cKy

Hög tid för ännu en VaNiLLas Favoriter. Idag blir det topp tre cKy-låtar =)

1. Attached at the hip


2. All power to slaves


3. 96 quite bitter beings


VaNiLLa

Första veckan avklarad!

Tänk va! Det har redan gått en vecka av praktiken. En tolftedel är gjord. Helt sjukt vad fort tiden går.

Vad har jag hunnit med då, den här veckan?

  • Jag har skrivt adresser på en jäkla massa kuvert
  • Jag har försökt skriva några vettiga texter till skolans hemsida
  • Jag har varit med på ett personalmöte
  • Jag har varit på en två timmar lång videokonferens med WWF
  • Jag har upptäckt att jag nästan sitter i rum HB1337
  • Jag har blivit fotograferad för skolans nyhetsbrev
  • Jag har åkt till Mjölby och hållit seminarie för tre personer
  • Jag har spelat spel med Ellen på Skype
  • Jag har installerat Spotify på datorn på mitt kontor
  • Jag har insett att en halvtimmes lunch är alldeles för kort
  • Jag har lärt mig att dricka te (dock inte kaffe än)
  • Jag har återupptäckt mitt hat mot väckarklockan
  • Jag har märkt att allt springande i trapporna orsakat en viss träningsvärk
  • Jag har upptäckt att lärarna skvallrar minst lika mycket som oss studenter
  • Jag har lärt mig att använda funktionen "Lock Workstation"
  • Jag har lekt med mitt justerbara skrivbord
Och allt det här på bara en vecka! Tänk vilka kunskaper och erfarenheter jag kommer ha efter 12 veckor!

VaNiLLa

No plan B!! =S

OMG! Vilken dag! Kommunikationsproblem har ställt till min dag rejält. Jag skulle ju åka till Mjölby idag, klockan 12.30. Så jag och Ellen tänkte käka lunch vid typ 10 i 12 så jag hann byta om och så. Halv 12 ringer min mobil, inget nummer som jag har inlagt.

Det är chauffören som ska köra oss till Mjölby. Han undrar var jag håller hus. Tja, säger jag, Jag är i skolan. Hurså? Näe, säger han, vi väntar på dig, vi ska åka om fem minuter. WTF?! Så jag fick byta om lite hastigt och sedan springa ner till garaget där de andra stod och vänta. Detta resulterade i att jag inte åt någon lunch.

Själva resan och besöket gick helt okej. Lite dåligt med folk på slutet men det var okej. Men så skulle vi ju ha det där jäkla seminariet. Även där hade jag missupfattat. Vi skulle ha individuella seminarier. Så min lilla plan att spana in hur de andra gjorde gick åt helvete. Men, men tänkte jag, det är bara att köra på. Så jag går iväg till salen där jag ska vara. Helt tomt. Jaha, tänker jag, men det är ju fem minuter kvar så. Efter nån minut kommer tre tjejer som ser lite vilsna ut och undrar om jag är från Högskolan i Jönköping. Ja, säger jag och de kommer in och sätter sig. Längst bort. Jag väntar ytterligare några minuter, kollar om det står någon i korridoren som inte hittar. Men där är det också helt öde.

Så, mitt seminarie höll jag alltså för tre ynka personer. Jag övertygade dem iaf om att de skulle flytta sig närmre eftersom vi inte var så många. De lydde motvilligt. Jag körde min grej och lyckades överraskande nog pratat på i 10 minuter! Självklart hade de inga frågor utan gick så fort jag var klar men whatever.

Efter seminariet var det nästan inget folk alls. Vi skulle egentligen stått till 17 men vi packade ihop vid 16 eftersom det inte kom mer folk. Jag sa inte emot! På vägen hem höll jag på att dö hungerdöden. Det enda jag hade ätit var en skål fil med musli klockan 7!

När jag kom tillbaka till skolan var allting låst och det tog en jävla tid att ta sig till kontoret. Min övergivna matlåda var det enda som var kvar i kylskåpet och jag snodde åt mig den och begav mig till bussen. Till min lycka behövde jag bara vänta två futtiga minuter. Väl hemma var det matlådan som åkte direkt in i micron. Mat har aldrig smakat så gott!

Nu ska jag fan i mig chilla!

VaNiLLa

"Go for plan B!!!"

