Valborg

Jag brukar ju typ aldrig fira Valborg... vet faktiskt inte om jag nånsin gjort det. Men idag ska vi iaf det. Eller inget spektakulärt så, vi ska träffas på Vätterstranden och grilla och mysa lite. Vet inte om det blir nåt efteråt, just nu är det inget planerat men det vet man ju aldrig.

Igår var vi studentambassadörer på Jungle Thai för att ha typ avslutningsmiddag. Det var väl okej. Sällskapet vid bordet var trevligt, Izabelle och Ana Cristina, men annars var det rätt lamt. Någon höll ett litet tal och alla applåderade, end of story =p Efter middagen gick jag med Izabelle bort till Rådhusparken och tog bussen därifrån hem.

När jag kom hem var jag rastlös och ville inte sätta mig vid datorn eller TVn så jag tog på mig gympadojorna och gav mig ut på promenad. Jag hade inget direkt mål utan tänkte bara utforska området lite. Gick igenom ett bostadsomårde med vad som såg ut att vara ganska dyra hus, väldigt fina. Sen hamnade jag vid en större väg som jag korsade och tog en väg som ledde till centrum stod det enligt en skylt.

Helt plötsligt var jag vid Stadsparken!!

Jag måste gått längre än vad jag trodde och kollade på klockan och upptäckte att det gått närmre en timme! Det kändes snarare som 20 minuter. På tillbakavägen var det i stort sett uppförsbacke hela vägen, så vaderna var helt döda när jag kom hem. Men det var nice. Ska nog ge mig ut på fler promenader från och med nu =)

VaNiLLa

Tick, tack

Inte långt kvar nu. Semainarie och tenta på samma dag. Kan det bli värre? Ja, det är klart det kan men det kan vara jävligt mycket bättre också. Jag försöker att inte stressa upp mig eller oroa mig, det är ju inte The End Of The World om jag skulle bli totalt grillad på seminariet eller råflunka på tentan. Det är ju bara a bump in the road.

We shall overcome!!!

VaNiLLa

ʇı ƃuısol s,ǝɥs

ɐllıuɐʌ

˙ǝʇıl ɐuɹǝʌɹǝu ɐuƃnl 'ʌʇ åd ǝs ɥɔo ʇåu suuıɟ ʇǝp ɯo ɐlloʞ ƃɐɾ ɐʞs nu

¡ʇou ˙˙˙ʇıɐʍ ʇ,uɐɔ ı ˙uǝp ɹɐɹɐlʞ ıʌ sllıʇ (uǝʇʇɐu) uǝlläʌʞ åd 'uɐloʞs ı uɐʇuǝʇ pǝɯ ɐʇʇıs ɥɔo uoɹɹoɯı "uoıssǝs" uǝʇıl uǝ ɐɥ ɐʞs ıʌ ˙ɹǝʌö ɹä ʇǝp sllıʇ ɹɐʇƃuäl ˙ʇsǝƃuå ɐʇuǝʇ ɥɔo -ǝıɹɐuıɯǝs ɹɐɥ

¡¡ɐɥɐɥɐɥoɯ 'uɐʞ ƃɐɾ ʇʇɐ ɹöɟ ¿ɹöɟɹɐʌ ˙ɹǝu-ɥɔo-ddn ƃƃäluı ʇʇıɯ ɐʌıɹʞs ɥɔo ƃıqqoɾ ɐɹɐʌ ƃɐɾ ɐʞs ƃɐpı

Jag kan andas igen!!!!!!!!!

Jag vet att jag totalt ignorerat min blogg de senaste dagarna men jag har en jävligt bra anledning. Jag har haft för mycket att göra helt enkelt. Nätföresläsningar, böcker, seminarieuppgifter, uppsatsPM och jag vet inte vad.

Men nu är jag klar, med ALLT! Det känns fucking jävla underbart! Nu är det bara att förbereda sig inför seminarie nummer 3 samt tentan på tisdagen. Jag håller tummarna åt mig själv =)

Nu ska jag göra något jag velat göra en lång tid... INGENTING!!!!!!!!!!!!

VaNiLLa

Please can I go home now, I can barely stay awake

Jag borde gå och lägga mig. Ska upp tidigt och vara i skolan länge imorron, 8-16.30. Känns väldigt gymansie-aktigt. Då klagade man inte direkt, nu är det näst intill outhärdligt. Man anpassar sig snabbt =p

Idag har jag och Hanna varit jätteduktiga och förbättrat vår problemformulering och skrivit ett första utkast till vårt PM. Det känns som en riktigt bra idé och det ska bli kul att göra. Vi får bara hoppas att vi får klartecken också, och inte måste byta ämne.

Night!

