Näe, det är inte onsdag idag heller!

Word of advice till alla läsare, gå inte och lägg er utan att ställa klockan. Det var vad jag gjorde igår och imorse väcktes jag av Ellen som ringde och undrade vad jag gjorde. Jag hade det bästa svaret ever; Jag sover.

 

Sen var bussen självklart inte där när jag kom så jag fick vänta en kvart på den. Lyckligtvis var det inte så kallt, alltid nåt liksom. 20 över 10 kom jag till kontoret iaf, men jag hade inte missat så mycket =p

 

I eftermiddag ska vi fika hos Moderskeppet på Science Park. Sen blir det tacos på kåren. Och sen… ja, jag vet inte. Vi får la’ se, som man säger på östgötska =p

 

VaNiLLa


I can't let it bother me

Trist att man kan gå från bra humör till riktigt dåligt humör pga hur andra beter sig. Bäst är att inte bry sig om det men det är jäkligt svårt. Ord kan såra. Skönt att man har folk i sin omgivning som man kan prata med och bli lite glad igen =)

Imorron är jag ensam på kontoret, Ellen ska till Tibro. Sen är det fredag. Sjukt vad fort tiden går! Innan man vet ordet av det är det måndag igen och sen rullar det på. Med den här farten är det väl snart sommarlov. Om bara snön smälter först!

Kort inlägg idag men alltid nåt, håll till godo!

VaNiLLa

Man skulle kunna tro att det var onsdag...

Eftersom jag försov mig idag! Vaknade halv 9 och var allmänt lost. Trodde först att det var lördag (det kändes som fredag hela dagen igår) och tänkte somna om när jag insåg att, shit det är fredag! Men en kvart senare var jag ute genom dörren, fullt påklädd (lyckligtvis) och färdigsminkad. Frukost blev det ingen men vi har ju en cafeteria på skolan.

Olyckligtvis för mig missade jag bussen med 2 fucking minuter så jag fick vänta ytterligare 17 minuter tills nästa kom. Men jag hade min mp3 så det gick ingen nöd på mig. Kom fram till kontoret lagom till morgonfikat, en timme efter att jag vaknat.

Sen blev det ett litet möte med Maria. Vi gick igenom alla resor och ändringar och hotellbokningar och annat sånt praktiskt. Så nu sitter jag med guiden som jag traglade med igår också. Jag har verkligen glömt typ allt jag lärde mig om InDesign. Grejen är jag vet vad jag vill göra men kan för mitt liv inte hitta vart det ligger. Jag kommer ihåg att typ allt låg på "preferences" men inget jag vill ha ligger där.

Men jag är inte bitter! För det är fredag idag och Sumana och jag ska ha fredagsmys! Och imorron är det födelsedagsfest för David. Söndag blir troligtivs chilldag, möjligtvis också tvättdag om jag orkar. Det ser ut att bli en jäkligt bra helg iaf.

Nu ska jag fortsätta att gnabbas med InDesign, see ya!

VaNiLLa

STHLM

Som lovat kommer här en full redogörelse för mina och Ellens tre dagar i huvudstaden!

 

Måndag 15/2

Fick en liten sovmorron eftersom Ellen hämtade upp mig i Gräshagen =) Dock var det lite långtråkigt på vägen upp eftersom det var trist väder och Ellen låg bredvid och sov upp till Nyköping. Där stannade vi och åt frukost på McDonalds. Cola till frukost hade en intressant effekt på oss, sockerkick som fan!

 

Vidare till Stockholm eller närmre bestämt Vallentuna. Det var en liten håla men lyckligtvis var vi inte den enda skolan där. Hade ett seminarie på en kvart också. Det kom två pers! Men det är ju som vanligt =p Vi stod bara i två timmar, sen styrde vi kosan (töntigt uttryck, haha) mot Hägersten där vårt hotell låg. Trots GPS:en hittade vi dit. Det låg inne i ett bostadsområde så det tog en stund innan vi såg det. Det var ett helt okej rum, inget jättefancy men det passade för syftet, sova. En tavla fanns. Den var ful…

 

Efter att vi brett ut oss över hela rummet med väskor, datorer och prylar så chillade vi ett tag på rummet. Jag var nära på att somna men så blev icke fallet. Istället ringde Ellen runt lite och stämde träff med Robert som hade sin praktik i stan. Vi bestämde att vi skulle käka ihop hemma hos honom eftersom det skulle bli billigast för våra relativt tomma plånböcker. Sagt och gjort, vi åkte till Food Court i Sundbyberg. För min del blev det kyckling-tortellini. Svingott!

