It all went down in He207

Jag vet inte om jag klarar av att skriva det här. Det är så fruktansvärt, så otroligt, så förskräckligt. Det handlar om dataproblem...

Halv två gick vi in i datasalen He207, jag, Sumana, Hanna och Tove. Vi räknade med att det skulle ta högst en timme (vi hade en och en halv timme till förfogande). Uppgiften var att göra en film på en minut med stillbilder och musik. Lät ju inte alltför svårt (har ju gått rörlig bild i gymnasiet ju).

Det första problemet vi stötte på var att ljudfilen vi valt ut inte gick att importera till Windows Movie Maker. Filen var "invalid or corrupt". Vi testade att öppna den i andra program och döpa om den med problemet kvarstod. Vi tillkallade läraren för att få hjälp. Han trodde att kanske filen inte var en mp3 (bara att någon döpt den till det för att jävlas typ =/). Så vi testade att spela in låten från youtube istället (så hade nämligen andra grupper gjort). Men just vår dator kunde inte spela in ljud internt.

Frustrerade testade vi att byta dator för att se om problemen bara rörde just den datorn. Sagt och gjort. På den andra datorn upptäckte vi dock att alla våra stillbilder var borta eftersom vi sparat de lokalt på den andra datorn! Vi testade iaf att lägga in ljudet på den datorn men det funkade inte heller (trots att det gjort det för dem som använt den datorn innan oss). Vi kom alltså fram till att det var vårat projekt det var fel på.

Vi gick tillbaka till den första datorn igen och försökte med en annan låt som Tove köpte för sina egna pengar på cdon. Gissa vad som hände när vi skulle lägga in den? Den skyddades digitalt och kunde inte importeras!!!! Så det var pengar i sjön kan man säga.

Läraren kom då på att vi kunde försöka att spela in låten på hans dator och sen lägga den på USB för att sedan lägga in den på vår dator. Okej tänkte vi och genomgick denna långa och onödigt krångliga process. Slutligen fick vi iaf in låten i vårt projekt på Movie Maker och var så glada. Detta skulle dock inte vara länge.

När vi fått låten som vi ville ha den och några av bilderna där de skulle vara hängde sig datorn. Det gick inte att trycka på någonting och inte ens ctrl-alt-del funkade! Visserligen hade vi sparat projektet men vi var inloggade på Sumanas konto och hon hade gått och vi kunde ju såklart inte hennes lösenord så när vi stängde av datorn var vi "utelåsta" från projektet.

Det var ungefär vid den här tiden som jag och Tove började planera vilket sätt att ta livet av sig som var minst smärtsamt. Hur som helst gav vi upp och frågade läraren om vi kunde få fölängd deadline vilket vi också fick (han ville nog bara bli av med oss, hehe). Vi skulle ha slutat 15, jag var hemma 17.15. *morr*

VaNiLLa


Kommentarer
Postat av: Sumana

Trist att det blev sådär..jag provade å göra en film förut, det gick jättebra. Så det måste ha vart nåt fel på den datorn eller projektet. Vad hette den där sidan/bloggen som Hanna visade?

2008-11-15 @ 01:19:56
URL: http://sumana.blogg.se/
Postat av: Sumana

den med alla bilder, men ja kan fåga henne ist annars.

2008-11-15 @ 12:34:12
URL: http://sumana.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0