VaNiLLa

I'm soooo happy!

Idag har jag varit på bra humör hela dagen och det var riktigt länge sen. Det känns som jag kan se "ljuset i slutet av tunneln" för att använda en gammal klyscha. Allting flyter på och ja, det känns bra helt enkelt =)

Idag har jag och Hanna brainstormat om vår uppsats. Vi kom fram till en hel del bra saker, men det är hemligt än så länge =p Vi käkade lunch på Claras också, riktigt mysigt. Fast jag vet inte om vi åt långsamt eller alla andra fort men folk hann liksom komma, äta och gå innan vi var klara. Hmm, en del stressar väl kanske.

Sen handlade jag mjölk på ICA vid Juneporten. När jag kom ut stod trean där och jag hann precis med den innan den skulle åka, snacka om tur!

På eftermiddagen har jag kollat på massa nätföreläsningar och läst världens tråkigaste text om measurement theory eller vad det hette. Men nu har jag bara en modul kvar, så det känns bra, produktivt liksom.

Nu ska jag börja ladda batterierna inför imorron. See ya!

VaNiLLa

300

Det här är mitt 300:e inlägg. ANNIVERSARY!!!


LOL!

VaNiLLa

Man kan skriva även om man är omotiverad

Tydligen. Eftersom jag har skrivit mina peer-reviews idag fast jag inte hade någon som helst motivation i morse. Just nu känns det som att jag skulle kunna lägga mig och kolla på TV hela dagen.

Men vad jag borde göra är något av följande; läsa i metodboken, kolla på någon nätföreläsning, börja fundera på uppsats-PM:et, finslipa mina reflekterande anteckningar från seminarie 1 eller kolla igenom mina reflekterande anteckningar till imorgon.

Jag vill inte göra något av ovanstående =(

För övrgit har jag bränt mitt finger idag. Undrar om jag kan skylla på det så jag slipper plugga...

Är för seg och hjärndöd för att skriva nåt vettigt.

VaNiLLa

Booyah!

Idag har jag varit duktig!!

Jag sket ju att plugga igår efter att jag kommit hem från tacon. Spelade Heavenly Sword istället =p Hur som helst så satte jag mig med seminarieuppgift nr 2 i morse klockan 10. Hade tvättid idag också, så jag har sprungit mellan datan och tvättstugan. För ungefär 10 minuter sen blev jag klar =) Det känns så skönt när man blir klar med nån sån där jobbig uppgift som hängt över en länge och man tror den kommer bli jättejobbig, svår och helt omöjlig.

Som "belöning" för mitt hårda arbete ska jag över till Sumana sen. Vi ska göra pizza, spela Guitar Hero och eventuellt blir det en skräckfilm efter det (har ju några att beta av, hehe).

Nu funderar jag på om jag ska skriva mina peer-reviews eller om jag ska fortsätta med Heavenly Sword.

Hehe, though choice...

VaNiLLa

All work and no play makes me sleepy

Jag är hopplös!!!

När jag kom hem förut satte jag mig och läste, och det var ju jättebra. Men efter bara några sidor började ögonlocken lyda tyngdkraftens lagar och föll neråt. Jag bestämde mig för att läsa ut kapitlet jag höll på med och sedan vila ögonen en stund. Sagt och gjort så lade jag ifrån mig boken och lade mig sedan i soffan. Tanken var att jag skulle ligga i ungefär 10-20 minuter och sedan fortsätta läsa. Jag tänkte att jag kommer ju inte somna så det finns ingen anledning att ställa klockan.

Boy, was I wrong!

Jag vaknade närmre två timmar senare, klockan 18.30. ÅNGEST!! Som "straff" för min lilla tupplur, läste jag non-stop från kl. 19 tills ungefär nu.

Nu känns det bättre igen =)

VaNiLLa

I always keep my promises!

Jag är duktig! (Med risk för att låta väldigt självgod). Men jag är väldigt nöjd över min insats idag. Efter två föreläsningar i skolan åkte jag hem och började med att städa hela lägenheten. Sen tog jag mig an disken som bildat ett mindre berg. Och efter det läste jag 80 sidor i Metodbok för medievetenskap. Yep, that's right, 80 sidor. Åtta-nolla. =)

Efter att ha läst ögonen ur mig (typ) tog jag en lång, härlig dusch (komplett med inpackning och peeling). Sedan kunde jag, för en gångs skull, sätta mig vid datorn utan att känna skuldkänslor. Hade fått ett mejl från Roadrunner Records som länkade till en sida där man kunde ladda ner en låt från cky's nya Carver City, helt gratis dessutom! Hellions on Parade hette låten. It was love at first note!! Jag längtar till 19 maj när skivan släpps.