 

Efter att ha slökollat lite på OS åkte Ellen och jag tillbaka till hotellet och bäddade ner oss. Jag somnade typ med en gång och var tydligen så orörlig att Ellen trodde jag var död. Hon var tvungen att kolla att jag andades, haha!

 

Tisdag 16/2

Vaknade av att Ellen, hur pigg som helst, informerar mig om att det är dags att gå upp. Hade hellre sovit typ åtta timmar till men det var bara att pallra sig upp. Efter en snabbdusch var det dags att gå ner och äta den efterlängtade hotellfrukosten. And believe me, den var värd att vänta på! Pannkakor, äggröra, lax, köttbullar, you name it, det fanns! Synd bara att jag har svårt att äta på morgonen. Hade det varit lunch hade jag kunnat sitta där mycket längre!

 

Men efter frukosten bar det av till Haninge för minimässa. Jag körde men GPS:en förstörde återigen för oss och vi hamnade lite fel. Tunnlar+GPS=fucked up! Lyckligtvis hittade vi rätt och kom fram i tid. Mässan i Haninge var lite större än den i Vallentuna och vi hade även ett informationspass på fem minuter inplanerat. Hade lite mer publik den här gången, runt 30 pers iaf, ett rekord!

 

Efter minimässan åkte vi runt i stan, hamnade mitt i centrum av någon anledning, we blame the GPS. När vi kört runt några varv åkte vi tillbaka till hotellet och tog en powernap, it was sweet, I tell ya! Sen var det bara att åka igen =p Vi skulle till Robert igen. Förutom Ellen och jag så var Teo och Frasse också där. Vi handlade och gjorde tacos och sen blev det semla till efterrätt, yummy!

 

Fotboll var det ju på TV så jag mer eller mindre tvingades kolla på det. Trött var jag också så det var lagom kul, men det var rätt mysigt ändå. Sen skulle vi köra hem Teo och Frasse och det blev ett äventyr i sig. Återigen var det GPS:ens fel (jag vet att jag skyller på den ofta men det är sant!). Vi skulle lämna av Teo på Klövervägen. Efter mycket om och men kom vi dit. Men det var fel fucking Klöverväg! Så då fick vi specificera lite i GPS:en. Då var det helt plötsligt 15km till Klövergatan! Så då fick vi köra tillbaka och hålla på. Jag var inte på humör, trött och frusen och med en bråkig GPS.

 

Till slut lyckades vi iaf få hem alla, inklusive oss själva. Jag stupade i säng.

 

Onsdag 17/2

Sista dagen! Olyckligtvis också sista dagen med hotellfrukost =( Det var lika gott som föregående morgon =) Lööv! Efter frukosten packade vi ner alla våra grejer (+morgonrockarna från hotellet) och checkade ut. Efter att vi stuvat in allt i bilen satte vi igång GPS:en och insåg att vi inte hade adressen till skolan vi skulle till. Vi ringde Maria men hon var inte på jobbet men hon skulle kila och kolla iaf. Efter några minuter kom jag på att jag kunde ju kolla på eniro på mobilen. Där hittade jag också adressen. Det visade sig att det låg precis runt hörnet, haha!

 

Gymnasieskolan vi kom på var helt skum och kartan som visade var allt låg stämde inte alls. Som, hur ofta ligger entrén på baksidan av skolan? Vi körde fel först och hamnade vid varuintaget. Vägen dit var en uppförsbacke med ett jävla stup på ena sidan. Lägg till massa spårig snö och du har en bild av hur det var. NOT funny!

 

Till slut hittade vi iaf in och hittade studievägledaren. Vi fick plats framför en anslagstavla som fanns i vad  jag antar var deras ”cafeteria”. ”Cafeterian” var en snubbe som satt framför ett kylskåp i stort sett. Hur som helst var det dåligt med folk och de som vi faktiskt såg låg och sov! Ja, du läste rätt, de låg och sov i ”cafeterian”. Vi drog tidigare eftersom ingen verkade intresserade av vår lilla monter överhuvudtaget.

 

På vägen hem stannade vi på samma McDonalds i Nyköping som på vägen upp. Där blev det lunch och sen körde vi hela långa vägen hem till Jönköping. Ellen sov på vägen hem också så jag satt och lyssnade på ”Skate Hits” (en blandskiva jag gjorde under min skate-period) och sjöng med lite tyst för mig själv.