Sitter på kontoret (haha, vad vuxet det låter) och skriver en presentation om mig själv. Det är svårt att skriva om sig själv. Texten kommer hamna i mailet som all personal här får så man får tänka lite extra på vad man skriver. Hoppas det inte blir alltför flummigt eller pretentiöst.

Senare idag, efter lunch, blir det en tripp till Mjölby för min del. Lite nervös eftersom på seminariet är det 20 min för varje fackhögskola och jag har ingen aning om vad jag ska säga. Skulle vara lättare om man typ fick frågor eller nåt istället. Men att bara prata fritt när man är helt clueless känns sådär. Får väl ha det som plan B, om jag får hjärnsläpp, bara fråga "Någon som har några frågor?" =p Fast lyckligtvis är jag inte först ut så jag kan ju se hur de andra gör och bara härma. Det funkar också =)

Har nästan blivit av med förkylningen så jag hoppas att ingen smittar mig på nytt. Många runtomrking mig börjar bli lite krassliga. Jag får tillfälligt säga upp bekantskapen med dem, haha. Näe, det kanske är lite väl hårt. Hoppas ni blir krya iaf, ni vet vilka ni är ;)

VaNiLLa

Maybe


Maybe I'm a dreamer
Maybe I'm misunderstood
Maybe you're not seeing the side of me you should
Maybe I'm crazy
Maybe I'm the only one
Maybe I'm just out of touch
Maybe I've just had enough

Maybe it's time to change
And leave it all behind

I've never been one to walk alone
I've always been scared to try

So why does it feel so wrong
To reach for something more

To wanna live a better life
What am I waiting for?

'Cause nothing stays the same
Maybe it's time to change

Maybe it's hopeless
Maybe I should just give up
What if I can't trust myself?
What if I just need some help?

Maybe it's time to change

VaNiLLa

Tankar och funderingar

Det är inget bra att sitta ensam på en söndag. Det enda sällskapet man har är ens eget huvud och då tänker man för mycket. På allt möjligt. Det jobbiga är att det inte går att sluta heller. Man kan inte stänga av hjärnan, inte jag iaf.

Vad tänker jag på då? Framtiden. Det förflutna. Och allting där emellan. Saker jag borde ha gjort. Saker jag önskar att jag inte gjort. Saker som skulle vilja göra.

Slutligen önskar jag bara att jag hade mer kontroll över mitt liv. Det låter ju väldigt flummigt, men det känns som så mycket händer av sig själv. Det finns så mycket jag vill, som inte alls är orimligt men det ligger utanför min kontroll. Eller, det är iaf så det känns. Kanske gäller det bara att ta det där ökända steget som man hör om lite då och då. Men jag vet inte om jag vågar. Risken är att jag tappar kontrollen ännu mer....

Livet... ja, inte är det lätt...

VaNiLLa

The weirdest dream

Hade en riktigt skum dröm inatt. Minns ganska mycket av den fortfarande vilket jag inte brukar göra. Vanligtvis försvinner det med en gång.

Jag var på semester med min mamma, syster och någon mer, vet inte vem. En sak man måste veta vid det här laget är att det finns fyra typer av människor i världen. En kategori är djur som försöker uppträda och agera som männsikor, en annan kategori är insektliknande människor, en tredje kategori är den "vanliga", alltså som vi är. Den fjärde och sista kategorin är en okänd och mörk kategori.

Hur som helst så, den personen i vårt sällskap som jag inte känner tillhör den fjärde kategorin. På dagen är han som vem som helst av oss, man märker ingen skillnad. Men på natten blir han någon form av vålnad/spöke. Det är det bästa jag kan använda för att beskriva det. Själva "ploten" i drömmen är iaf att denna "Vålnaden" vill mörda min syster. Mitt jobb var alltså att se till att det inte skedde.

Eftersom "Vålnaden" bara existerar på natten utspelar sig nästan hela drömmen nattetid. Minns vissa fragment, t.ex. när jag och syrran är nere i någon slags kloak och "Vålnaden" kommer runt hörnet. Jag drar med mig syrran på en cykel och cyklar tills det blir dag igen. När jag sedan vänder mig om märker jag att jag tappat syrran på vägen. Panikslagen vänder jag om och trampar för livet. Men till min förvåning ser inte vägen likadan ut och jag är helt plötsligt i Söderköping (staden jag växte upp i). Jag träffar min mormor och en vän till henne som absolut måste stanna och prata. Artig som jag är stannar jag och språkar ett tag men egentligen vill jag ju hitta syrran så fort som möjligt.