Imorron är det två föreläsningar igen och ingen vidare sovmorron heller =/ Men å andra sidan är jag ledig (läs: behöver inte gå till skolan) fredag, lördag och söndag. Då ska jag försöka hinna göra sådant som jag sätter åt sidan annars. Som t.ex. skriva mina peer-reviews, göra nät-delen av kursen och planera B-uppsatsen. Skolsaker liksom... En vanlig helg med andra ord...

VaNiLLa

Hold on

Jag ska skriva här... snart. Först måste jag plugga lite... =(

VaNiLLa

I deserve it!

Efter 7 kapitel lästa förtjänar jag lite sol =)

VaNiLLa

I'm taking the high road, going above you

Väskan är packad och lägenheten är (relativt) städad. Ska till bussen om ungefär en timme och träffa Sumana runt 14. Sen går bussen till Norpan 14.30 =)

Har mycket inplanerat i påsk. Många besök hos släktingar och så. Men jag ska hinna med lite plugg också, varvat med chill =p

Later!

VaNiLLa

Best quote EVER!

Prince: "If this goes on much longer, I'll probably start talking to myself.

No you won't...

Yes, I might."


VaNiLLa

Öl, någon?

Som vanligt oroade jag mig helt i onödan! Seminariet var ju ingen big deal, vi diskuterade inte ens texterna. Kom in på journalistik och objektivitet. Så det känns nice att ha det avklarat =)

Efter seminariet tog jag och Sumana bussen till A6. Vi kikade lite på iems (jag kom äntligen ihåg vad affären hette!) och IKEA. Hehe, där hände en kul grej. Vi gick och kolla på ett kök som de hade på visning. Vi öppnade lite lådor och skåp och i ett av skåpen hittade vi en Lapin Kulta (!). Vi var tvungna att ta kort för annars skulle ingen tro oss.


Liksom, vem fan ställde den där?!

För övrigt köpte jag två innerkuddar, en duschhylla, en stekpanna, en toalettborste, matlådor och burköppnare bland annat.

När jag kom hem blev jag sugen på att spela Prince of Persia. Jag hade tydligen inte spelat det sen i januari (!!). Jag klarade det också! Lite sjukt bara att sista bossen var den lättaste striden i hela spelet, känns inte riktigt rätt. Slutbossen, Ahriman, hade stulit ett move från Dahaka, nämligen tentakler från golvet (min mest hatade attack genom tiderna) men den var lättare att dodga den här gången =)

Däremot är jag lite tudelad om jag gillar slutet eller inte. *SPOILER* När Prinsen och Elika äntligen lyckas besegra Ahriman så måste Elika offra sitt liv för att innesluta "the corruption" och Ahriman med den. Prinsen bär sedan ut Elika och lägger henne på en altare (lite Shadow of the Colossus-vibbar) och vet vad han måste göra om han vill återuppväcka henne, samma sak som hennes far gjorde, släppa ut "the corruption" igen. Sagt och gjort, han hugger ner alla träd som har Ahrimans ande inuti sig. Elika återuppstår men världen är återigen en mörk plats. Sista scenen visar hur Prinsen och Elika omsluts av en sandstorm orsakad av "the corruption". Sedan kommer eftertexterna. MEN, precis innan eftertexterna låser man upp ett achievement som heter "To be continued..." så jag hoppas starkt på en uppföljare =) *SLUT PÅ SPOILER*

VaNiLLa

Surrender

Jag ger inte upp, men jag ger mig. Jag kan inte skriva mer och jag får hoppas att det räcker hela vägen. Så det så!

Det känns skönt nu, inte helt avslappnat men inte hyperspänt heller. Lite lagom så där. Ska försöka lägga mig tidigt ikväll eftersom jag ska vara i skolan vid 9. Och eftersom någon har punkat min cykel (!!!!) och jag inte har pengar på busskortet får jag gå. Men jag tänkte fylla på kortet så då kan jag ju iaf åka hem.

För övrigt blir det plugg hela dagen imorron (efter skolan) och antagligen hela tisdagen. Sen på onsdag åker jag hem över påsk. Ska bli nice med (lite förhoppningsvis) vila. Om inte annat slipper man laga mat =p

VaNiLLa

...

Is she not right?
Is she insane?

She's gonna break soon

När över 100 personer inte fattar uppgiften måste det väl ändå vara nåt fel på den eller?!?!?

