Snart är det nytt år

Det här kan mycket väl bli det sista inlägget för i år. Kan också bli det kortaste =p

VaNiLLa

I AM the God of War!

Det finns ingen härligare känsla än att klara ett spel som man hållt på med riktigt, riktigt länge. Jag är nog en speljunkie när det kommer till sånt. Min drog är achievments typ.

 Idag tog jag och syrran äntligen beslutet att spela klart God of War 2 som vi började för länge sen.

Boss 1
Första bossen vi kom till var The Sisters of Fate. Lakhesis var först ut och jävlar vad hon var jobbig! Inte nog med att hon sköt ut klot av ren energi (som gjorde ont), hon elektrifierade hela golvet också. Detta innebar att man var tvungen att vara i konstant rörelse. När vi äntligen fick göra vårt finishing move och trodde vi hade klarat skiten kom syster nummer två, Atropos.

Atropos drar med Kratos (karaktären vi spelar som) till det förflutna och närmre bestämt den ödesdigra scenen från det första spelet. Jag pratar förstås om The Giant Sword Bridge. Atropos plan är att ändra det förflutna så att Kratos förlorar striden mot Ares, och därmed dör. Men vi hade såklart andra planer. Vi råkade dock dö en gång och vi se Kratos verkliga öde (iaf om man ska tro Atropos). Men efter några ömma tummar och många svordomar lyckas vi få Atropos på fall och vi skickas bryskt tillbaka till Lakhesis.

Vi trodde fighten var över nu, men å nej, nu ska vi fightas mot båda systrarna. Tyvärr råkade det hända sig så att syrran kör och råkar bugga hela spelet (i vanlig ordning, haha). Detta resulterar i att Lakhesis fastnar i väggen och blir osårbar. Vi hade inget annat val än att dö och börja om. Men vi behövde inte köra om alla fighter, bara den här senaste.

Nu på upploppet är det jag som har kontrollen och jag vet nu vad fighten går ut på. I rummet finns tre speglar som representerar parallella världar och därinne gömmer sig Atropos. För varje gång man får Lakhesis på fall har man en chans att sakta ner tiden. När tiden går långsamt ska man snabbt springa fram till Atropos och slå på henne tills hon försvinner in i spegeln. För att hon inte ska komma ut igen slår man sönder spegeln och försämrar därmed hennes chanser att komma åt mig.

När det bara är en spegel kvar och jag har fått Lakhesis på fall initieras en knappkombination. Det brukar oftast inte vara några problem för mig, men när pulsen är skyhög och adrenalinet flödar är det inte alltid lätt att hålla fingrarna i styr. Så första gången trycker jag fel och kastas skoningslöst in i väggen. Men andra gången skärper jag till mig och sätter alla moment. Lakhesis kastas in i spegelvärlden tillsammans med sin syster medan jag levererar det förödande slaget som får spegeln att gå sönder och systrarna är fast i spegelvärlden för alltid.

Boss 2
Den andra bossen vi kom till var inte så mycket av en boss utan mer ett pussel. Odjuret vi möter heter tydligen Klotho, men vi ger honom ett eget namn, The Big LeBoobie (don't ask!). Varelsen består av tre våningar med pussel och de två första går ut på att klämma fast alla hans händer för att sedan kunna ta sig högst upp där hans huvud och två till armar finns. Det är ingen svår boss. Det enda man behöver göra är att sakta ned tiden och slå armarna så att de blir paralyserade. När man väl gjort det drar man i en spak för att få upp en klinga som man sedan kör rätt in i huvudet på den. Oh, yes, there will be blood...

Boss 3
Den tredje bossen var också spelets sista boss. Det var ingen mindre än den störste av dem alla, Zeus. Denna fight spelades av mig enbart och jag dog bara två gånger (för att jag klanta mig på knappkombinationen igen).

Första etappen av bossen var lätt. Zeus förstorade sig tills han var grymt mycket större än Kratos (fick lite Shadow of the Colossus-vibbar). Sen skickade han ut sirener som gav ifrån sig energi när de dödades. Denna energi gav Zeus en chock som fick honom att slå ner handen och då kunde jag skada honom. När jag gjort det tillräckligt många gånger krympte han till min storlek och det blev en närstrid.