Plötsligt får mormor bråttom när en bil närmar sig. Hon skyndar sig att förklara att en kategori 1-människa inte borde ses offentligt tillsammans med en kategori 3-människa. Jag är kategori 3-människan, alltså betyder det att min mormor är ett djur som agerar som människa. Hmm...

Hur som helst börjar det skymma igen (trots att det nyss blev morgon, drömlogik) och jag måste hitta syrran. Jag åker direkt hem och hoppas att syrran är där. Men hemma träffar jag bara mamma som står och pratar med "Vålnaden". Jag tar mamma åt sidan och förklarar lugnt och sansat att han vill döda hennes förstfödda dotter. Hon viftar bort det och menar att jag sovit dåligt och hallucinerar. Tack för hjälpen, mamma. Jag går ut igen men känner att "Vålnaden" följer mig med blicken och försöker låtsats som jag bara ska njuta av utsikten. När jag är säker på att jag inte längre är bevakad springer jag bort till vägen som jag cyklade på tidigare, tänker att syrran kanske är kvar där nånstans.

Slutligen hamnar jag på en kulle som blickar ut över hela samhället. Där står en bil, men den är tom. Jag hör någon bakom mig. Jag vänder mig om. Det är "Vålnaden". Han säger inget, han rör sig inte. Han bara stirrar på mig. Jag stirrar tillbaka. Det är inte längre natt. Men han är fortfarande en vålnad. Instinktivt vet jag att han genomgått någon form av evolution och han är inte längre förvisad till nattens eviga mörker.

Game over!

VaNiLLa

En sällsam dag i januari

Yuck!!!!! Det var ungefär så jag tänkte när jag lossade på locket till avloppet i duschen. Allt hår däri hade man lätt kunnat göra en peruk av. Om det inte vore för den hemska lukten och det faktum att det var... tja, tovigt räcker liksom inte till att förklara.

Om ni inte redan gissat det så har jag städat idag. Inte bara vanlig plocka-upp-lite-saker-så-det-inte-ser-så-stökigt-ut-städning, utan riktigt jävla grundlig städning. Skåp och lådor gick igenom och tömdes. Tvivlar starkt på att det finns ett enda dammkorn kvar i lägenheten. Möjligtvis någon under sängen som undgått dammsugarens oerhörda förmåga. Förutom en soon to (not) be peruk hittade jag tre par strumpor på vift. De hade gömt sig under soffan. Under sängen låg en Geisha-bit fortfarande inslagen i sitt papper. Jag åt den inte.

Skrivbordet dolde också på mörka hemligheter. Tre månader gamla räkningar låg och skräpade, lyckligtvis betalda. De hamnade genast i pärmen där de hör hemma. I övrigt gjorde jag inga anmärkningsvärda fynd förutom en suspekt rökelse-hållare. En miss i designen gör den högst opassande att använda. Man måste se det för att förstå...

Trots min insats har jag blivit motarbetad hela dagen. En elak feber har envisats med att stångas med mig och påverkade drastiskt tidskonsumtionen för arbetet. Fem timmar av denna fredag gick åt för att rengöra min enkla boning. Hade jag varit ensam hade jag säkerligen utfört uppgiften på minst halva tiden. Men när min motståndare tvingade mig att alltmer frekventa uppehåll var det inte mycket mer att göra än att härda ut. Slutligen stod jag dock som segrare, och det är det enda som betyder något!

VaNiLLa

Only the strong survive

Jag är sugen på en riktig jävla bossfight!! Inte en mesig, överdrivet lätt boss som typ alla spel idag har (iaf de jag spel jag kör). Näe, det ska va en såndär seg jävel som har typ 300% mer liv än jag och smart AI. Man ska inte kunna vinna på bara button mashing, utan man måste verkligen ha strategi och tänka igenom sitt anfall och försvar. Jag saknar sådana bossar, som t.ex. de i Shadow of The Colossus. Där fick man tänka lite innan man satte igång. Jag gillar sånt. Det fina med riktigt svåra bossar är att när man väl klarar dem så är tillfredställelsen total!

Kan ingen hitta en sån boss åt mig?

