Heldag på IKEA och värsta stölden

Idag har jag spenderat i stort sett hela dagen på IKEA och köpt massa prylar till nya lyan i Jönköping. Allt var relativt billigt och allting gick på runt 800:- och då var det ändå i stort sett allt jag behöver; kastruller, glas, handdukar, stekpanna, serveringsbricka, underlägg, tvättkorg, knivar, diskborste, ja, allting helt enkelt.

Jag fick också svar från CSN och de har beviljat mitt lån (jippi). Så min första utbetalning kommer jag inkassera runt 11 000:-!!! Men en del av det ska jag betala tillbaka till mamma och pappa, men det är ändå mycket pengar med tanke på att när jag gick i gymnasiet fick jag 1 000:- i månaden.

Och jag bara måste nämna en helt sjuk, konstig och kul sak. I förra numret av SuperPlay (en tv-spelstidning för er som inte visste) läste jag en artikel om ett spelföretag som gjort ett spel som i stort sett bara var delar tagna från andra spel. De hade snott allting, bakgrunder, menyer, karaktärer, you name it! I vilket fall som helst så finns det en hel hemsida som har hängett sig åt spelet som heter Limbo of the Lost. (Här är hemsidan för er som är nyfikna)  På hemsidan pratas det mycket om  "the epic ending" och framförallt om hur dåligt det är. Då var jag ju bara tvungen att kolla upp det på youtube och... ja, kolla själva.



VaNiLLa

Delat boende och störd verklighetsbild

Jag har äntligen hittat ett boende! Den 16:e augusti flyttar jag till Lövingsgatan 26. Det är en villa som är ett flerfamiljshus och den delen jag ska bo i delar jag med två andra studenter. Jag ska bo på vindsvåningen, det är jättemysigt. Allting är nyrenoverat; nytt kök, nytt badrum och tvättstuga. Och det bästa av allt är hyran, bara 2 000:- i månaden. Kan det bli bättre? Så nästa vecka ska jag och mamma iväg till IKEA och inhandla kastruller, stekpannor, kökshanddukar, tvättkorg och allt som jag kommer behöva i min nya lya. Jag har också fixat med CSN så jag har en inkomst. Blir lite svårt att betala för sig annars...

Idag har jag även besökt Emma nere i Sörping. Vi skulle gå och köpa glass på Smultronstället och på vägen dit blev vi stoppade av en man med en trave böcker i händerna. Han kom emot oss och frågade om vi ville ha en gratis bok. Han försäkrade att han inte ville "pracka på oss något" utan att han bara ville upplysa oss. Han var noga med att påpeka att det var han som skrivit den. Den handlade om synen på kärlek och sex inom kristendomen trots att mannen själv sa att den inte handlade om kristendomen, hur nu det gick ihop... Hur som helst så tog vi den. Smultronstället var packat med folk så vi gick till Konfekthörnan istället. Eftersom vädret var helt underbart satte vi oss på en bänk och njöt av solen. Efter ett tag bestämde vi oss för att bläddra igenom boken. Efter bara några få sidor kom vi fram till att mannen hade en väldigt inskränkt syn vad gällde livet.

För att bara nämna några exempel:
  • I ett homosexuellt förhållande finns inget som heter kärlek
  • En kvinna som tycker att en annan kvinna är charmig eller ser bra ut är omedvetet sexuellt attraherad till henne
  • En kvinna som tänder på andra män fast hon är gift är en syndare, men en man som tänder på kvinnor i t.ex. en porrtidning är inte det
  • Använder man preventivmedel "leker man Gud"
  • All sex som inte leder till avkomma är synd
Och så fortsatte det i 200 sidor. Jag kände att jag nästan ville bli mer ateist av att läsa den där smörjan. Jag menar inte att jag ogillar de som är kristna. Om man mår bra av det så är det helt okej för dem, men jag gillar inte när det blir överdrivet som jag tycker att det blev i det här fallet. Vi slängde boken i papperskorgen tilsammans med de tomma glassbägarna.