När det blir en mot en blir det alltid mycket svårare. Oftast är stora bossar skräckinjagande men oftast lätta eftersom de är långsamma och inte speciellt träffsäkra. Men när de kommer ner på din nivå blir det allvar. Fighten med Zeus var intensiv och det var nära att jag dog en gång. Men i precis rätt läge aktiverade jag Rage of the Titans och hann få in ett par träffar som genererade i mer liv till mig.

Men efter ett tag tar Zeus saken i egna händer och snor mitt svärd! Men jag gillar mina Blades of Athena mer iaf så det var inte så farligt. Hur som helst tar jag iaf tillbaka mitt svärd och börjar använda mig av min omgivning för att ta kål på gamle Zeus. Pelarna som omringar området fungerar jättebra att förstöra så att de ramlar ner på Zeus. Efter att ha fått två stenpelare i huvet surnar han till och blir sådär megastor igen. Då får han för sig att elektrifiera hela marken och Kratos blir paralyserad och det enda jag kan göra är att trycka som en galning på O-knappen.

En filmscen visas där Kratos ger upp (!) och lämnar ifrån sig svärdet. Knäböjd och vänd bort från Zeus väntar Kratos på sitt öde. Zeus höjer svärdet och låter det fara genom luften rakt mot Kratos huvud.
You are dead
De tre orden lyser intensivt i rött över hela skärmen. Det var ju självklart inte meningen att man skulle dö där. Hade jag varit lite alert skulle jag märkt att en knappkombination initierades när Zeus höjde svärdet. Men det gjorde jag inte och därför dog jag. Men varför gråta över det, det är ju bara att testa igen.

Efter att ha kollat på hela filmscenen igen återfår jag kontrollen... men trycker fel! Återigen får jag se hur Kratos bakhuvudet möter klingan från det lysande blå svärdet.

Filmscenen rullar en tredje gångoch det börjar bli lite tjatigt. Men när klingar faller denna gång är jag beredd och kontrar snabbt. Ett svärd i höger hand, sedan ett i vänster och Zeus är fastnaglad och redo att dö. Men vänta, någon kommer och stör. Det är Athena som guidat oss ända sedan första spelet. I tumultet som följer avslöjas en hemlighet och relationen mellan Zeus och Kratos (*spoiler* Zeus är Kratos far!!! *spoiler*) och någon dör (*spoiler* Kratos dödar av misstag Athena istället för Zeus *spoiler*).

Och sen klarade vi spelet, bara så där. Men nu har jag ju fått mersmak. Jag längtar till God of War 3...

VaNiLLa

HELP ME!

Seriöst! Om någon kan förklara för mig vad diskurs egentligen innebär, på ett lätt sätt, kom hit med en gång! Jag dör lite inombords för varje mening jag läser...

VaNiLLa

Merry X-mas

VaNiLLa önskar alla läsare en god jul och återkommer i mellandagarna!

Yours truly
VaNiLLa

Man ska fan inte plugga på loven!

Men man har ju inget val direkt. Egentligen vill man ju bara chilla och mysa med familjen men böckerna bara ligger där och väntar på dig =/

Men lite annat kul har man ju hunnit med. Var på stan igår med Roobs och handlade sista julklapparna. Mådde dock inte så bra så det blev ingen längre stund. Vi klädde även granen igår. Temat var som vanligt rött och guld, fint!

I morgon ska vi till morfar och på kvällen till farmor och farfar. Sen är det inte långt kvar till D-dagen så att säga. =)

Jag är sur på mitt mobila bredband. Det krånglar =(

VaNiLLa

Crazy Train

Sitter på tåget nu. Åker tyvärr baklänges men än så länge går det bra. Finns gott med benutrymme här i första klass =) Och trådlöst Internet också. Härligt! Om ungefär en timme ska jag enligt min biljett vara hemma.