VaNiLLa

The iPod have been replaced

Tänkte köra den här klassikern igen, nu med Spotify =p

1.Ställ in musikspelaren på shuffle - blanda
2.Tryck framåt tre gånger efter varje fråga
3.Använd låttiteln som svar till varje fråga om ditt liv

1. Hur mår du idag? Hot Dog

2. Hur kommer dagen (idag) vara/vart? Bullet in the Head

3. Vad var det första du tänkte när du vaknade? Born Like This

4. Vad är det sista du kommer att tänka innan du somnar idag? She

5. Vad skulle dina vänner ge dig för namn om de fick välja åt dig? Master Exploder

6. Hur är det med kärleken? About to Crash

7. Vilken låt passar mest in på den du håller kär? No More Sorrow

8. Hur mår dina vänner? My Generation

9. Tycker dina vänner om dig? Full Nelson

10. Hur ser folk dig? Everyday Combat

11. Spanar folk in dig? I Will Not Fall For You

12. Är du bra i sängen? Evolution

13. Har nån sexfantasier om dig? Praise

14. Kommer du alltid bo kvar i Sverige? Don't Stay

15. Hur kommer du att dö? Best Wishes to Your Black Lungs

16. Vad skulle du heta om du var född i framtiden? Pride

17. Vilken är din otur's låt? Too Bad

18. Vilken är din tur låt? The Reasons

19. Vilken låt beskriver ditt utseende mest? Superstar

20. Vilken låt beskriver din personlighet mest? Shadow of the Day

21. Hur är det med ditt liv? Cult of Personality

22. Hur kunde det vart i ditt liv om du hade valt andra vägar? New Noise

23. Vad ska ditt första barn heta? Twisted Transistor

24. Hur kommer ditt liv bli? Lost My Way

25. Vilken låt stämmer mest in på dina föräldrar? Mistakes and Glories

26. Finns det nån som är hemligt kär i dig? Rock the Party (Off the Hook)

27. Kysser du bra? Chill

28. Mår din kropp bra? Hangnail

29. Får du tillräckligt med sex? Can't Repeat

VaNiLLa

Inte riktigt den perfekta fredagen kanske

Spenderade de första fyra timmarna av dagen till att försöka skriva ihop något vettigt till seminariet på måndag. Det gick sådär. Det känns som att frågorna inte riktigt går att föra över till texterna. Jag har två texter kvar att analysera, eller egentligen är det serier. Fattar inte riktigt vad de har med det hela att göra men whatever.

Tvättat har jag hunnit med också. Efter att ha fånstirrat på planschen som förklarar hur tvättmaskinerna funkar i några minuter lyckades jag få igång dem. Det visade sig lite senare när jag kom ner igen att räkneverket på dem inte alls stämmer så det var tio minuter kvar. Jag orkade inte gå upp igen så jag satt och kollade på när tvätten åkte runt, runt, runt...

Sen fånstirrade jag på nästa plansch som visade hur torktumlarna fungerade. Det var i stort sett samma princip. Tyvärr visade det sig att torktumlarna inte var så bra så det var bara två maskiner som blev torra. Resten fick jag hänga lite överallt i lägenheten för min tid var slut. Det var inte lite grejer heller! Nästa gång ska jag inte tvätta så mycket på en gång. Man lär sig nåt nytt varje dag.

När jag kom upp igen kände jag inte för att skriva mer på uppgiften men orkade inte läsa heller så jag bestämde mig för att kolla på en nätföreläsning. Det var ganska skönt att krypa upp i soffan framför datan och anteckna lite då och då. Det var plugg fast lite laidback liksom =) Fast på andra delen blev det lite osynk mellan bild och ljud men det gjorde inte så mycket, i just det här fallet var det ljudet som var det viktiga iaf.

Nu har jag bestämt mig att det är fredagskväll och att jag inte tänker plugga mer ikväll, så det så! Imorron ska jag försöka skriva klart seminarieuppgiften innan tjejerna kommer hit, vi ska nämligen baka paj =) Längtar redan!

Mmm, pie..... *drools*

VaNiLLa

Underbart!

Det var underbart att vakna upp i morse och INTE frysa!! Och sen var det ännu underbarare när jag vidare till köket UTAN att byta om till vanliga kläder. Och underbarast var att stå och laga frukost till ljudet av TVn (med betydligt fler kanaler nu). Jag är helt kär i min nya lägenhet! Allting passar så bra, var lite orolig att det skulle bli för mycket möbler men det är som att det är måttanpassat. Underbart helt enkelt!

Idag har jag, förutom njutit av min lägenhet, läst hela Thuren (yey me) och kollat hur lång tid det tar att cykla till skolan härifrån. Ganska förvånande tog det bara 14 minuter... Hade räknat med mer. Jag har också bokat tvättid och nu ligger jag bara och segar i soffan (som är underbar).

Imorron blir det skola sen är man "ledig" till måndag, då det är seminarie. Jag ska väl ta tag i uppgiften till helgen, hehe.

VaNiLLa

RSS 2.0