VaNiLLa

Mortal Kombat!



VaNiLLa

Småvessla!

Idag har jag spenderat merparten av dagen i tv-studion. Det har fixats och donat med ljus, scenografin och kameravinklar bland annat. Tycker vår scen är riktigt mysig med ett härligt grönt sken =) Imorron blir det ännu mer tid i studion och på onsdag har vi sändning klockan 11. Om ni vill kolla live kan ni göra det här. Alltså, på onsdag klockan 11! Men det sparas på sidan om ni inte har tid att kolla just då =)

Typiskt nog har jag lyckats dra på mig en mindre förkylning också =/ Unlike! Än så länge är den inte alltför farlig och jag hoppas den håller sig så. Har ingen lust att börja praktiken med att vara sjuk. Så jag håller tummarna för det.

Nu är det nog dags att börja tänka på sömn, ska vara i skolan 9 imorron. Minns i gymnasiet och högstadiet när man jämt började 8 och inte tyckte det var något konstigt med det. Nu stönar man högt om mna måste vara på skolan innan 10. Kul hur fort man anpassar sig =p

Night y'all!

VaNiLLa

Lights, camera, action!

Idag har vi testat på att använda alla prylar i tv-studion. Det var riktigt kul om än lite kaotiskt ibland =p Testade även på att vara programledare en gång. Verkligen inget för mig, haha, total katastrof! Imorron blir det att planera och fixa med reportage.

Jag är trött! Fast i kroppen, inte mentalt. Misstänker starkt att det kan bli ännu en natt med sömnsvårigheter. Unlike! Funderar på att lägga mig iaf, typ ha iPoden på en stund och se om jag blir trött, har funkat förr. Synd bara att min iPod har batteritid på ungefär en halvtimme! Jag måste köpa en ny snart... Om inte en iPod så en mp3 iaf. Måste ha nånting!

Nu ska jag försöka somna... wish me luck!

VaNiLLa

Kitty!

Ordet fulsöt har fått en helt ny innebörd!



VaNiLLa

Metallica + Cats = MetalliCats



VaNiLLa

Mr. T sings!



VaNiLLa

Haha!



VaNiLLa

Who are you?

Vad är det första du tänker när du vaknar på morgonen?
Har jag försovit mig!?

Favoritfärg? Rosa

Hur många signaler går innan du svarar i telefonen? 3-4

Choklad eller vanilj? Choklad

Stjärntecken? Vågen

Favoritsällskapsspel? Inget typ. Alfapet funkar.

Vad finns under din säng? Damm, och kanske en och annan strumpa.

Turnummer? 22

Favorituttryck? "....yey..." haha, näe, jag vet inte

VaNiLLa



Emma är...

Googla frasen "Ditt namn är" och kopiera in de fem första träffarna. I mitt fall ska jag alltså googla "Emma är", eftersom det är mitt namn. Inte så svårt eller hur?

1. Emma är blåskimrande

2. Emma är församlingspedagog i Linköping

3. Emma är inte mobbad

4. Emma är ute o går med vagnen

5. Emma är årets kockelev 2009

VaNiLLa

CUTE!



VaNiLLa

"Placera månen vid mina ögon"

Inte många knop idag. Har varit seg hela dagen vilket kan bero på att jag gick och lade mig 4 imorse =p Men jag gick upp vid 10 iaf. Eller, gick upp, jag låg i sängen och slökollade på TV. Efter frukosten kände jag mig tvungen att göra något förutom att kolla på pissig TV så jag gick ut en sväng. Inte lika kallt idag, det tackar vi för. Men det blev inte lika lång promenad som igår.

Sen jag kom hem har jag läst mesta delen av tiden i boken som aldrig tar slut, Jonathan Strange och Mr Norell. Seriöst, jag började läsa den i november och har läst nästan varje dag, iaf lite men den är fortfarande långt ifrån slut. Jag tror mycket beror på liten text och många fotnoter. Men den är underhållande så det gör ju inget, men jag fick böcker i julklapp som jag också vill läsa. Får köra maraton-läsning i veckan =p

Tänkte kolla på nån film nu vid 21 men det går inget bra på TV. Click har jag sett, Scream vill jag inte se och Johan Falk är inte heller något som lockar (såg en av filmerna hemma nu på lovet, inte imponerad). Har inga roliga filmer på datan heller.