Can't wait =)

VaNiLLa

Haha, google translator är rolig

Jag satt och läste igenom min blogg på engelska med hjälp av Google Translator. Shit, vad roligt den översätter ibland. Här är bara några exempel:

Jag skrev: I wanna be the guy
Translator skrev: I want to ask of the guy

Jag skrev: ... smet jag iväg och köpte en cola
Translator skrev: I pass away and bought a cola

Jag skrev: Norrköping
Translator skrev: Ludhiana

Wtf, liksom?

VaNiLLa

Opålitliga väckarklockor!

Som ni kanske vet hade jag lite problem med min väckarklocka i början av terminen. Den bestämde sig ibland för att inte ringa vilket ledde till att jag försov mig och blev irriterad (såklart). Men så fick jag en ny väckarklocka av mamma och allt var frid och fröjd.

Och så igår skulle jag ställa klockan. Jag gjorde som vanligt och inget indikerade att det skulle ha blivit något fel. Eftersom det var ganska viktigt att jag inte försov mig idag så ställde jag mobilen också, så att den skulle ringa 10 minuter efter min vanliga, ifall att jag skulle blir lite för glad i snooze-knappen.

I morse vaknade jag till de ljuva tonerna av The Crow and The Butterfly. Det innebär att det var min mobil som väckte mig, inte min vanliga klocka. Jag förstår inte! Hur kan den bara få för sig att inte ringa? Vilken jävla tur att jag ställde mobilen också. Vad ska jag göra när den beslutar sig för att inte väcka mig längre? 0__o

VaNiLLa

LOL

Jag vet inte varför, men jag kan inte sluta skratta när jag ser den här. Up, up and away!



VaNiLLa

What if we haven't lost our minds?

............................................................................................

Kan inte sova som vanligt. Nu är det extra svårt eftersom jag är så exalterad inför imorron! Och jag vet inte vad jag ska göra för att bli trött. Jag får nog förlita mig på min vanliga nattaktivitet. Och innan ni börjar dra förhastade slutsatser, så kan jag säga att jag menar youtube och inget annat. Ni och era orena tankar!

VaNiLLa

Holidays are coming!

Wohoo! Nu är det jullov! Väskan är packad, rummet är städat och imorron blir det hemfärd. Det känns helt underbart och tiden har gått sjukt fort. Jag menar, det har redan gått en hel termin. Jag har gått en sjättedel av min utbildning!!

INFO-middagen i måndags var gå sjukt rolig. Platsen för festen var ju hemlig så vi satte oss på bussen och hade ingen aning om vart den skulle ta oss. Vi åkte ganska långt och det hade tydligen ryktats om att Gyllene Uttern var vår destination. Och mycket riktigt var det där vi hamnade. Det bjöds på välkomstdrink och lakrits =) Tydligen var det också bordsplacering. Lyckligtvis hamnade jag vid samma bord som Sumana och Hanna.

Förrätten bestod av gravad (inte garvad, hehe) lax. Jag visste inte om jag skulle gilla lax men det gjorde jag, så den var helt okej. Varmrätten var fläskfilé och något som liknande en potatisbulle men smakade som potatiskaka. Det var gott men man blev ganska mätt. Som tur var dröjde det ett tag innan efterrätten kom och då hölls det tal av elever från alla terminer. Temat var stolthet. Slutligen kom efterrätten. Det var mörk chokladmousse med hallonsås. Den var ruskigt god. Hade jag inte varit så mätt skulle jag ätit upp hela.

Efter maten blev det kaffe och även det som alla väntat på, julklappsutdelning! Lärarna vi haft i vår comtech kurs var tomtar, haha! Min julklapp var inte lika rolig. Det var en penna. Just det, en penna...

Resten av kvällen spenderades i kaffestugan där dansgolvet låg. Det var riktigt kul och jag tror fan vi dansade bort alla kalorier vi fått i oss under middagen =p Vi fick också se en av våra lärare (samma som agerade tomte) riktigt full och dansande. Det var ingen vacker syn, haha!