 

 

And that’s pretty much it. Hur ska man sammanfatta hela resan då? Tja, lita aldrig på en GPS!

 

VaNiLLa


Aloha!

Är hemma igen efter tre dagar i Stockholm. Lovar att redogöra för alla dagar men inte nu, är waaay to tired. Men snart så, det lovar jag.

VaNiLLa

Quick recap

Oj, har nästan inte skrivit på en vecka! Men jag har haft mina anledningar, jag har haft fullt upp!

Den här veckan har jag varit på två resor, Skövde i tisdags och Värnamo igår. Skulle inte åkt till Skövde egentligen men låg som reserv när Ellen blev sjuk. Båda dagarna var sjukt långtråkiga för det kom inget folk. En helskum sak på gymnasiet i Värnamo var deras matsal. Vi hade ju fått lov att äta där så vi gick in och skulle ta tallrikar. Problemet var att de låg i en maskin som krävde en kod och att man la sin hand på en platta. Seriöst!!! Det är tallrikar, hur mycket kan de kosta!? Asså, jag fattar väl att det är för att de som inte går på skolan inte ska kunna gå in och äta men ändå! Just att man behövde både kod och lägga dit handen. Kändes väldigt avancerat bara för att få en jävla tallrik.

I övrigt bjöds det inte på några större överraskningar. Det enda vi gjorde var typ att vänta. Vänta på att få åka hem igen. Och självklart kröp tiden långsamt förbi, som den aldrig gör annars. Men va fan, det är ju pengar liksom ;)

Imorron ska jag, Ellen och Sofie till Skene, som ligger en bit utanför Borås. Tyvärr är det inga seminarier eller nåt där heller så risken är att det blir rätt händelselöst där också. Men man får tänka positivt, det är snart helg =)

VaNiLLa

Packat och klart!

Väskan är färdigpackad och om 10 minuter blir det att åka till praktiken, innan jag sedan åker hem runt 17 i eftermiddag. Ska bli gött och komma hem ett tag.

NKPG, here I come!

VaNiLLa

I survived!

Överlevde dagen på kontoret! Trodde fan jag skulle somna där ett tag. Jag jobbade ju som sagt över lite idag eftersom jag ska gå tidigare imorron, så jag kom inte hem förrän kvart i sex ungefär. Har käkat också så nu är det bara att packa och duscha kvar. Jag misstänker starkt att jag kommer somna i duschen. It could happen...

En sista grej innan jag slutar: Clodagh!!

VaNiLLa

When all is said and done

Jag är så trött! Kom hem rätt sent igår eftersom vi gick hem. Gick och lade mig närmre 2. Snoozade i evigheter. Gick upp 20 minuter innan bussen gick. Hann sminka mig och klä på mig, sen var det dags att gå. Var en zombie hela vägen till skolan. Köpte en macka i cafterian och satte mig och jobbade med powerpointen. Blev ganska nöjd med resultatet faktiskt. Efter frukosten kunde jag faktiskt jobba på ett tag i ganska högt tempo. Men så nu efter lunchen kände jag hur luften bara gick ur mig liksom. Köpte en cola men det hjälpte inte så mycket som jag önskat. Till råga på allt måste jag jobba över idag eftersom jag ska gå tidigare imorron. Hur nu det ska gå!

Ska hem och packa sen inför imorron. Ska bli skönt att komma hem faktiskt. Var ju ett tag sen.

Nu ska jag väl försöka fortsätta arbeta. Wish me luck!

VaNiLLa

ROFL - literally

Family Guy är en underbar serie. Det finns många, många, helt underbara scener men det finns en som slår allting. Första gången jag såg det skrattade jag så mycket att jag fick ont i magen och tårarna rann nerför hela halsen. Jag skämtar inte men jag låg faktiskt på golvet och skrattade, ROFL! Efter det har jag sett många härliga klipp men inget har fått mig att skratta så mycket igen. Jag vet inte varför egentligen, det finns klipp som borde vara roligare, men jag kan inte förklara det. Helt enkelt: Jag älskar det klippet.

Nyfiken på vilket jag pratar om? Kolla in ;)



VaNiLLa

Stopp!