Vilka i-landsproblem...

VaNiLLa

Synonym-dikter

En synonym-dikt är en vanlig dikt men när man är klar med den byter man ut alla ord mot synonymer i exempelvis Word. Syrran och mitt påhitt. Hittade några gamla som vi gjort. Fast dikter är det väl kanske inte, mer små berättelser.

Missen läppjade hyggligt i sig av den knubbiga modersmjölken och placerade sig framdeles i riktning neråt i flätverket för en välförtjänt siesta.

 

Dvärglika Greta kvarstannade bakom en proppmätt kylanläggning för hushållsbruk av urtyp bjässe, således hade förmåga att vidarebefordra till att det i pressorganet nästa dag stod att förstå text om en ryslig klämolycka.

 

Jakob bjöd till en god stund att få fyrbåk på den inte lilla stockbrasan som han konstruerat av på inga villkor stoppade i brevlådan kärleksbrev i riktning mot en egendomlig böna. Tjacket som fått hans frostiga blodpump att förmultna av böjelse och gunst.

 

Den sumpiga trasan befann sig i horisontalläge isolerad kvar i slasktratten. De känslolösa inte fuktiga trasorna gnäggade rekommenderat åt den sura jäveln. Det vädrade ruttet och gamla stjärthalvor och odören sprättade sig mot ett högre läge i de nordligaste distrikten.

 

Bibbi och Bobo var placerade i ett lövträd och intog föda i form av jordgubbar av prydligaste kaliber. Då erhöll Bibbi en hastig svängning av epidemisk febersjukdom och vomerade ner Bobo. Då gästade ordningsmakten och interpellerade om de skådat tre späda kineser i samverkan med en klarinett.

VaNiLLa


The Saturdays of Our Youth

Idag har jag inte legat på latsidan, men ändå har jag hur mycket energi som helst kvar! Var uppe imorse och storstädade lägenheten, packade upp tvätt och diskade.

Sen tog jag en långpromenad med Sumana. Vi var ute i lite mer än en timme och gick nästan vilse. Eller, egentligen inte, men vi visste inte exakt vart vi var någonstans men på ett ungefär. Det var rätt kallt i början innan man fått upp värmen. Efter det var det faktiskt riktigt skönt. Vi gick till fontänerna i skogen som vi hittade en annan gång vi var ute och gick (Bilder från Sumanas blogg). De såg lite annorlunda ut nu, jag fick lite sagovärlds-vibbar.

Under tiden vi var "vilse" kollade Sumana upp på sin mobil var vi befann oss. Den sa att vi var i ett indusrtiområde.

 

Jag vet inte vad ni tycker men det här ser inte ut som en industriområde enligt mig.

Lyckligtvis hann vi ut ur skogen innan det blev mörkt. Det var ganska så nice att ta en varm dusch när man kom in för jag insåg inte hur kall jag faktiskt var. Sen var det morgonrock på, gosigt!

 

Nu sitter jag här med massa överskottsenergi som jag inte vet vad jag ska göra av. Önskar jag hade ett löpband jag kunde springa av mig på. Saknar gymmet hemma-hemma. Låg så nära och bra, bara en våning ner liksom =p

 

Men jag får väl hitta på något, om inte annat får jag väl ligga och vrida och vända mig i timme efter timme. Någon gång måste man ju somna...

 

VaNiLLa


Nej, bloggen är inte död!

Men jag skriver sällan när jag är hemma-hemma, jag har liksom inte tid. Men nu är jag hemma i Jönköping igen och då kommer det definitivt bli mer bloggande.

Idag ska jag till skolan en sväng. Vi ska fixa lite med reportaget (reportagen?, minns inte om det var flera). Problemet är bara att vi inte skaffat busskort än och det är ganska mycket snö ute. Jag var ute en sväng igår och det var rätt svårt att ta sig fram för det är dåligt plogat. Nu i natt har det snöat ännu mer vilket borde betyda att det är ännu svårare att ta sig fram. Dislike!

Vad mer...

Jo, praktiken börjar ju om drygt två veckor. Känns faktiskt skönt att slippa vanliga kurser ett tag, göra nåt annat.

Nu kommer jag faktiskt inte på något mer intressant att skriva (om ovanstående nu kan räknas som intressant...). Later!

VaNiLLa

RSS 2.0