På bussen tillbaka till stan bröt en spontan karaoke ut. Fast jag kan nog inte kalla det sång, snarare skrikande. Men, men =) Inne i stan igen delade jag, Sumana och Hanna på en taxi. Gick och lade mig runt 3.

Så för att summera det hela kan jag säga att det var en helt underbar kväll och jag ångrar inte att jag gick. Tänk att jag inte ville gå först! Tack Sumana för att du övertalade mig =)

VaNiLLa

I'm never gonna sleep again

Det känns lite så nu. Men det kanske inte är så konstigt med tanke på gårdagens/dagens biobesök.

Hur som helst så somnade jag 8 imorse och vaknade runt 14. Då blev det lunch kan du tro! Makaroner och köttfärs =) Annars har jag inte gjort mycket. Var på Netto med Sumana och handlade eftersom jag inte hade något till middag. Det blev kycklig med ris och bernaisesås. Det var skitlänge sen jag åt det. Det var jättegott!

Nu gör jag ingenting, finns inget att se på TV... I'm bored!

VaNiLLa

Lucia Movie Night

Nyss hemkommen från kvällen/nattens aktivitet, nämligen Lucia Movie Night. För er som är oinformerade kan jag säga att det är något som anordnas årligen av SF. Natten till lucia visas tre filmer i rad och man får även popcorn, dricka och macka bl.a.

Så kvällen började med att jag tog min mjölpåse och gick till Sumana. Vi skulle göra pizza och tänkte att 3, 5 timme borde räcka. Pizzan blev god, såg ut som ett dasslock =)

23.30, nästan precis på pricken, var vi nere vid SF, och jävlar vad folk det var. Eller vänta, sa jag folk? Jag menar fjortisar. Det krylla av dem, överallt! Hur som helst så hämta vi ut våra popcorn och dricka och letade oss sedan fram genom folkmyllret till salong nr 1. Våra platser var näst högst upp på högra sidan. Det var bra platser för man behövde inte klämma sig fram och tillbaka varje gång man skulle ut från salongen.

Första filmen hette Eden Lake. Det var en rysare/thriller som var ganska hemsk. Den handlade om ett par som åker på semester till en liten sjö, Eden Lake. När de ligger på stranden kommer ett ungdomsgäng och är allmänt störiga. De har en hund som är ganska jobbig och mannen ber ägaren att hålla koll på sin hund. Hur som helst så går ungdomsgänget efter ett tag men det är inte det sista de sett av dem. Sen spårar filmen ur totalt och semestern blir en mardröm. Jag tror alla i salongen hatade ungarna. Den var inte superbra men den var väl okej. Inget jag skulle sett på bio annars.

Efter första filmen var det dags för en andra utfodring. Vi fick en energidryck, Burn, och snacks. De hade även en utlottning av rosa pulkor, fotbollar och nåt mer (såg inte riktigt vad). Vi vann dock inget =(

Film nummer två var lite mer lättsam. Den hette Zack and Miri makes a porno. Den handlade om vad man kan tro att den handlar om. Zack och Miri är två barndomsvänner, bor tillsammans och har taskig ekonomi. För att kunna betala räkningarna bestämmer de sig för att göra porrfilm med en del andra, konstiga, personer. Det var American Pie-humor, och alla fjortisar tyckte självklart den var skitkul. Återigen kanske inget jag skulle se på bio i vanliga fall.

Sen fick vi varsin macka, världens äckligaste smoothie och en påse Zoo. Mackan kom tydligen från McDonalds, så det var ju nåt nytt.

Tredje och sista filmen var också den bästa enligt mig. Det var faktiskt en som jag ville se, nämligen Yes Man med Jim Carrey. Filmen handlar om Carl som ständigt säger nej till allt och lever ett rutinmässigt och ensamt liv. Men efter en väns ingripande går han på en föreläsning där han uppmanas att säga jag till livet. Han tar det bokstavligt och säger jag till allt vilket leder till en hel del knasiga situationer. Den var bra, jag har ju alltid gillat Jim Carrey så det var ju bara ett plus.

