicka in en ansökan till regeringen och sen skulle de bestämma huruvida det gick bra eller inte. Jag är ganska säker på att det inte fungerar så på riktigt =p

Och så slutligen en dag kom brevet vi alla väntat på. Min "nya" mamma öppnade kuvertet och skulle precis berätta vad det stod när jag plötsligt inser något. Jag är ju över 18 år, alltså myndig. Då kan jag ju inte bli bortadopterad! Det var ungefär i det här läget jag på allvar inser att det faktiskt är en dröm och jag blir väldigt lättad kan jag tillägga.

Vad som hände sen vet jag inte för Ellen väckte mig. Drömmar är bra konstiga...

VaNiLLa

Fyrstjärningt, here we come!

Ska snart upp till Stockholm. Igen! Eller ja, Huddinge men whatever. Ska bo på fyrstjärningt hotell i Älvsjö. Läste lite om specifikationerna och vad som erbjöds. Internet och allt sånt. En punkt var lite rolig; "Fönstrena kan öppnas". Där snackar vi lyx på hög nivå!!

Annars känns det lite motigt att åka upp igen, trodde det var över nu liksom. Speciellt eftersom Ellen var på samma skola förra året och sa att det var dåligt anordnat och inget vidare kul. Men, men, det är ju pengar och snart är ju praktiken slut så varför inte liksom? =p

Kommer möjligtvis en uppdatering från huvudstaden senare ikväll!

VaNiLLa

Laundry

Det är helt orimligt hur förbannad man kan bli på en tvättstuga. Eller snarare, det är orimligt hur förbannad jag kan bli på en tvättstuga.

  • Problem nr 1: Torktumlaren
    Ett intressant fenomen uppstod med torktumlaren. Dörrarna brukar vara lite sega och det är inte ovanligt att man får bruka våld för att få igen dem. Men hur mycket jag än slog och sparkade (ja, jag sparkade faktiskt på dörren) så ville den itne gå igen. Men, och här kommer det intressanta, den fungerade ändå, med dörren öppen. Fast en öppen dörr när man tumlar resulterar i alla kläder på golvet. Så vad skulle jag göra? Stå och hålla emot dörren i drygt en timme? I think not! Så jag fick dra dit en stol som jag satte för dörren och därmed på sätt och vis löste problemet.
  • Problem nr 2: Tvättmaskinen
    Tvättade två maskiner. Tog ut den ena och lade i torktumlaren, inga problem där. Öppnade maskin nummer 2. Och får nästan ett mindre hav över mig. Lyckligtvis hann jag hoppa undan i rätt tid. Maskinen tyckte tydligen att det var kul att för det första; inte centrifugera mina kläder och för det andra att inte tömma vattnet som blev över. Så alla kläder var helt dyngsura och även när jag vred ut jag vet inte hur många liter var det fortarande sura. Precis som jag!
Tja, inte världen roligaste inlägg men jag kände att jag var tvungen att skriva av mig lite, det brukar alltid hjälpa. Det får man att inse vilka små problem man har egentligen...

VaNiLLa

I fucked up!

Min dygnsrytm, that is! Kom hem från huvudfadderutbildningen runt 13. Hann glo lite på tv men somnade runt 13.30. Gissa när jag vaknade?

20.30!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Jag trodde fan jag skulle dö!!! Det är 7 fucking timmar!! Jag sover inte ens så länge om nätterna!! Jag kommer typ aldrig somna nu.

Godammit!

VaNiLLa

Not again!

Nu får jag illa. Igen. Jag gillar inte det här! Jag brukar aldrig må illa bara sådär. Det är en hemsk känsla. Speciellt när man inte blir av med den. Och helt plötsligt kan det bara skölja över en.

Jag vill inte!

VaNiLLa

Mår illa. Fast ändå inte.

Mår konstigt. Det är som om jag är illamående. Men ändå inte. Jag kan inte förklara det på nåt bättre sätt. Hoppas det försvinner till imorron...

Nu är det så där mycket att göra. Igen. Huvudfadderutbildning fre-lör. Och så ska vi ut och resa. Igen! Vi trodde det var över men icke! Ska till Huddinge måndag-tisdag. Sen är det typ "redovisning" av praktiken på torsdag.

Oh my!

Försvinn dumma (nästan) illamående!!

VaNiLLa

THEY TOOK OUR JOBS!!!!

Jag måste sluta kolla på South Park, haha!

VaNiLLa

Come on down to South Park and meet some friends of mine

Har haft ett megamaraton med South Park hela kvällen. Niiice! Passade på att pärla lite samtidigt. Härligt sett att spendera en måndagskväll.... Jag menar tisdagskväll. Det känns fortfarande som måndag idag =p

Anyway, nu är det South Park på MTV =p Ska slänga mig i sängen och slökolla tror jag.

Later dudes! And dudettes ;)

VaNiLLa

Monster!

Jag är en hemsk person. Riktigt jävla elak! Inatt lurade jag små barn på deras pengar, jag slog ner de som inte tyckte som jag och jag drog mig inte ens för att döda för att få som jag ville. Lyckligtvis var det bara en dröm =p I verkligheten är jag en rätt snäll person måste jag nog säga =)

Tisdag är det idag och jag är ensam på kontoret =( Fast jag går bara onsdag och torsdag också för fredag har jag tagit ledigt. Ska ju på huvudfadderutbildningen då! Så jag behöver bara stå ut två dagar till innan det är "helg". Idag sitter jag med InDesign, vi kommer fortfarande inte riktigt överens men vi har lärt oss att leva med varandra. Imorron ska jag (och förhoppningsvis Ellen) ha rundvandring för en skolklass här på HLK.

Jag kommer bli kvar här på HLK, och närmre bestämt infoavdelningen, ända fram till hösten =p Efter praktiken ska jag göra mitt projektarbete här och i sommar ska jag ju också jobba här, haha. Undrar om de kommer tröttna på mig..?

Snart är det lunch, sweet! Jag är sjukt hungrig nu. Bara en halvtimme kvar.

GET BACK TO WORK!! (cKy referens, tihi)

VaNiLLa

RSS 2.0