VaNiLLa

I wanna be in LA

Idag fick jag massa papper från högskolan, om nollningsveckan, karta över Jönköping och lite annan info. I'm so excited! Dessvärre har jag fortfarande inte fått tag i något boende, men tro mig jag har sökt. Uppåt en femton lägenheter har jag svarat på bara idag. Men ingen skriver tillbaka...

På annat håll så är E3-mässan i full gång och jag är inte där i år heller. För er som inte är bekanta med E3 är det en av de största spelmässorna i världen och hålls i Los Angeles. Men jag har iallafall frekvent besökt Gamespot och fått min dagliga dos av videor från mässan. Både gameplayvideos från nya Silent Hill: Homecoming och demos från nya Prince of Persia har jag slukat. And I like it already! Synd bara att jag kommer vara fattig (hemlös?) student när alla spel kommer ut i höst...

VaNiLLa

Bye bye, Norrköping

Jag kom in i Jönköping! Jag ska börja på högskolan i Jönköping! Jag ska flytta till Jönköping!

Jag trodde faktiskt inte att jag skulle komma in, men det gjorde jag, på mitt förstahandsval till och med, medieproduktion. Så den 18 augusti kl. 12.00 ska jag på upprop. Idag har jag letat efter lägenheter non-stop och hittat en del riktigt fina ställen och en del mindre fina, men jag är glad för vad jag än får.

Ikväll ska jag fira med att gå på bio med Sumana. Vi ska se The Happening. Den har fått jättedålig kritik men det struntar jag i. Jag bildar iallafall alltid min egen uppfattning. Jag brukar aldrig hålla med kritikerna.

Nu ska jag gå och kolla om jag fått något svar på någon lägenhet.

VaNiLLa

5 mil från civilisationen

Anledningen till att jag inte skrivit på x antal dagar är att jag har varit på semester i ungefär en vecka, mitt ute i ingenstans. Inte för att det har hänt så mycket ändå som är värt att skriva om.

Framtiden är däremot kantad av diverse händelser. På torsdag ska vi åka på kryssning med övernattning. Hoppas det inte gungar för mycket (blir väldigt sjösjuk). Det är också på torsdag som jag tidigast får reda på om jag kommit in på någon högskola (*crossing fingers*). Efter det ska jag till Liseberg med Sumana (Balder, here we come!)

VaNiLLa

Våld går bra men inga svordomar

Var nyss inne på Gamefaqs (väldigt bra sida, värd att kolla in) och sökte på lite olika spel. Jag tycker om att diskutera spel på forumen där. Hur som helst så hamnade jag på forumet som handlar om Condemned. Spelet har 18 års gräns, är ganska våldsamt och innehåller en del svordomar. Men säg ett spel som inte gör det. Anyway, så såg jag en rubrik till ett inlägg där det stod; Appropriate for my son? Detta lät ju som att det var en förälder som skrivit vilket inte är så vanligt så jag bestämde mig för att kolla in det.

I inlägget skriver han att han funderar på att köpa just Condemned till sin femtonåriga son och undrar om det är lämpligt för honom. Han forsätter och säger att våldet bryr han sig inte om, hans son vet att våld i spel inte är samma sak som våld i verkligeheten, de brukar till och med skratta åt filmer som Kill Bill. Hans största oro är alltså inte våldet utan svordomar. Hans son hör svordomar hela dagen (han går i allmän skola) men han vill inte höra svordomar när han spelar.

Är det någon mer än jag som tycker det här rimmar illa? Jag menar, det är väl bra att föräldrarna har koll på vad barnen spelar om de känner att de inte är mogna att själv ta rätt beslut. Jag spelade själv spel med en åldergräns på 18 när jag var 15 men åldersrekomendation finns ju faktiskt där av en anledning. Men att tycka svordomar är värre än våld känns bara fel.

Har det verkligen gått så långt att vi blir mer upprörda av ordet  fuck än att se en männsika bli brutalt mördad för att du tryckte på några knappar?

VaNiLLa

RSS 2.0