När klockan kvart över sex tändes ljusen i salongen och dags att gå hem. Nu sitter jag här, drygt en timme senare, och är inte så värst trött. På TV finns inget att se (föga förvånande). Antingen TV-shop eller Teletubbies. Vet inte vad som är värst =/ Om jag är vaken två timmar till har jag varit uppe i 24 timmar!! Jag kommer nog sova större delen av lucia.

VaNiLLa

Shameless self-promotion



VaNiLLa

Cutie Alert!

Seriöst, gulligaste ungen någonsin!



VaNiLLa

The beeping has been located! However...

Ja, efter många minuters frenetiskt detektivarbete hittade jag och Åsa källan till det mystiska pipandet. Det var ett brandlarm, men inte det vi trodde. Tydligen är det ett brandlarm som är i ett rum som är låst. Och vi har inte nyckeln! Så vi får stå ut med det tills vi får tag i hyresvärden. VIlket betyder att vi får leva med det för alltid =/

VaNiLLa

The mysterious beep

Det är vinter! Eller, det har det ju varit ett tag men imorse när jag drog upp persiennen var det sjukt mycket snö så långt ögat kunde nå. Det var nästan så jag ville brista ut i sång och sjunga Hej, mitt vinterland men riktigt så blev det inte, hehe. Hur som helst kom jag fram till slutsatsen att det troligen inte skulle gå så bra att cykla i all denna snö så därför gick jag till skolan. Det var inte så kallt som jag trodde, det var faktiskt riktigt skönt. Bara jag och min iPod (plus tusen bilar som hördes igenom musiken, men ändå).

I skolan hade vi en föreläsning om diskursanalys. Ska jag vara helt ärlig så är jag inte helt 100 på att jag fatta. Alltså jag förstod att man med hjälp av språk kan få folk att tycka vissa saker men nånstans i mitten tappa jag bort mig lite. Men på måndag ska vi ha en workshop på temat, får hoppas det klarnar då =)

En sak blir jag galen på. Nere i källaren är det något som piper med jämna mellanrum. Båda jag och mina roomies har undrat vad det var för nåt. Vi gick in i tvättstugan och kollade men kunde inte hitta källan till pipandet. Men så idag när jag skulle gå upp till mig och gick genom hallen så pep det till precis ovanför mig. Och vad sitter där om inte ett brandlarm. Vi kom fram till att batterierna måste hålla på att ta slut och det är ett påminnelse-pip. För att slippa höra den pipa varannan minut skruvade vi ner den tills vi köper nytt batteri. Men här kommer det knäppa. När jag var nere i tvättstugan förut hörde jag pipet, trots att vi tagit ut batteriet ur brandlarmet. Så nu är jag lika lost igen.

Var kommer pipandet ifrån!?!?

VaNiLLa

More IWBTG

Tydligen gillade Roobs musiken från I wanna be the guy så därför tänkte jag bjuda på några fler låtar från spelet som jag tycker är de bästa.

Greens Greens


Graveyard


Vic Vyper


VaNiLLa

Heuerka! Fast inte...

Ända sen jag skaffade Nickelbacks nya album och hörde låten S.E.X (för övrigt bästa låten på skivan näst efter Something In Your Mouth) har jag funderat på varifrån jag känner igen beatet. Bara de allra första sekunderna känns så bekanta på något sätt.



Men så bara kom jag på var det var jag kände igen det! Från första banan i I wanna be the guy. Problemet var att när jag kolla upp låten märkte jag att det inte alls lät likadant som jag mindes att det gjorde. Jag menar, jag kan förstå varför det kändes bekant, men det var inte så pass likt som jag trodde.



Avgör själva...

VaNiLLa

Jönköping -> Norrköping -> Stockholm

Ja, i fredags åkte jag ju hem till kära gamla Norrköping. Jag skulle kunna skriva om allt som hände hemma men jag orkar inte, tyvärr. Det hände egentligen inget speciellt, jag tog det bara lugnt.