Intressant att man kan sitta och skriva med värsta flytet i typ en halvtimme och sen tar det bara tvärstopp. Lite det som har hänt mig nu. Vi sitter och skriver en guide till rundvandringar på HLK. Så jag sitter och skriver om radio- och tvstudion och lite sånt. Men sen kommer jag till Orangeriet och my mind goes blank så att säga. Jag fick verkligen inte ur mig nånting vettigt. Det lät ungefär som en treåring skrivit det. Så jag radera allt och började om. Jag har skrivit ett ord, Orangeriet. En bra början iaf =p

Ikväll blir det utgång! Ska inte på sittningen men det blir en sväng på kåren iaf. Intressant att se hur pass mycket sömn man kommer få inatt men vi kommer ju typ inte vara hemma så många onsdagar framöver så det är lika bra att passa på. Även om man är bakis imorron så är det ju inte så ansträngande att sitta framför en dator. Vem vet, jag kanske skriver bättre imorron än nu. Stranger things have happened...

VaNiLLa

You're Next!

Hade en skum dröm inatt.

Jag jobbade på ett litet café nånstans i USA. Det var ett sånt där typiskt hak som alltid är med i tusentals filmer. Hur som helst så fanns det en "dirty cop" som var ute efter mig. Han spelades av Milo Ventimigla (killen som spelar Peter Petrelli i Heroes bland annat). Jag var den enda som visste om att han var korrupt men jag berättade det för min kollega. På nåt sätt fick han reda på det och hotade mig att döda henne om jag fortsatte att (enligt honom) sprida lögner.

Några dagar gick och jag höll tyst, men så råkade hon fråga nånting om honom och jag (dum som jag är) började skvallra igen. Dagen efter när jag kom till jobbet var det poliser överallt och gula avspärrningsband satt runt hela parkeringen framför cafét. Inte så svårt att gissa vad som hänt, eller hur? Min kollega var stendöd =/

Enligt drömlogik fick jag ändå gå in och jobba, trots att kroppen och alla poliser var kvar på parkeringen. Jag kom in och hängde av mig och tydligen hade vi skåp, typ såna man hade i skolan, där vi hade våra arbetskläder. På mitt skåp stod, skrivet i blod (sååå kliché) You're Next!

Jag sprang ut till poliserna igen och bad dem komma in och kolla. Jag fick med mig en och när jag kom in, gissa vem det var? Just det, Milo! Han förklarade för mig att ingen polis nånsin skulle tro på mig eftersom jag inte hade någon credibility jämfört med honom.

Sen vaknade jag. Lite tvärt men så är det ibland. Det kanske var en cliffhanger =p Får se om jag får någon fortsättning på det där =)

VaNiLLa

Merry Monday!

Idag har vi inte varit sysslolösa! Började dagen med att packa upp x antal lådor med nya HLK-katalogerna som vi sedan sprang runt med till bland annat biblioteket, studentkåren, Per Brahe gymnasiet och Arbetsförmedlingen. Sen satte vi upp lappar på de flesta toaletterna i skolan som annonserade om just dessa nya kataloger. Vi stoppade också ner kataloger i alla hundratals brev vi skrev förra veckan. Bara detta tog typ halva dagen.

På eftermiddagen satt jag och skickade jag vet inte hur många mejl. Vi har fått i uppgift att varje vecka skriva om just "Veckans Kurs". Det innebär att vi lyfter fram en speciell fristående kurs och ger en kort presentation av den. Så alla kursansvariga skulle mejlas och när de sedan svarade blev det ännu mer mejl att skicka. Men det är kul så det gör inget =)

På eftermiddagen packade vi hyrbilen med monter och allt annat vi ska ha med oss imorron till resan till Tranemo. Eftersom vi åker på morgonen fick jag ta bilen hem och sen köra direkt härifrån, LIKE! Men innan jag åkte hem så åkte jag och Sumana till frisören. Jag klippte bort ganska mycket av mitt hår men är grymt nöjd med resultatet. Bild finns på facebook (har du inte facebook? SKAFFA!!).

Efter besöket hos frisören slirade vi (bokstavligt talat) iväg till Willys Hemma och handlade. Gött med bil så man kan köpa mycket utan att släpa hem det =) Så nu står Volvon utanför och imorron bär det alltså av till Tranemo. Jag ska ha med mig kameran imorron, så förhoppningsvis kommer det upp lite bilder på facebook framöver om ni är nyfikna =)

God natt, gott folk!

VaNiLLa

RSS 2.0