Jag kan däremot berätta om gårdagen då det var konsertdags! För att summera det hela:
  • Plats: Klubben, Fryshuset i Stockholm
  • Band: Less Than Jake
  • Förband: Ett lokalt (minns inte vad de hette) och Guttermouth
  • Drygt 150 pers (!)
  • Roobs och jag var de enda som hade kul... typ
  • Publiken sög
  • Banden var asbra, speciellt Less Than Jake
Jag är nöjde med hela helgen och det är inte långt kvar till jag åker hem igen.

Framöver kan jag se fram emot INFO-middagen och Lucia Movie Night =)

VaNiLLa

"De hade de i Prag och där föll ju diktaturen"

Vilken dag! I skolan från 9-17.

Första passet var en föreläsning med en gästföreläsare. Han var statsvetare och pratade om demokrati och politik i allmänhet. Det han sa var inte ointressant men jag var liksom för trött för att engagera mig. Passet var tre timmar också så det kändes bara segt.

Men sen var det dags för lunch och då fick man ju i sig lite energi. Det blev nudlar med kyckling idag. Hade dock inget att dricka så jag blev rätt törstig. Men före andra passet smet jag iväg och köpte en cola =)

Nästa föreläsning var grymt mycket roligare! Vi såg ett avsnitt från Dokument Inifrån som hade titeln Jävla politiker! Det handlade om hur svenska folket inte längre var lika fogligt som det en gång varit och att vi protesterar mer nu. De visade också hur många såg politiker som en grupp för sig vilket gav dem rätten att trakassera och mordhota politiker.

Däremot undrar jag om de inte vinklat det lite. Folket målades upp som en gnällig och dum massa medan politkerna sågs som offer. Jag säger inte att det inte är så men det blev ganska stereotypt. Det blev dock en hel del skratt från klassen. Oftast var det någon politiskt aktiv medborgare som sa något kul. T.ex. så stod en folkmassa och skramlade med sina nycklar under en demonstration. Reportern frågade en äldre kvinna varför de gjorde så. Hon svarade:

"Jo, men du förstår, så gjorde de ju i Prag och där föll ju diktaturen"

Jag vet inte vad jag ska säga...

Efter filmen (och lite diskussion om den) följde jag och Sumana med Hanna till stan för hon skulle kolla på en väska. Det tog inte så lång tid och på tillbakavägen träffade vi (då bara jag och Sumana) Tove och stod och prata med henne i ungefär en halvtimme. Sen cyklade Sumana hem medan jag stannade kvar för studentambassadör-möte.

Jag kom lite tidigt så till en början var det bara jag och en från lärarprogrammet där. Vi snackade lite med varann och samordnaren. Sen började det droppa in lite folk, väldigt många från MKV =) Det bjöds på fika också, eller macka (vilket jag inte räknar som fika direkt). Sen gick hon igenom lite vad uppdraget som studentambassadör innebar. Det är ju såklart att åka ut till skolor och mässor och marknadsföra skolan. Men det är också t.ex. att vara guide på Öppet Hus och såna saker. Jag tror det blir kul. Nästa möte är i januari då vi ska bli utbildade =)

Och imorron kommer dagen jag väntat på hela veckan. Jag åker hem!!!! Me so happy!

VaNiLLa

Vad är demokrati för oss?

Det var det vi skulle diskutera i dagens workshop. Jag vet inte riktigt om vi kom fram till någon enhetligt svar men vi fick iaf ihop en A4 och fick sluta två timmar tidigare!

Så nu blir det att äta lite kyckligsallad och sedan gräva ner sig i kurslitteraturen. Bästa åren i mitt liv...

VaNiLLa

En dag i tråkighetens tecken

Lång tråkig dag! Så kan man sammanfatta dagen.

Det hela började med att filen tog slut och jag hade ingen annan frukost. Så det blev bara flingor med ytterst lite fil. Torrt och inte så gott. Efter det var det bara att ge sig ut i spöregnet och cykla till skolan. När jag svängde in vid HLK var jag genomvåt och frös som bara den. Sminket och håret var inte heller direkt attraktivt men vad fan, vad ska man göra liksom?

Första punkten på dagordningen var ett gruppseminarium med lärare från Bangladesh (de jag skrev om igår). Han som höll i det var samma kille som igår skulle presentera sig och ingen fatta vad han sa. Hans engelska hade tyvärr inte mirakulöst blivit bättre över natten och man var verkligen tvungen att anstränga sig för att höra vad han sa. När han började ställa frågor visste ingen vad de skulle svara eftersom ingen förstått vad han sa. Alla bara fånstirrade på varann och hoppades att någon skulle svara, vilket det alltid är någon som gör i slutändan. Efter två långa timmar fick vi iaf gå och äta lunch.

Jag hade med mig matlåda idag (sensation!). Makaroner med köttfärssås, mums! Vi åt upp ganska fort för det var sjukt mycket folk i köket och vi ville inte ta upp platserna. Vi fortsatte drälla i cafeterian tills nästa lektion började.

Vad var då nästa lektion? Fyra timmar paneldebatt! Fast det blev bara tre timmar sen men det var sjuuukt tråkigt. Det var sex representanter från olika ungdomsförbund och andra organisationer som typ satt och diskuterade medan vi satt och tittade på. Lite senare delades vi upp i tre delar och gick till mindre rum för att diskutera. Han som vi fick för vår grupp störde jag mig sjukt mycket på. Han var så arrogant och en know-it-all. Jag fick taskiga vibbar liksom. Hur som helst är det över nu och jag behöver aldrig träffa honom igen =)

Sen cyklade vi hem igen. Spöregnet var brutalare på hemvägen och inte en enda del av mig var torr när jag kom hem. Då är det jävligt nice att ta på sig varma mysbyxor och morgonrock =)

Nu har jag läst lite också. En text från kompendiumet och ett kapitel från Medierna och demokratin. Jag trodde den skulle vara mördande tråkig men det var helt okej ändå. Visst är den lite krånglig på sina ställen men det är ju kurslitteratur liksom.

Imorgon är det workshop från 13-17. You know what that means? Sovmorgon!!!

VaNiLLa

Why, oh why?

Varför är jag aldrig trött på kvällen/natten när jag borde sova och alltid trött på morgonen/förmiddagen när jag ska till skolan? Är det någon förbannelse eller något? Eller är jag bara ett hopplöst fall av insomnia?

Så många frågor, men inga svar.

Nu börjar Scrubs iaf. Då finns det ju nåt att fördriva tiden med. Hoppas jag blir trött av det...

VaNiLLa

Ny månad och ny kurs

Politisk kommunikation. Det låter ju inte alltför roligt men vem vet, det kanske är roligare än vad det låter. Läraren började introduktionen genom att skriva kiss o bajs på tavlan. Alla skratta. Sen skrev han dit lite andra saker så att det blev ett politiskt budskap av det. Han sa att han ville chocka oss men jag vet inte om någon blev direkt påverkad.

Efter halva lektionen (och en kort rast) skulle en gästföreläsare från Bangladesh introducera sig. Stackars människa. För det första prata han så lågt att alla var tvugna att hålla andan (bokstavligt talat) för att kunna höra. Men det hjälpte inte för hans engelska var så dålig att ingen förstod vad han sa iaf. Och honom ska vi ha en två timmar lång lektion med! Och eftersom jag ligger i toppen på klasslistan hamnade jag i första gruppen vilket innebär att vi ska ha seminariet imorron. Ingen sovmorgon här inte.

Ett kompendium såldes också, inget vi fått reda på i förväg. Kostade visserligen bara 20 spänn men ändå. Så nu har man tre böcker och ett kompendium att läsa. PLUS att vi ska läsa en skönlitterär bok på lovet. Nej, vi får inte välja fritt =(

Nu har jag läst tre av texterna i kompendiumet och kan inte påstå att jag tycker det var intressant. Det här blir nog den minst roliga kursen hitills, men hey, det kan ju inte jämt vara roligt.

För att prata om nåt helt annat så har de börjat göra reklam för nya Prince of Persia spelet på TV. Jag vill ha det!! *host, host* julklapp *blink, blink*

VaNiLLa

RSS 2.0